Bosklassen Stoumont - maandag 30 mei 2016-05-30
181
30 mei 2016. Eindelijk vertrokken we op bosklassen. Om 7.30u. begonnen we met inladen. Dankzij de regen werden we al lekker nat voor we de bus opstapten. Om 7.45u. vertrokken we, na het uitzwaaien door de mama’s en papa’s.

We maakten een tussenstop in Wéris. Na het middagmaal verwelkomde gids Viviane ons in het plaatselijke museum. We kregen eerst een filmpje te zien over de dolmen en menhirs. Na het filmpje kregen we een interessante rondleiding in het museum. Toen de rondleiding gedaan was, maakten we een wandeling door de heuvels waar we dolmen en menhirs zagen. Op de laatste heuvel zagen we de bekende rots Pierre Haina en het bed van de ‘’duivel’. Uiteindelijk kwamen we terug aan bij het museum en reden we naar Stoumont.

Toen we aankwamen pakten we uit. Iedereen sleurde zijn valies naar boven. Toen gingen we naar de refter om broccolisoep, frietjes, bouletten en salade met saus te eten. Met een volle maag wandelden we naar een zijriviertje van de Ambléve. Daar wilden we dammen bouwen, maar de stroming was te sterk! Dus maakten we een avontuurlijke wandeling door het kolkende water. Daarna gingen we douchen en trokken we onze pyjama aan. Nog wat gezelschapsspelletjes spelen en dan was het tijd om te slapen...

Thymo en Elian
Liesl en Robin