Bosklassen Stoumont - dinsdag 31 mei 2016-05-31
122
Vandaag is onze tweede dag van de bosklassen. We gingen mountainbiken. Meester Gert bezorgde iedereen een passende fiets. Voor we vertrokken deden we nog een spelletje ‘leren fietsen en schakelen’. Oei, op de fiets van juf Joke stond geen zadel. Eventjes wachten op de dienst pechverhelping…
Toen we vertrokken was het eerst een stukje klimmen. Daarna liep de weg naar beneden. Wij verlieten de grote weg, het bos in. Daar pas begon het water- en modderplezier. Toen we door de modder reden was plots Elines band lek. In overleg met de kolonel kon meester Gert het probleem voorlopig oplossen. Op een gegeven moment waren er hele diepe plassen. Maïthé, Maxime en Thymo vielen om in een diepe plas.
Toen we aankwamen bij de watervallen van Coo was het poortje waar we door moesten gesloten. Terwijl we wachtten op verdere instructies van de meester, gooiden we met platte stenen die dan doorstuiterden op het wateroppervlak.
Uiteindelijk konden wij verder rijden, richting stuwdam Coo. Daar hebben we onze picknick opgegeten. En daarna reden we verder naar Trois Ponts. Dat was het startpunt van de beklimming van de fameuze Côte De Wannes.

Senne en Noémie


Na de picknick zijn bijna alle leerlingen de Côte de Wannes opgefietst. Sommigen zagen het niet zitten en maakten een wandeling rond de stuwdam. Liesl is boven geraakt maar jammer genoeg net na het nemen van de foto’s. Eline had dikke pech onderweg: haar band was plat en er was iets in haar knie geschoten. Maar toch verdienen ze allebei een dikke duim! Toen we terug naar Stoumont gingen, mochten diegenen die wilden nog eens door de plassen rijden en nog eens een duikje maken in de Amblève terwijl de anderen terug aan de klim begonnen naar Stoumont. Die avond waren we maar net op tijd voor het avondmaal.

PS: aan alle mama’s, papa’s, oma’s en opa’s veel groetjes van het 6de leerjaar! Mogen we niet een weekje langer blijven? ;)

Sarah en Linde