Bosklassen Stoumont - donderdag 2 juni 2016-06-02
206
Wildcraft

Donderdagochtend werden we door een gids ontvangen die ons uitleg ging geven over wildcraft. Wildcraft betekent overlevingstips voor in de natuur.
In het begin mochten we een dode bever zien. Daar gaf de gids meer uitleg over. We mochten ook dode skeletten van dieren uit het bos zien zoals een hert, een everzwijn, een das, een vos enzovoort. Na de uitleg deden we een wandeling in het bos. Soms stopten we bij soorten kruiden waar we uitleg over kregen. We leerden ook hoe we touw maakten van stengels van netels. Een beetje verder in het bos hebben we haar, uitwerpselen en voetsporen gevonden van herten en everzwijnen. Nog wat verder verdeelden we ons in groepen. En daarna moesten we een eigen hutje bouwen van takken. Na het bouwen moesten we het hutje camoufleren met bladeren en mos.

Febe en Maithe


Wildcraft deel 2

Na het middagmaal hebben we de hutjes gecontroleerd en ze waren allemaal bijna piekfijn in orde. Na het controleren van de hutjes zijn we naar een beekje geweest om beestjes onder stenen te zoeken. En als er meerdere eendagsvliegjes in de beek zaten dan was het water zuiver maar je moet het water wel eerst koken als je het wil drinken. Op de terugweg naar Stoumont hebben we kruiden gezocht voor soep en thee. Als we alle kruiden hadden, zijn we begonnen met de thee en de soep klaar te maken.Toen de soep en de thee aan het koken waren hebben we croissantjes en marshmallows op het vuur gebakken. Het was echt een super lekker menu! En omdat het nu onze laatste avond was gingen we daarna lekker gaan fuiven.

Evie en Geike