Bosklassen Stoumont - woensdag 5 juni 2013 2013-06-05
208
Hallo beste mensen

Vandaag zijn we met zijn allen naar een steengroeve geweest. We hebben daar veel gedaan. Met zijn allen hebben we stenen op een (min of meer) moderne manier gekapt. En we hebben ook fossielen gezocht in de stenen. De meesten hebben een of meer fossielen gevonden. Dat was wel leuk!

's Middags reden we met de bus naar de burcht van Logne, dat is een burcht uit de middeleeuwen die volledig vernield werd in 1521. In het domein aan de voet van de burcht hebben we gepicknickt en een ijsje gegeten. Daarna moesten we de heuvel op. Van een gids hebben we een hele rondleiding gekregen. Op het einde was er een verrassing: we mochten met een trebuchet (een soort katapult) ballen afvuren. Daarna heeft iedereen in groep een spel gespeeld, een schattenzoektocht. Toen we (eigenlijk waren het de meisjes) de schat gevonden hadden, leek er echt geld in te zitten maar het waren snoepjes.

Op het einde van de dag hebben we in de Ourthe gespeeld en gezwommen. Dat was heel leuk en ook heel verfrissend want het was echt heel warm vandaag. Daar hebben we een legeroefening gezien van Vlaamse soldaten die soldaten van Uganda en Burundi allerlei dingen leerden zoals klimmen en een death ride.

Later vanavond is er nog een verrassing, maar we weten niet wat dat is.

Jelle en Thibo