Bosklassen Stoumont - donderdag 7 juni 2012 2012-06-07
242
Om 9 uur kwamen de mountainbikes toe. We hebben toen even een spelletje gedaan om de versnellingen uit te testen. Dan vertrokken we. Na een paar heuvels kwam een steile afdaling richting de Amblève. Daar zagen we ons eerste viaduct: het begin van het modderbad!
Na een stukje fietsen kwamen we een reuzeplas tegen waar een paar jongens uit 6b stuntjes wilden tonen, maar ze bleven steken. Dan kwam een lange plas waar Victor (6a) in de struiken belandde. Dan kwam er even een time-out. Een paar meter verder lag Plopsa Coo. We gingen door Plopsa Coo om dan verder te rijden naar Trois Pont.
Daar besloot meester Gert ( 6a) de Côte de Wannes te beklimmen, maar je was niet verplicht! Meester Gert legde eerst de regels uit en toen waren we weg.
De eerste bocht was oké, maar de tweede bocht was moordend. Toen begonnen we aan de 2,2 km lange helling die soms wel 13% steeg en nooit een vlak stuk heeft. Uiteindelijk werd Laurent (6b) de winnaar, Bram (6a) 2de en Manou (6b) 3de. We waren met 26 leerlingen naar boven. Bijna iedereen haalde het.
Na de afdaling gingen we eten. mmmmmmm


Wij vonden het een geslaagde voormiddag !!!
Ella, Manou en Tineke

Na het middageten brachten we een bezoekje aan de waterkrachtcentrale van Coo. In de bezoekersgalerij van de waterkrachtcentrale vonden we heel wat informatie over hoe ze daar energie opwekken. 's Nachts pompen ze van het stuwmeer water naar 2 grote bassins. Overdag als er veel energie wordt verbruikt, dan laten ze het water naar beneden stromen door turbines die draaien en dat wekt energie op. Na het bezoekje gingen we naar Plopsa Coo. Daar zagen we de 2 watervallen van Coo. Daar mochten we 50 minuten rondlopen en konden we doen wat we wilden. Na Plopsa Coo sprongen we weer terug op de fiets en gingen we ploeteren in de modder. Er waren heel veel plassen en hindernissen. Er waren nog 2 hellingen, 1 met stenen en 1 met asfalt. Eenmaal we in het domein waren, zagen we dat we heel vuil waren. Gelukkig konden we douchen.

Anton, Bram en Casper


Wij zijn Chloé, Amber en Aurélie.
Nu gaan we vertellen over de OVSG-toets koken, de optredentjes en de knalfuif.

In Stoumont moesten we onze OVSG-toets van koken maken. We werden in groepjes van 2 verdeeld door middel van het lot. Je mocht kiezen welk gerechtje je wou maken. Je kon kiezen uit:een hapje, een drankje of een dessert. Er mochten groepjes de woensdag hun gerechtjes maken en er zijn groepjes die dat de donderdag deden. Alle recepten zagen er er prachtig uit en smaakten overheerlijk !

Nu de optredentjes:
Er waren 6 optredens: 2 van 6A (de vogeltjesdans en een dansje op het liedje van Katy Perry, namelijk Last Friday night) en 4 van 6B (goocheltrucjes, moppen, een toneelstuk en een dansje van Ai se te eu pego). Het waren hele mooie en grappige optredens !!!!

Na dit alles was er een super leuke fuif. We hebben allemaal veel gedanst en gefeest! Speciaal voor de fuif kochten we nieuwe apperatuur, bv. een toestel dat licht geeft op de muren en op de grond. Na lang zagen kregen we juf Joke, Kolonel Kastaar, Meester Brecht en Meester Gert (vooral voor de foto's) op de dansvloer! Plots sloeg de klok 12u: hoog tijd om te gaan slapen want iedereen was doodmoe!!
Het was een super-toffe en onvergetelijke knalfuif!!!