Bosklassen Stoumont - woensdag 6 juni 2012 2012-06-06
270
We zijn om 7.30u. wakker gemaakt door het gezang "ontwaakt gij luie slapers" van meester Gert en de kolonel. Om 8u zijn we gaan ontbijten en hebben we onze picknick gemaakt met lekker stokbrood!
Daarna zijn we met de bus vertrokken naar de steengroeve van Comblain-au-Pont.  Daar kregen we uitleg over vleermuizen en de werking van de steengroeves. Ook konden we uit zandsteen een kassei maken en fossielen zoeken! Daarnaast kregen we ook een rondleiding bij de steengroeves.
's Middags zijn we met de bus naar Logne gereden om te picknicken. Met velen hebben we daar een ijsje gelikt en sommigen hebben daar een souvenir gekocht.

Het was een fantastische voormiddag!!!
Jara, Michelle en Warre

Op woensdagnamiddag gingen we naar de burcht van Logne. We kregen een rondleiding van een lieve vrouw. Na de rondleiding mochten we een soort schattenjacht doen en de winnaars waren Hannes, Casper, Warre, Sean, Mateo, Dittmar, Bram en Victor. De schat was een gouden pot met snoepjes erin.
Na het bezoek aan de burcht mochten we zwemmen in de Ourthe. Het was verfrissend water.
Dan moesten we met de bus terug naar ons verblijf. Een paar klasgenoten zijn volop bezig geweest met de kookactiviteit.

's Avonds gingen we met de verantwoordelijke van het verblijf een kleine wandeling maken. Hij was verkleed in een marktkramer. Halfverwege de wandeling vertelde hij een mooie legende over een molenaar en de duivel. Tijdens de wandeling toonde hij ook een brievenbus met een ei erin van een vogel. De postbode moest de post in een plastic box doen.
Als we terug waren op ons domein moesten we jammer genoeg afscheid nemen van onze gids.Daarna was het reeds bedtijd.