Stoumont - donderdag 26 mei 2011-05-26
238
Hallo,

Vandaag is het donderdag. We zijn gaan mountainbiken: leuk maar lastig!
Bij het begin van de tocht hadden we een hele lange afdaling. Erg leuk dus! Daarna reden we op een aardeweg langs de Amblève. Gelukkig lagen hier en daar nog plassen zodat we lekker vuil werden. Iedereen had het lastig! We kwamen aan in Plopsa Coo. We zijn daar gewoon doorgefietst tot aan de reusachtige Côte de Wannes.
Toen begon de strijd!! Nu was het niet op en af, maar voortdurend op (2km lang)! Dit was echt moeilijk!
We fietsten en fietsten maar tot aan de top. Jammer dat bepaalde kinderen moesten afstappen omdat ze "steen-kapot" en moe waren. Maar ook waren er kinderen die de top haalden. Moe maar voldaan begonnen ze aan de afdaling. Zo kwamen ze ook de andere kinderen tegen die de berg te voet opgingen. We gingen met ons allen naar een picknickplaats om daar ons lekker broodje te eten. Daarna bezochten we de waterkrachtcentrale van Coo. Toen volgde onze lastige tocht naar onze verblijfplaats in Stoumont. Op de terugweg zijn veel meer kinderen moeten afstappen dan op de Côte de Wannes omdat we nu allemaal moe waren. Iedereen verlangde naar een deugddoende douche, want we waren heel vuil en plakkerig van de hitte. In de refter genoten we van een lekker etentje met macaroni. Iedereen was doodop maar we mochten nog niet opgeven, want er volgde nog een leuke fuif!! 

Groetjes van Julie


Hallo, wij zijn Harrie en Michiel!

De laatste avond van onze bosklassen hielden we een superparty. In een andere zaal van ons gebouw was er nog een feestje aan de gang, dat van de leerlingen van Sint-Denijs. Zij waren ook op bosklassen in Stoumont.
Eerst waren er een paar voorstellingen, daarna een receptie en dan begon eindelijk het langverwachte feest.... De avond verliep echter niet zoals we verwacht hadden....!!! Hoe het juist begonnen is, gaan we hier niet aan jullie neus hangen, maar op een bepaald moment verbroederden onze zesdeklassers met de leerlingen van Sint-Denijs! Toen begon het échte feest: iedereen in 1 zaal. Er werd veel gedanst, geslowd en gezongen. De sfeer zat er goed in. Het feest duurde tot 24u!! Daarna kropen we moe maar héél gelukkig in ons bedje.