Robocup Junior Mechelen 2011-03-19
77
Op zaterdag 19 maart nam het zesde leerjaar van de Stedelijke Basisschool deel aan de derde editie van de Robocup Junior-wedstrijd. Na een podiumplaats bij de eerste deelname en winst bij de vorige editie waren ook dit jaar de verwachtingen hoog gespannen. Hoe de wedstrijd verliep, kan u lezen in het verslag van enkele leerlingen.

Vorige zaterdag namen we deel aan de Robocup Junior-wedstrijd van 2011. Die wedstrijd vond plaats in Technopolis. We zijn met 15 leerlingen van de klas naar Mechelen getrokken. Daar zijn we om 9.30u. aangekomen en hebben we onze deelname bevestigd. Daarna zijn we naar de kubus getrokken om al ons gerief daar te zetten. We hadden nog maar net al ons materiaal neergezet en we moesten al een interview afleggen. Ons interview verliep heel vlot. De jury stelde heel wat vragen, maar we konden er heel goed op antwoorden.

Na ons interview konden we een kleine snack eten. Vervolgens moesten we repeteren voor onze act, maar dat verliep echt niet vlot, want Kwebbel (een van onze robots) wou niet starten en dat was dus een groot probleem. Uiteindelijk hebben de programmeurs de fout gevonden. Gelukkig maar! En dan, om 12u., le moment suprème: de dans met decor, robots en de dansers natuurlijk. Ons optreden verliep heel vlot, enkel op het einde zijn de robots tegen elkaar gebotst. Dat was wel jammer.

Om 14u. waren alle deelnemers klaar met hun dans en konden we eindelijk gaan eten. Daarna nog even Technopolis verkennen. Om 15.30u. kregen we van de Ketnet-presentatrice Veroniek de uitslag. Ze maakten het super-spannend en we waren dan ook heel erg zenuwachtig. Spijtig genoeg strandden we op de 2de en niet de eerste plaats. De jury zei dat het bijzonder nipt was, maar dat er maar 1 de winnaar kan zijn. We zijn toch blij met onze welverdiende zilveren medaille! Als beloning krijgen we allemaal een cinematicket!

Het was een leuke ervaring, eentje die we zeker nog eens zouden willen overdoen en die we nooit zullen vergeten.

Tot slot willen we nog onze chauffeurs bedanken en ook de sponsors Glascentra Bavikhove, Marnette Skyworks, Rigolle Decoratie en De Vleeshove. Zonder hen hadden we dit nooit kunnen doen!

Groetjes,
Margot, Jolien P. En Jolien V.