Bosklassen - dag 2 2010-06-01
138

Dinsdag 1 juni 2010.

Vandaag 1ste volledige dag hier in Stoumont. Na een rustige nacht moesten we om 7uur uit de veren om te ontbijten. Er was keuze uit 2 soorten brood: wit en bruin. Cornflakes waren er ook. We moesten ons haasten want de bus stond te wachten! We gingen namelijk de grotten van Comblain-au-Pont bezoeken. De bus kreeg het eventjes zwaar te verduren toen we een een steile helling op moesten. Het bezoek aan de grotten was zeer interessant. Eerst legden ze ons uit hoe die grotten ontstaan. Dan doken we, met een helm op ons hoofd, onder de grond. De gids leidde ons doorheen een labyrint van prachtige zalen. We ontdekten stalagmieten, stalagtieten, gordijnen en zuilen. En plots vloog daar Vera de vleermuis rond. Het was echt prachtig!

De bus bracht ons terug naar het domein. Vlug de voetjes onder tafel geschoven voor het middagmaal: rijs met vol-au-vent ... hmmmm , zeer lekker! Om 13.30u. gaf meester Gert het startschot van de 15km lange wandeling. Steile hellingen, zware afdalingen ... zeer lastig! Maar de mooie vergezichten en de kolkende beekjes waarlangs wij wandelden gaven ons voldoende energie om te blijven doorgaan. Om 18.00u. bereikten we de eindstreep: doodmoe maar zeer fier dat we allemaal de eindstreep haalden!

Toen mochten we onze hongerige maagjes weer vullen met een lekker avondmaal: kaaskrokketten, wortelen, brood, charcuterie, kaas, enz... Na het douchen konden we ons nog uitleven met allerlei spelletjes. Om 22.00u. kropen we onder de wol om ons op te laden voor morgen.

Tjorven (met een 'klein beetje' hulp van de kolonel)