Bosklassen - dag 1 2010-05-31
181

Maandag 31 mei 2010

Deze ochtend vertrokken we om 7.30u. richting Stoumont. De reis ging niet zonder problemen: toen we er bijna waren was er een brug waar we onder moesten. De bus was 10 centimeter te groot. Daardoor moesten we een grote omweg maken! Niemand vond dat leuk en we werden ongeduldig.
Toen meester zei dat we er bijna waren werd iedereen weer vrolijk. Uiteindelijk kwamen we aan om 12.30u. Een uur later dan gepland.
We werden vriendelijk ontvangen door de bazen van het domein. In dat domein is er ook een klein schooltje met amper 25 leerlingen! We hebben gepicknickt op de speelplaats. Het was een vrij grote speelplaats (en dat voor amper 25 leerlingen)! Daarna verkenden we het domein met een toffe wandeling waar we de streek konden bewonderen. We konden de weg weten door vragen op te lossen. Kolonel Kastaar vertelde over zijn tijd in het leger als kolonel.
Toen we terug kwamen aten we ons vieruurtje. Daarna maakten we ons klaar om dammen te bouwen. Na een korte wandeling bereikten we het zijriviertje van de Amblève. Het water was ijskoud maar toch begonnen we onverschrokken dammen te bouwen! Het duurde niet lang of we waren allemaal kletsnat. De koude kon ons al niet meer deren... met ons dik berenvel. Jammer genoeg kwam er een einde aan de waterpret want we moesten terug naar ons “hotel” om ons te douchen.
Om 18.15u. was er avondeten: kip, sla en frietjes met mayonaise of ketchup, water, sprite en een peer als nagerecht. Met ons buikje rond gegeten gingen we met verse krachten onze kamers inrichten. Aansluitend was er nog ontspanning en tijd om dit dagverslag te schrijven. Om 22u. deden meesters Gert, Brecht, kolonel Kastaar en juf Joke het “licht” uit. Wat was dat een toffe dag!!!


Van Thomas, Tjorven en Simon.