Het huis van Sinterklaas 2007-11-26
56

Op maandagnamiddag 26 november was het zover! Met de derde kleuters mochten we op bezoek naar het huis van 'sinterklaas' te Kortrijk. Wat we daar beleefden was echt super cool! Elke kamer van het huis hebben we bezocht en daarbij mochten wij ook de pieten nog eens helpen met het vervullen van allerlei opdrachten.Bij de postpieten moesten we de post helpen sorteren.
Verder leerden de pieten ons daken beklimmen, de schoorsteen doorglijden, pakjes in de schoorsteen gooien, paardrijden... Kortom alles waar een piet goed moet in zijn.
Voordat we de werkkamer van de sint mochten binnengaan moesten we de poetspieten helpen schoonmaken in de grote trappenhal.
Nu nog even langs gaan bij meester Piet in de klas! Die leerde ons wat pieten moeten weten om 's nachts veilig bij de kinderen langs te gaan.
En dan was het eindelijk zover... Met blikken vol verwondering gingen we de werkkamer van de sint binnen. Sint was bezig in zijn bibliotheek en vroeg onze hulp om naar enkele voorwerpen op zoek te gaan. Ook bekeek sint alle tekeningen die hij van de kleuters gekregen had. Gelukkig was sint over iedereen tevreden!
Met de handjes op de rug mochten we de laatste deur binnengaan. Daar stonden we dan in de prachtige slaapkamer van sinterklaas. Fopspeenpiet spaarde daar alle fopspeentjes die hij van de kinderen gekregen had in een grote glazen bokaal. Weet je... de fopspeenpiet had zelfs nog het tuutje van juf Winnie en juf Isabelle van toen ze klein waren. Echt waar...