Veldloop in Waregem 2009-09-23
92
Woensdag 23 september hebben we met meer dan 100 leerlingen deelgenomen aan de veldloop in Waregem. Het was ideaal weer, zowel voor de sporters als voor de supporters. Het evenement bracht eigenlijk een kleine volksverhuizing met zich mee want alle lopers werden met auto’s naar Waregem gebracht.

Het eerste leerjaar moest 600 meter lopen, terwijl alle andere leerjaren een afstand van 1000 m voor de boeg hadden. Hoe jonger de leerlingen, hoe langer ze achter een touw moesten lopen, zodat ze hun krachten konden doseren. De kinderen hebben echt de ziel uit hun lijf gelopen. Bij sommigen was de overwinningsdrang zo groot dat ze nog juist dat beetje kracht over hadden om een concurrent voor de eindstreep in te halen. Anderen kwamen aan met een glimlach op het gezicht en bij nog anderen was het duidelijk een grote inspanning geweest. Ieder kind, snel of minder snel, werd heel hartelijk gefeliciteerd voor zijn/haar inspanning. Ze genoten er met volle teugen van, zelfs degenen die het lastig hadden gehad! Nog nooit hebben er zoveel leerlingen deelgenomen, en ook nog nooit hebben we zo’n goeie resultaten behaald. We behaalden 3 medailles! Voor de allereerste keer zelfs een eerste plaats. Een gouden medaille voor Maxime Huyghelier uit het eerste leerjaar! Ook nog 2 derde plaatsen voor Manou Baert (4eleerjaar) en Laurent Uyttenhove (4eleerjaar)! Hartelijk gefeliciteerd! Er behaalden ook nog verschillende leerlingen een top-10 plaats. Wat ook al een sterke prestatie is, want in bijna alle reeksen waren er toch meer dan 50 deelnemers!

Maar natuurlijk zijn we trots op alle leerlingen, ze hebben hun allereerste sportsticker heel dik verdiend. Ongetwijfeld prijkt er nu een mooie witte sticker op de groene sportaffiche die ze begin dit schooljaar meekregen. Blijf ze maar verzamelen die stickers, zo verdient iedereen die 5 stickers op de affiche heeft hangen een echte sportmedaille op het einde van het schooljaar.