Jules is jarig! 2008-09-19
28

Vol verwachting keken de peuters uit naar de verjaardag van Jules en iedere morgen vroegen ze: Is Jules vandaag jarig? Toen ze tot de ontdekking kwamen dat ze nog een paar keer moesten slapen, waren ze erg ontgoocheld. Ze vonden het wel heel leuk dat de klas al vrolijk versierd was en ze waren vooral fan van de slingers met Mega Mindy erop.

Vrijdag waren ze dan ook dol van vreugde dat het eindelijk zover was en ze samen met Jules konden vieren.

Ze zongen uit volle borst, floten er naarstig op los, lieten het vuurwerk knallen en hadden plezier voor 10 toen de ballon wegvloog en ook wel eens “protjes” durfde laten.

Eenmaal het hele ritueel de revue gepasseerd was, zijn we begonnen met het klaarmaken van iets lekkers. Ze vonden het heel raar want het was precies eten voor de kippen en die maïs maakte dan ook nog eens ruzie in de kookpot. Hun oogjes waren dan ook vol verwondering dat er geen maïs meer maar echte popcorn in de pot zat. Ze mochten dan zelf hun potje vullen (en dat vonden ze fantastisch, hoe meer ze in hun potje kregen hoe leuker ze het vonden) en dan smullen maar en ze maakten niet veel lawaai meer maar hun mondjes knabbelden er lustig op los.

's Avonds werden ze allen geschminkt, want normaal wordt de jarige zelf omgetoverd in een clown en daar het een beetje moeilijk was om dit met Jules te doen, mochten ze er zelf allemaal aan geloven. Daarna mochten ze samen met Jules op de foto. De ene vond dat schminken al leuker dan de andere en kon dan ook beter stil blijven staan maar eenmaal het schminken gedaan was, waren ze wel zo fier als een gieter dat ze veranderd waren in een pipo-clown. De mama's aan de poort moesten het al aanhoren van op de bank.

We vonden het allen een heel geslaagd feest en kijken nu alvast uit naar de dag dat we zelf jarig zijn.

De peuters en Jules