Bosklassen Stoumont - maandag 28 mei 2018-05-28
221
Na weken verlangen naar de bosklassen was de dag eindelijk aangebroken, wij met de twee zesdes vertrokken naar Stoumont. Rond 7.30u. vertrokken we van Beveren-Leie naar onze tussenstop Wéris. Tijdens die busrit hebben we veel gelachen, gespeeld   
en een beetje geslapen.

ABBY EN MIRTE-MARIT


Vandaag zijn we naar Wéris geweest en hebben daar naar de dolmen en menhirs gekeken en uitleg gekregen. Dolmen zijn platte stenen die op elkaar liggen als een soort tafel,ze worden gebruikt als begraafplaats. Menhirs zijn rechtstaande stenen maar men weet niet waarvoor ze werden gebruikt. Er zijn in totaaL zo'n 30 dolmen en menhirs in Wéris.Ze staan allemaal op 1 lijn van 8 km. Het was heel warm! Iedereen vond het leuk en leerzaam.

LOTTE EN NINANa de lange wandeling gingen we (eindelijk ) naar de bus. Onderweg kwamen we nogmaals dolmen en menhirs tegen. Bovenaan waren er veel bochten en naarmate we naar beneden gingen, waren er minder bochten.
Het was ook snikheet in de bus! Na een rit van 1 uur kwamen we aan in Stoumont. Stoumont is een een gezellig en rustig dorpje. Net voor we de bus uitmochten, werden de kamers bekend gemaakt.

PARISE EN MIRTEN


Toen we aankwamen in Stoumont en de valiezen uitgeladen hadden, gingen we te voet naar de beek in de buurt.
Aan die beek moesten we stenen zoeken en in de rivier zetten zodat we tenslotte een dam konden bouwen.
De stenen lagen op elkaar om het water tegen te houden. De plaats die je uitkoos was moeilijk of gemakkelijk want soms was het diep en soms ook niet. Veel dammen achter elkaar geven dan ook een voordeel want het water stroomt dan niet meer zo hard. Op het einde trokken we van ons allen een groepsfoto.

MICHIEL EN MANU