Bosklassen Stoumont - donderdag 4 juni 2015-06-04
313
WILDCRAFT

Met onze gids Gilbert gingen we wandelen om planten te zoeken voor de soep, de thee en de toastjes. Vele planten smaakten echt lekker.
In het bos zochten we ook naar sporen van everzwijnen en herten. Er werden uitwerpselen en haar gevonden van everzwijnen. Iemand vond een stuk schedel van een hert.
Daarna mochten we per groep van 7 een shelter maken met takken, blaadjes en mos. Bij elke zelfgemaakte schuilhut moesten we ook een verhaal verzinnen.
Vervolgens onderzochten we de kwaliteit van het water van de Amblève. Het water kreeg een 7 op 10.
Na al die activiteiten keerden we terug naar ons domein om er een vuur te maken We leerden op verschillende manieren vuur maken : met vuurstenen , met metaal op steen en tenslotte met een firesteel. Iedereen moest een dun watje in brand krijgen met een firesteel om zo een beetje hooi te doen branden. Als dat bij iedereen geslaagd was, maakten we een groot vuur voor onze thee, onze soep en voor onze deeg.

Het werd een onvergetelijke dag met de schitterende gids Gilbert.

Emma Kiara Fran


FUIF

Voor we begonnen met de fuif kregen we een spetterend concert van de gehandicapten die daar in de buurt verblijven. Na dat optreden maakten we alles klaar voor de fuif. Daarna konden we genieten van het prachtige werk dat de 2 klassen geleverd hadden : humor, dans en zang.
Na dat optreden begon de fuif. Iedereen deed mee met de dancebattles van de jongens tegen de meisjes.
Iedereen kreeg honger en dorst maar daarvoor hadden we natuurlijk een oplosssing : lekkere hapjes en drank en een overheerlijke chocoladefontein. Iedereen kreeg ook nog 2 lichtgevende bandjes.
Moe maar voldaan ging iedereen om middernacht slapen.

Matisse Darwin Raf