Bosklassen Stoumont - donderdag 6 juni 2013 2013-06-06
275
We begonnen de dag met een stevig ontbijt want er stond ons een zware tocht te wachten met de mountainbike. We moesten eerst even oefenen met de versnellingen en dan deden we nog een spel met de fiets waarbij je geen voet op de grond mocht zetten en de meester je klem zette.
Daarna kwam de tocht van wel 35,5 km.
Na een grote afdaling reden we naast de Amblève door plassen en modderpoelen. Hierna volgde de Côte De Wannes: meer dan 2 kilometer klimmen. Er zijn amper 14 leerlingen super moe boven gekomen binnen de 40 min. Dat waren Bob, Simon, Matisse, Louis, Briek, Michiel, Laura, Kéjll, Elias, Davey, Maxim, Bram, Ward en Thibo. Natuurlijk zijn ook meester Gert en de Kolonel boven geraakt. Maar we moeten zeggen dat de anderen het ook niet slecht deden.

Rond half een konden we een tafel zoeken aan het stuwmeer van de centrale van Coo om onze picknick op te eten. Toen we klaar waren bezochten we de waterkrachtcentrale van Coo en daarna gingen alle fietsers naar Plopsacoo en ontmoetten per toeval Gert Verhulst van Samson en Gert. Enkelen kregen een handtekening van hem en mochten poseren voor een foto.

Voor we terug op de fiets kropen, gingen we ons nog even verfrissen bij de fonteinen. Dat was nodig want het was 28°. Daarna keerden we terug. We reden door heel veel modderplassen en gingen ook even ploeteren in een klein zijriviertje van de Amblève. Eenmaal in het hotel konden we snel douchen voor het eten.
Daarna kregen we een concert van de plaatselijke bewoners van het verblijf. Onze avond was nog niet voorbij. Snel wat klaarmaken voor dé fuif: hapjes, drankjes en nog zelfgemaakte dingen (lekkere cake-pops bv.). Toen was het moment van het vrij podium met de presentatoren Elias en Simon aangebroken. Daarna was het tijd om alles op te eten en te drinken en natuurlijk ook te FUIVEN! Het was een leuke avond.
Dat was dag 4 met uw trouwe reporters ter plaatse, Simon & Elias.