zoeken
    

Maatregelen n.a.v. de aanslagen in Brussel:

Vanuit het crisiscentrum doet men enkele aanbevelingen om om te gaan met de huidige crisissituatie in België. Daarop hebben we hier op school de volgende besluiten genomen:
 * de kinderen mogen normaal opgehaald worden
 * er zal verscherpt toezicht zijn
 * de rijen gaan gewoon door
 * zwemlessen worden niet afgelast
 * de poorten van de school zullen gesloten zijn
Gelieve kinderen die over de middag naar huis gaan, pas ten vroegste om 13u. naar school te sturen.

Tot slot nog dit: via onze schepen van onderwijs staan we in rechtstreeks contact met Brussel. We zullen er alles aan doen om de situatie zo rustig en veilig mogelijk te maken voor al onze leerlingen.

We houden jullie verder op de hoogte.

Op weg naar een groenere school met dagen zonder vlees!
Van 10 februari tot 27 maart is het weer vastentijd. Daarover krijg je zeker meer info in de godsdienstles. Dit jaar doen we met onze school mee aan een speciaal soort vasten: 40 dagen “zonder” vlees. Dat is 40 dagen met zo veel mogelijk mensen die wat minder vlees en vis eten.

Iedereen kan meedoen. Zelfs al eet je maar 1 dagje geen vlees: elke dag telt!

Maar waarom zouden we dat doen? Om vlees te produceren heb je zeer veel veevoeder, energie en water nodig. Wanneer je 1 dagje geen vlees eet, is je ecologische voetafdruk direct een aantal vierkante meter kleiner: je vermijdt veel CO2 (vergelijkbaar met een flink aantal kilometer met de wagen rijden) en spaar je een grote hoeveelheid water uit (gelijk aan minuten lang onder de douche staan).

Wil je precies weten hoeveel je impact is door een dagje geen vlees te eten, dan is er een speciale website waarop je kan bijhouden hoeveel jouw persoonlijke bijdrage is tijdens deze periode.

Maar je hoeft dit niet alleen te doen. We hebben ook een speciaal groepje gemaakt met onze school waarbij je je kan aansluiten. Zie www.dagenzondervlees.be/groepen/stedelijke-basisschool-beveren-leie/ . Iedereen die van ver of dicht bij de school betrokken is (leerlingen, leerkrachten, schoolpersoneel, ouders, grootouders, broers en zussen,…) kan zich bij onze groep aansluiten.

Samen kunnen we dan bijhouden hoeveel vierkante meter land, kilogram CO2 en liter water we met de school hebben uitgespaard. Zo kunnen we elkaar aanmoedigen en helpen om een nog beter resultaat te behalen.

En er is meer! Je kan ook nog bijhouden hoeveel dagen je enkel seizoensgroenten gegeten hebt, hoeveel dagen je geen etensresten hebt weggegooid en hoeveel dagen je geen voedsel in wegwerpverpakkingen hebt gekocht. Want ook dat is goed voor het milieu!

Allemaal samen werken we zo aan een groenere school en een duurzamere toekomst!

Wist je dat we terug lotuskoekjes verkopen?Per pakketje betaal je 7 euro, voor 3 pakketjes betaal je 20 euro!
Sponsor onze school!
Alvast hartelijk dank!
De ouderraad
Kaarten zijn op het secretariaat van onze school te verkrijgen tijdens de schooluren, behalve op vrijdag!
Allen (dus ook vrienden, familie, collega's...) daarheen!
SCHRIJF NU IN VOOR DE EERSTE SCHOOLQUIZ!


Beste ouders en leerlingen, grootouders, vrienden, kennissen en sympathisanten,

Dit jaar organiseert de ouderraad  geen kaas- en wijnavond maar wel een verkoop van super overheerlijke Lotus koeken!

Voor de prijs van 6 euro bieden we u een actiepakket aan van lekkere Lotus koeken. Elk pakket bevat:

 - 2 x frangipane

- 2 x madeleine

- 2 x zebra koek

- 2 x krokante wafeltjes (2 stuks)

- 2 x mini Luikse wafel chocolade

- 2 x speculoos (2 stuks)

- 2 x Luikse wafel 50gr

- 2 x vanillewafel

 

Alle koekjes zijn individueel verpakt. Bovendien wordt elk pakket geleverd in een handig draagtasje en u ontvangt tevens een gratis ticket voor Bobbejaanland (geldig voor 1 persoon vergezeld van 1 betalende, zolang de voorraad strekt!)

Deze actiepakketten kan u bestellen door bijgevoegd invulblad terug te bezorgen aan de juf/meester van de klas uiterlijk tegen vrijdag 14 februari!  Midden maart kan u uw bestelling op school komen afhalen. Wij houden u op de hoogte via de website en per brief!

Gelieve vooraf te betalen in gesloten omslag met vermelding van naam en klas.

Dankzij deze actie kan de ouderraad de school financieel ondersteunen door bv. de turn-shirts  gratis aan te bieden, aankoop van educatief materiaal voor de moestuin,…


 Voor meer informatie over het schoolfeest 2013-2014 en/of het bestellen van kaarten kan u terecht op ons secretariaat!

Het is zover: onze 2de spelletjesavond komt eraan. Op vrijdag 26 april, vanaf 18u. kan iedereen gratis tal van nieuwe en populaire gezelschapsspelen komen ontdekken op onze school. Noteer maar alvast in jullie agenda! Tot dan!


Halloweentocht

Start- en aankomstplaats : Stedelijke Basisschool Beveren-Leie

Deelname: volwassenen 3 euro

kinderen (- 12 jaar) 2 euro


We leven in een wereld waar voor alles wel een wetenschappelijke verklaring te vinden is. Niet alle mythische dromen zijn echter verdwenen. Sagen, legenden en andere vertellingen behoren tot onze volkscultuur en de lokale heksen en tovenaars komen opnieuw tot leven op de avond van Halloween in een uniek kader.

De reizigers naar de magische wereld worden, onder begeleiding van ervaren nachtwachters, naar de juiste bestemming gebracht om vervolgens samen de helletocht verder te zetten.

Men zegge het voort!!!!


p.s. : Iedereen mag verkleed deelnemen aan de tocht!

Gelieve niet deel te nemen met wandelwagens. (Het parcours laat dit niet toe.)


Inschrijven ten laatste tegen 12 oktober 2012.

Strookje + inschrijvingsgeld in een gesloten omslag meegeven naar school en afgeven aan de klastitularis. Voor mensen van buiten de school: afgeven aan het secretariaat!

DOWNLOAD HIER DE BRIEF + INSCHRIJVINGSFORMULIER
Dag van de leerkracht.


Het zesde leerjaar wint (als team Bumblebee) op 24 april 2010 de Robocup Junior. Zij konden dit enkel realiseren dankzij onze sponsors: Famco; De Vleeshove; Goliath bvba en  Centea. We kunnen hen hier niet genoeg voor danken!


SCHOOLFEEST 2009 - 2010
Wandel je dun met deze tocht vol fun!

Door de SOEPACTIE schenkt de school 700 euro aan Haïti. Proficiat aan de kinderen, de ouders en het schoolpersoneel.
Tevens van harte dank voor de medewerking en de steun van catering Hanssens (schoolmaaltijden) en traiteur Christophe van de Vleeshove!Met dank aan Beverse Weetjes voor de foto's.
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!