zoeken
   
Roeren roeren in de soep... 14.11.2022

Deze morgen had onze Jack groot nieuws : hij is grote broer geworden van Lewis. Hij is super trots en straalde de hele dag! Een grote proficiat van ons allemaal en geniet er samen van. Daarna was het tijd om bij juf Hyacinta haar te knippen (uit papier wel te verstaan), dat haar hebben we morgen nodig bij het maken van onze kokspuzzel. Bij mezelf was het krullenbollen : roeren in de soep. We hebben daarna ook een proefsessie gehouden : we hadden zoete, zure en zoute spullen om te proeven. Na het proeven mochten ze ook verwoorden bij welke smaak ze het wilden zetten. De gezichten die ze soms trokken spraken direct boekdelen, ze konden het soms niet wegsteken..wel chapeau dat iedereen van alles geproefd heeft. We sloten de voormiddag af met het zoeken naar Winnie wortel. De dag sloten we af met het dingdong huisje. Dit is steeds een groot succes. Hun snoetjes zijn geld waard.


 
Schortjes10.11.2022

Vandaag hebben we onze eigen koksschort gestempeld zodat wij volgende week vrijdag zoals een echte kok in vol ornaat kunnen helpen koken. Het is dankzij de mamie van Gust, de mamie van Aline en Annaëlle (1kl b) en de oma van Mira (2de kl) die zo lief waren om deze voor ons te naaien, dat we elk onze eigen gepersonaliseerde schort gaan kunnen aandoen. De max hé! Ik heb tijdens het schilderen maar 1 foto getrokken want ik had mijn handen vooral nodig bij het in goede banen leiden van het schilderen.


 
Mijn pannenkoek is rond... 09.11.2022

Vandaag zijn we begonnen met het koekiemonster eten te geven. Nadat iedereen hem een koekje had gegeven hebben we gekeken welke koeken hij het meest had verorberd. Daarna was het krullenbollen met lintjes, we sloten deze activiteit af met het liedje : mijn pannenkoek is rond. Daarna zijn we gaan krullenbollen aan tafel en maakten we pannenkoeken met scheerschuim. We maakten ook torens met alleen maar borden, bekers, potjes en eierdopjes. Het was heel spannend want de toren deed niets liever dan wiebelen. We sloten af met een raadselboek. Welk dier beschrijf ik en wat is zijn lievelingseten...


 
Tafeltje dek je 08.11.2022

Wat was Jules deze morgen blij toen hij wakker werd gemaakt door Gust. Gust had nl een kado mee voor hem natuurlijk wou hij direct weten wat erin zat. Met begeleiding van ons liedje : wat zit erin, wat zou het zijn....deden we het open. Jules kon zijn geluk niet op want hij heeft nu zijn eigen kookschort. Dank je wel mamie van Gust😘 Natuurlijk wilde hij ze direct aandoen. Toen hij 's avonds moest gaan slapen wilde hij ze bijna niet meer uitdoen...die Jules toch. Ik vertelde ook het verhaal van Jules die voor zichzelf een boterham heeft klaargemaakt. Benieuwd of de kids nog weten wat Jules er zelf van vond. 😛😝😒. Ik zong ook het bijhorende liedje van Rommel...in mijn buik. Tot grote hilariteit van de kids. Ze vinden het de max. Daarna hebben we een gesprekje gehouden over gaan eten op restaurant...en ik heb zo de indruk dat ze dat allemaal even leuk vinden, de ene omdat hij daar lekker kan eten en de ander omdat hij daar dan veel mag spelen en springen... We zijn ook tot de conclusie gekomen dat je dan ook altijd aan een gedekte tafel mag zitten. De opdracht was bij deze : de tafel leren dekken... Ze moesten wel héél voorzichtig zijn want het was met echte broden en glazen en als die vallen!!! Aiaiai, veel scherven... Ook de kaarsjes (dat ze zelf moesten aanleggen) en een plantje mochten niet ontbreken. De voormiddag sloten we af met een taalactiviteit en de dag zelf ronden we af rond het informatief boekje van "de kok" met bijhorende vragen en bedenkingen. Ook over hun eigen kookervaringen vertellen vonden ze super leuk. 
Mijn eigen koksmuts07.11.2022

Eerst en vooral willen we Lewis, Eliah en Aimée welkom heten in onze klas. We hopen dat we samen met hen veel leuke momenten beleven. We zijn vandaag ook gestart met ons thema : mijn restaurant. Vandaag mocht iedereen zijn eigen koksmuts versieren. De oudsten volgenden een patroon en de jongsten mochten hun strook versieren naar keuze. Bij juf Hyacinta mochten ze dan hun eigen Jules kleuren die dan komt te pronken op hun koksmuts


 
Kabouterfeest28.10.2022

Onze leuke 3 weken rond kabouters en het bos hebben we afgesloten met ons kabouterfeest. Natuurlijk moesten we eerst iets lekkers klaarmaken want een feestje zonder lekker eten is toch niet je dat. We mochten ons eigen cupcake omtoveren tot een rode paddestoel vol met lekkere stippen. We hebben ook veel gedanst op kaboutermuziek en geklonken op een leuke afsluiter. En nu, een weekje rust...


 
krullenbol : de vallende eikels26.10.2022

Vandaag was het terug krullenboltijd en wat vonden ze het een super leuke activiteit. Ik hoop dat ze nog evenveel van het filmpje genieten als deze voormiddag tijdens de activiteit. Je merkt dat ze heel duidelijk het verschil hoorden tussen de 2 verschillende muziekstukjes, hopelijk zijn jullie oren iets gewend, want het gaat er met momenten vrij hard aan toe.
 
Bewegingsomloop met kastanjes25.10.2022

Deze morgen kregen een aantal kids al een moeilijke opdracht voor de kiezen, nl zoek alles terug op de grote prent. De rest krijgt deze donderdag op hun boterham. Na de speeltijd was het tijd voor een omloop. Eerst deden we de omloop gewoon, daarna met een 🥄 in de hand. En als extra uitdaging werd er een 🌰 in onze 🥄 gelegd. De opdracht was : leg de weg af zonder je 🌰 te verliezen. We hebben wel eerst eens geoefend op de grond en amaai, het was niet gemakkelijk hoor, maar, we gingen allemaal de uitdaging aan. De dag sloten we af met het verhaal van Olivier en een aantal mikspelletjes met noten en kastanjes. Ondertussen oefenden we ook spelenderwijs de begrippen : meer dan, minder dan, evenveel als, veel en weinig. Ook het tellen werd veel geoefend.


 
Kabouters...waar zijn jullie? 24.10.2022

Deze morgen zijn we begonnen met een gesprekje over het voorbije weekend en mocht Lauranne ook verslag uitbrengen van haar belevenissen met Jules. Daarna splitsten we ons in 2 groepen. Bij mij maakten ze kennis met een matrix en bij juf Hyacinta waren het opdrachten met de iPad. In de namiddag hadden we opeens een groot probleem. 1 van onze kabouters was verdrietig want hij was 3 vriendjes kwijt. Gelukkig wilde iedereen helpen zoeken. Hoe konden we ze vinden? De kabouter had foto's getrokken van de plaatsen waar hij hen het laatst hadden gezien. Wij moesten die plaatsen zoeken op onze school en kijken of de kabouters daar effectief waren. Gelukkig hebben we ze alle 3 terug gevonden en om af te sluiten, zongen we allemaal het liedje : op een rode paddestoel.


 
Egeltje prik21.10.2022

We zijn vandaag begonnen met vertellen en daarna was de opdracht : kleef de juiste helften bij elkaar. Ik vertelde vandaag ook een verhaaltje van een egeltje in de regen... Daarna kregen we een heel speciale opdracht : maak van je vriend ook een egeltje door wasknijpers op zijn of haar rug te steken...en prikken dat ze deden. Ze vonden het wel fijn om te doen en ze wilden zelf zeker ook allemaal eens de egel zijn. We deden ook nog een lottospel waarbij ze de verstopte figuren op de juiste plaats moesten leggen. Goed kijken was de boodschap.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!