zoeken
   
De baard van Sinterklaas 30.11.2022

Vandaag hebben we terug krullenbol gedaan. Nl, de baard van Sinterklaas. We mochten allemaal krulletjes maken in zijn baard, eens vlug, eens traag. Eens met 1 hand, 2 handen... Kortom zoveel mogelijk krulletjes in zijn baard. We deden dit eerst met stokjes, onze handen en pas na een hele tijd aan de tafel met scheerschuim. We deden ook zoekopdrachten met het zoekboek van Rik en sloten de dag af met het verhaal van de pakjesboot, maar, ik heb het de kids zelf laten vertellen.


 
Roet pietje boe boe boe... 29.11.2022

Vandaag draaide alles rond de Pieten. Hoe komt het dat ze zo vuil en zwart zijn? Omdat ze door de schoorsteen kruipen natuurlijk. Hoe komt die schoorsteen nu zo vuil? Omdat we vuur maken in de kachel eronder. Daarna ging het gesprekje verder over buiten vuur maken om te barbecueën...dit doen we idd met houtskool... Ik had houtskool mee en toen ik die uit de zak haalde waren mijn handen helemaal vol roet, zwart dus...tot grote hilariteit van de kids. Iedereen mocht zijn eigen Pietje kleuren en op het einde de snoet inwrijven met houtskool. Natuurlijk moet je die houtskool mooi openwrijven...je raadt het al : roethandjes en hun snoetjes waren goud waard... De dag sloten we af met ritmiek en de houten stokjes onder leiding van Piet en Sinterklaas.


 
Versieren vlaggetje en kleuropdracht 28.11.2022

Vandaag ging het in de vertelronde heel veel over Sinterklaas en zijn Pieten. Wat kijken ze vol verwachting uit naar zijn komst. Ze mochten bij juf Hyacinta hun eigen vlaggetje kleuren zodat ze naar Sinterklaas en zijn Pieten kunnen zwaaien als ze toekomen op school. Bij mezelf was het een kleuropdracht waarbij ze ofwel goed moesten luisteren of heel goed kijken. De dag sloten we af met het tafelpoppenspel van Sinterklaas en Klaasje met de pakjesboot.


 
Zwarte pietje, boe boe boe... 24.11.2022

Wie gisteren begonnen was met zijn stoomboot mocht er vandaag aan verder werken. Het waren vooral de vlaggetjes die er nog aangehangen moesten worden. We vertelden zelf het verhaal van de pakjesboot aan elkaar en kregen daarna als opdracht : geef zwarte Piet zijn muts de juiste kleurtjes. Hoe deden we dit : iedereen kreeg een potje met stickerbollen. Op de muts van zwarte Piet stonden allemaal rondjes en ze moesten alle stickers op de juiste plaats kleven. Het waren 3 opdrachten die ze moesten vervullen. 1. Hang de sticker op het juiste kleur, 2. Zorg ervoor dat de sticker helemaal los komt zonder te scheuren, 3. Kleef de sticker zo mooi mogelijk op het rondje. We vonden het heel leuk om te doen en deden extra ons best omdat het voor Sinterklaas en zijn Piet was.We speelden ook nog een spelletje met de klaasjesmeppers. Ik gaf opdrachten en zij moesten met hun mepper op het juiste woord slaan.


 
De stoomboot van Sinterklaas23.11.2022

Deze morgen zijn we begonnen met het verhaaltje van de Sinterklaas en de pakjesboot opnieuw te vertellen. Daarna deden we krullenbol en daarbij moesten we de golven maken van de zee. Soms wilde golven en soms rustige golven. Eerst deden we dit met de doekjes (ook gisteren hebben we dit al eens gedaan) en daarna mochten we golven tekenen op ons blad. We deden dit eens met onze rechterhand en eens met onze linkerhand en kwamen tot de conclusie dat het met de ene hand gemakkelijker was dan met de andere hand. Sommige zijn ook al begonnen met het kleuren van hun stoomboot waar ze dan achteraf de vlagjes mogen aanhangen. Juist zoals bij de pakjesboot. We sloten de voormiddag af met ons versje en een bingospel met zakken van zwarte Piet...


 
Versieren hoofddeksel voor het Sinterklaasfeest22.11.2022

Deze morgen zijn we begonnen met het verhaaltje van Klaasje en de pakjesboot. Daarna mocht iedereen zijn eigen hoofddeksel versieren voor op ons Sinterklaasfeest. We deden dit met verfdotters. De juf bracht ook nog een versje aan over een zotte Piet die alles omgooit. Die zotte Piet toch! We leerden ook nog een ritmische partituur volgen en de dag sloten we af met golven maken op muziek en houdingen nabootsen van de zotte Pieten...en,we hadden met momenten super veel lol...en de kinderen zeiden zelf : da's wel leuk en super grappig...


 
Sint en zijn pieten zijn in het land... 21.11.2022

Wauw, er is deze morgen iets fantastisch gebeurd want Sinterklaas is met zijn stoomboot, Slecht weer Vandaag en zijn Pieten tot bij ons in de klas gekomen. Hij had een grote zak achtergelaten met daarin allemaal kledij zodat wij samen konden ontdekken wie welke kledij draagt. Natuurlijk hebben we onszelf dan ook getransformeerd in Sint en zijn Pieten. Bij juf Hyacinta mochten ze op de tablet en op het grote touch screen, natuurlijk draaide alles rond Sint en zijn Pieten. Veel kijkplezier en hopelijk herken je je eigen ukkepuk 🙈🙉🙊


 
We kunnen niet alleen koken met onze kookpotten... 17.11.2022

Deze morgen was het alles behalve stil in onze klas want we leerden drummen op onze kookpotten en ze vonden het de max. Er waren er wel die vonden dat het luid kon gaan, die zullen zeker géén hard rock groepje moeten oprichten. Sommige kids waren zo enthousiast dat de brokken van hun lepel vlogen. We drumden niet zomaar,... We leerden zacht en hard spelen en daarvoor moesten we kijken naar de kookpot van juf Ann : hoe hoger de pot, hoe luider, hoe lager, hoe stiller.... Zat de pot achter mijn rug, dan moest het muisstil zijn. Als slot speelden we samen een fanfare door de bewegingsklas terwijl we zongen uit volle borst. Na de speeltijd maakten we dan onze kookpot klaar om te koken door de juiste groenten en fruit op de juiste schaduwen te kleven.
En nu, is het spannend uitkijken naar morgen...


 
We kunnen niet alleen koken met onze kookpotten... 17.11.2022

Deze morgen was het alles behalve stil in onze klas want we leerden drummen op onze kookpotten en ze vonden het de max. Er waren er wel die vonden dat het luid kon gaan, die zullen zeker géén hard rock groepje moeten oprichten. Sommige kids waren zo enthousiast dat de brokken van hun lepel vlogen. We drumden niet zomaar,... We leerden zacht en hard spelen en daarvoor moesten we kijken naar de kookpot van juf Ann : hoe hoger de pot, hoe luider, hoe lager, hoe stiller.... Zat de pot achter mijn rug, dan moest het muisstil zijn. Als slot speelden we samen een fanfare door de bewegingsklas terwijl we zongen uit volle borst.
En nu, is het spannend uitkijken naar morgen...
Geen foto's gevonden ...
 
Onze eigen kok in elkaar puzzelen15.11.2022

Deze morgen zijn we begonnen met een gesprekje rond het restaurant en we konden vertellen dat daar een echte kok het eten klaar maakt. De opdracht van vandaag was : puzzel je eigen kok in elkaar en het was niet gemakkelijk. We keken ook naar een toneeltje van Gat in de Haag. Hierin werd ons duidelijk gemaakt wat er allemaal mag en niet mag op de speelplaats. Nu en dan eens een herhaling van de afspraken kan zekers géén kwaad. Grappig is dat ze het heel goed aan de figuren kunnen zeggen wat mag en niet mag maar dat ze dat voor zichzelf wel eens durven te vergeten🙈🙉🙊. De dag sloten we af met een ruikspelletje. Wie heeft er een goeie 👃? Koppel de juiste geur aan het juiste voorwerp. Moeilijk hoor! Ze waren het er wel unaniem over eens dat de kaas die juf Ann had meegebracht echt wel stonk, ze konden die er dan ook direct uithalen, ook de koffie en de citroen vonden ze gemakkelijk, de rest was toch wel een beetje moeilijk.


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!