zoeken
   
Slinger.... 19.12.2022

Deze morgen stapten we allen gezwind aan de hand van het 3de lj naar het klokhuis, waar we voor de 1ste keer mochten oefenen op het echte podium. We waren onder de indruk, dat was een feit. Hoe sjiek is dat, we voelden ons net echte acteurs. Daarna oefenden we nog eens onze nieuwjaarsbrief en als doe-activiteit kregen we een slinger maar ze waren de gekleurde lichtjes vergeten. Wij moesten bij ieder balletje een lampje stempelen en geloof het of niet, we deden dit met een koffielepel. Waar blijven onze juffen het toch halen hé!


 
Meten meten...en zo bekom je een 🌲15.12.2022

Deze morgen mochten onze hersenen nog eens overuren doen. We kregen nl een denkoefening voorgeschoteld. We hadden elk een pot met groene stroken (kleine, grote...) en daarmee moesten we een kerstboom maken. Je raadt het goed we moesten de grootste strook onderaan leggen en daarboven kwam er iedere keer een strook die een beetje kleiner was. In de voormiddag waren alle opdrachten kerstgerelateerd. We deden ook een kim spelletje : welk kerstattribuut is er verdwenen in onze verdwijnsloop? De dag sloten we af al dansend...


 
Rustige kerstmodus14.12.2022

We hebben al een hele drukke periode achter de rug en vandaag zijn we eens overgschakeld naar de rustige kerstsfeer. We oefenden onze nieuwjaarsbrief en deden rustige tussendoortjes. Ik vertelde ook het verhaaltje van heksje Mimi en de kerstboom. Als doe-opdracht was het iets heel eenvoudig en rustig. Nl versier je groene kerstblad met rode hulst (= rode stickers) en zorg ervoor dat er overal hulst is en niet alle hulst op elkaar ligt. De nevengroepen mochten eens gewoon spelen. Ze hadden dit wel verdiend na deze drukke werkperiode.


 
jarige Roel13.12.2022

Vandaag zijn we gestart met het vieren van ons feestvarkentje. Roel werd vandaag 3 jaar en dat hebben ze geweten in Beveren-Leie. We hebben gezongen uit volle borst, gedanst op het liedje van Wie is jarig?, de zotte ballon laten vliegen, de kaarsjes uitgeblazen....kortom we hebben er iets super leuks van gemaakt. Wat waren de kids blij met het traktaat : chips en deze zaten dan nog in een bekertje van spiderman, dat smaakt dan toch wel 1000 keer beter hé! Buiten het kraken van de chips was het opeens heel stil in mijn klas. Daarna mochten de kids hun oren stempelen voor op het schoolfeest. Ik vertelde ook een verhaaltje van Jules en de kerstboom en we oefenden toch ook wel onze nieuwjaarsbrief....


 
schaduwen groot, schaduwen klein.....hoe komt dat toch12.12.2022

Vandaag werd er vooral geëxperimenteerd met licht en de bijhorende schaduwen. Wat waren ze verwonderd dat ze allemaal schaduwen zagen op het doek. Hoe komt dat nu toch? Ik begon ook met allerhande voorwerpen op de plaat te leggen en zij moesten verwoorden wat erop lag. Ik maakte ook torens en dan moesten ze verwoorden : wat ligt er vanboven, wat ligt er onder de auto..... Na een tijdje mochten ze zelf experimenteren per 2 en ze konden er maar niet genoeg van krijgen om dichter naar het doek te gaan en er daarna terug weer verder af en die verwondering die ze daarbij hadden : och nu zijn we klein, nu terug groot, onze handen zwaaien terug,....Dat was gewoon zalig om te zien. Als ze hun plaat vol legden met voorwerpen, vroeg ik hen daarna ook steeds om mij verschillende voorwerpen aan te duiden op het doek. Ze vonden het een super leuke activiteit...Bij juf Hyacinta werkten ze ook nog verder aan onze nieuwjaarsbrief (jieha! hij is af!!!!) en in de namiddag maakten we ons eigen inpakpapier.
We mochten ook allemaal een body kleuren voor de kado van Livia. Wat is Lewis trots dat hij grote broer geworden is. Hij was zot van zijn kroon en deed ze maar af om naar buiten te gaan spelen.


 
Kerstsfeer... 09.12.2022

Vandaag terug een stukje verder gedaan aan de nieuwjaarsbrief (hij is bijna klaar en daarna kunnen we weer foto's nemen van onze activiteiten) en ook geoefend om te dansen voor ons optreden. Als nevengroepen stonden de meeste activiteiten in het teken van lichtjes en kerstmis.


 
Kerstsfeer in de klas08.12.2022

Wat is de kerstperiode toch een zalige periode met al die lichtjes die fonkelen in onze klas. Iedere morgen genieten we ervan om met de grote lichten uit samen te zitten bij de kerstboom en bijhorende kerstlichtjes. We zijn nog volop bezig aan het knutselen van onze nieuwjaarsbrief dus de foto's die nu verschijnen zijn van de zelfstandige groepen. Ik vertelde ook een verhaaltje van kleine beer die bang is in het donker en natuurlijk zijn we al volop bezig met het leren opzeggen van onze nieuwjaarsbrief. Spannend hé! Vandaag zijn we ook begonnen met de repetitie voor onze poezendans...dubbel spannend dus...


 
Sinterklaas op bezoek05.12.2022

Wat waren de kinderen vol verwondering toen Sinterklaas, zijn Pieten en het paard toekwamen op onze speelplaats. Ze hebben vrolijk met hun vlaggetje gezwaaid en niemand was bang van de Pieten. Het was wel jammer dat Slecht weer Vandaag niet mee was. Het lag nl ziek in zijn stal want de stalknecht had hem marsepein en snoepjes gegeven. Foei toch die Piet. Om onze pakjes te verdienen moesten we samen met de Pieten oefenen om op de daken te lopen. Jieha, we waren gelukkig allemaal geslaagd en waren super blij met onze pakjes. (foto's van het hele gebeuren zal je terug vinden onder tijdelijke reportage of linker kolom bij foto's). We vonden het super fijn om met ons nieuwe speelgoed te spelen. We maakten ook elk een theelichtje voor de warmste week. Onze blog zal nu een beetje in lockdown gaan want we beginnen aan het maken van onze nieuwjaarsbrief en uiteraard moet dat nog een groot geheim blijven.


 
Verwondering Sint en Piet zijn op bezoek geweest in onze klas....02.12.2022

Wat waren we verwonderd en door het dolle heen, Sint en zijn Pieten waren bij ons op bezoek geweest....zalig toch die verwondering en beleving....je wordt er zelf terug instant vrolijk van....Geniet van hun enthousiasme...
 
Sint en zijn Pieten zijn op bezoek geweest in onze klas02.12.2022

Wat was er toch allemaal gebeurd in onze klas vandaag, wij wilden 's morgens naar binnen gaan en onze deur was op slot. Op de deur ging er een foto van de Piet met een sleutel in zijn hand. We moesten dus eerst op zoek naar de sleutel. Wat waren we dan verwonderd als we binnen kwamen. Piet was blijkbaar goed in vorm want oeioeioei wat was me dat allemaal.
Na de vele verwondering en het rapen van al dat lekkers, hebben we zelf chocolademelk gemaakt...mmmmm, dat was lekker en vooral omdat we het uit super coole sint en pieten bekers van Marie mochten drinken. Na de speeltijd kwam het 6de leerjaar bij ons op bezoek en zij vertelden ons eerst een verhaaltje en daarna speelden ze nog een spelletje met ons. We vonden dit heel tof en de kids vertelden hier super veel over.
Nu is het vol spanning uitkijken naar maandag want dan komen ze op bezoek in onze school


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!