zoeken
   
Experimenteren met spuitjes27.01.2023

Vandaag stond er 1 activiteit in de kijker : experimenteren met spuitjes. Hun snoetjes waren geld waard en ons doek is niet meer maagdelijk wit maar heeft alle kleuren van de 🌈.


 
Verpleegster op bezoek26.01.2023

Deze morgen zijn we gestart met turnen bij juf Isabelle. Daarna hebben we gekeken of onze oren nog goed werkten. Hoe deden we dat : wel, ik heb 3 sprekende eieren verstopt en die moesten de kids gaan zoeken. Niet gemakkelijk hoor! Na de speeltijd hadden we bezoek van de mama van Nina die verpleegster is en samen met haar mochten we 2 zieke baby's verzorgen. De middag sloten we af met het verhaaltje van Musti in het ziekenhuis. Voor morgen staat de tafel al klaar, we mogen nl experimenteren met verf en spuiten. Benieuwd hoelang alles mooi wit zal blijven.....


 
Krullenbollen doe ik graag😍😍😍25.01.2023

Deze morgen haalden we Jules uit bed en hij voelde zich dankzij onze goede zorgen toch al iets beter. Zijn rode stippen zijn al een klein beetje verminderd. Vandaag was het krullenbollen met scheerschuim. Eerst was het echt ontdekken op het liedje wrijf je handen door het schuim, ze mochten ook strepen tekenen en hocus pocus pats, alles was iedere keer weer weg. Daarna volgde het liedje : mijn gezicht en hierbij mochten ze gezichten tekenen in het schuim. Op het einde sloten we de activiteit af met het liedje kleine wasjes grote wasjes en hierbij moesten ze de tafel netjes maken. De ene tekende wat er werd gezongen en de ander zat echt nog in het ontdekken en plezier beleven. Maar, iedereen vond het de max! Ik vertelde ook het verhaal van Jules met zijn been in het gips. Ze moesten heel erg luisteren en kijken dat ze in het ziekenhuis foto's van je nemen waarop je de beenderen kan zien. Hun blik was goud waard.


 
Krullenbollen doe ik graag😍😍😍25.01.2023

Deze morgen haalden we Jules uit bed en hij voelde zich dankzij onze goede zorgen toch al iets beter. Zijn rode stippen zijn al een klein beetje verminderd. Vandaag was het krullenbollen met scheerschuim. Eerst was het echt ontdekken op het liedje wrijf je handen door het schuim, ze mochten ook strepen tekenen en hocus pocus pats, alles was iedere keer weer weg. Daarna volgde het liedje : mijn gezicht en hierbij mochten ze gezichten tekenen in het schuim. Op het einde sloten we de activiteit af met het liedje kleine wasjes grote wasjes en hierbij moesten ze de tafel netjes maken. Ik vertelde ook het verhaal van Jules met zijn been in het gips. Ze moesten heel erg luisteren en kijken dat ze in het ziekenhuis foto's van je nemen waarop je de beenderen kan zien. Hun blik was goud waard.
Geen foto's gevonden ...
 
Aiaiai Jules24.01.2023

Toen we deze morgen Jules uit bed haalden was er iets heel ergs gebeurd. Hij had allemaal rode vlekken. Hij heeft nu de windpokken, een verstopte neus en pijn aan zijn keel. Als dat maar goed komt. Gelukkig konden we zijn neus vrijmaken, hadden we keelspray en hebben we hem ook een spuitje gegeven om terug vlug beter te worden. Jules was heel bang maar moest achteraf toegeven dat het al bij al meeviel. Hij had het niet eens gevoeld. Daarna deden we een kleeftechniek, keken we naar het toneel van een gat in de haag. We leerden wat je moet doen als er ruzie is. We werkten ook met de grote praatplaat van Jules, ik gaf opdrachten en zij moesten die dan juist uitvoeren. We leerden ook een versje van Hatsjie! Ze vonden het super grappig en leuk om te doen. De dag sloten we af met het verhaal : hopla is ziek. Ze moesten veel meedenken van wat er gebeurde.of kon gebeuren, wat zij kunnen doen... Het thema de dokter vinden we de max.


 
Jules is ziek23.01.2023

Och wat hadden we pech vandaag. Niene wou Jules uit zijn bed halen maar hij voelde zich heel ziek en hij moest veel hoesten. Gelukkig kon de dokter na ons telefoontje vlug komen. Hij moet nu siroop nemen, maar amai, wat was dat : hij wou ze niet in nemen en spuwde alles weer uit. Na een tijdje wou hij ze dan toch innemen. Gelukkig maar. Hopelijk is hij morgen een beetje beter. We kregen allemaal een Jules en bij de oudste kls moesten ze kaartjes nemen en dan evenveel stickertjes kleven als er bollen op stonden. Bij de jongste stonden er allemaal stippen op Jules zijn hoofd en zij moesten op iedere stip een sticker kleven. Bij juf Hyacinta mochten ze pleisters kleven op Jules. Om te weten waar ze ze moesten kleven draaiden ze aan het rad. We deden ook de waarneming van al het meegebrachte materiaal en onze doktershoek. Met de meegebrachte spullen mochten we ook in de zandtafel en de watertafel spelen. Die zijn nu eventjes omgetoverd in een apotheek. De dag sloten we af met het bezoek van een 'echte' verpleegster, zij kwam eens tonen en vertellen wat ze allemaal doet. De kids vonden dat super leuk.


 
Hieper de hiep hoera voor Marie🎉🥳🎁🎈🎂20.01.2023

Deze morgen zijn we vrolijk gestart want we zijn er direct in gevlogen om Marie haar verjaardag te vieren en haar de dag van haar leven te laten beleven. We zongen, dansten, lieten de zotte ballon vliegen...en als kers op de taart mochten we genieten van een lekkere aperitief nl, fruitsap met lekkere chipjes erbij.😋😋😋
Daarna deden we allemaal rustige activiteiten aan de tafel waarbij we onze fijne motoriek stimuleerden. Er was een hele grote bedrijvigheid in onze klas en toch wel heel rustig. Ze mochten ondertussen genieten van enkele grote kinderhits.


 
Schaduwen19.01.2023

Voor de kerstvakantie hebben we gespeeld met schaduwen van onszelf en voorwerpen. Nu werkten we met schaduwen van dieren. De kids moesten de juiste dieren op de juiste schaduw hangen. Als verwerking kregen ze daarna een blad met schaduwen van verschillende 🐻🐼🐨. Ze moesten ook hier de juiste beer bij de juiste schaduw leggen en het ging hem over de details. Goed kijken was dus de boodschap


 
We gingen eens de moeilijke tour op...18.01.2023

Deze morgen mochten we met een paar telefoneren met Jules. Cool hé. Daarna leerden we samen hoe je een matrix moet maken. De juf vertelde ons dat het een hele uitdaging was en wat waren wij fier dat we dit toch mochten proberen. Na de speeltijd werd er dan terug een gezelschapsspel gespeeld. Wie doet actief mee, wie houdt zich aan de spelregels?...


 
Muizen vangen17.01.2023

Vandaag mochten we muizen vangen. We kregen allemaal een blad met muisjes op,een buis en pot met rode verf. We moesten er dus voor zorgen dat de 🐁🐀🐁 niet konden ontsnappen en dit deden we door hen te vangen met onze buis. Zo oefenden we spelenderwijs ook de 1-1 relatie. Daarna was het demonstratie : hoe doet juf Ann haar jas aan, welke stappen doorloopt ze hier allemaal. De opdracht die hieraan gekoppeld was : Kleef de prentjes van Jules die zijn jas aandoet in de juiste volgorde. De dag sloten we af met het nabootsen van houdingen.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!