zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Hieperdehiep hoera voor Floor🎈🎂🎉🎶🎁09.02.2021

We hadden vandaag een feestvarkentje in de klas want onze Floor is vandaag 3 jaar en dat hebben we samen goed gevierd. Floor heeft er héél hard van genoten. Ze straalde de hele dag en de fluit weerklonk meerdere keren in de klas. We werden verwend met een super lekkere wafel die heel origineel was aangekleed. Na het feesten deden we ook nog een werkje en dat was : koppel het voorwerp aan de juiste kleur bv de zon bij geel leggen. Eerst deden we dit met de echte materialen die we eerst samen bekeken en die ze daarna op een gekleurd blad moesten leggen, dan deden we dit met de getekende voorwerpen en daarna maakten we het werkje eens samen en pas dan mochten ze het zelf doen. Het was niet gemakkelijk hoor! We moesten super goed nadenken.


 
Kleuren schilderen08.02.2021

Vorige week hebben we volop geëxperimenteerd en deze week kijken we nu eens wie de kleuren onder de knie heeft. Bij juf Hyacinta mochten ze een matrix make en bij mij kregen ze een blad met potloden die ze in de juiste kleur moesten schilderen. In de namiddag speelden we een kleurenspelletje met M&M's en oh wat was het verleidelijk om ze 1 voor 1 in je mond te stoppen. De dag sloten we af met het ding dong huisje rond de kleuren.


 
Kleurenpret05.02.2021

Wat hadden wij vandaag een plezier, we mochten ons blad helemaal vol schilderen want de juf wou geen wit plaatsje meer zien op ons blad.
We kregen rode, gele en blauwe verf. Maar, een borstel kwam er niet aan te pas want we kregen in plaats daarvan een vliegenmepper en nee, we moesten géén vliegen doodslaan maar wel zo de verf mengen. Je ziet het al van hier : de verf spetterde in het rond (vandaar dat sommigen mèches in hun haar hadden). Na de speeltijd haalde de juf een slazwierder uit en Henri kon super goed vertellen waarvoor dit diende. Wij deden er vandaag geen salade in maar rode, gele en blauwe verf. En, daarna draaien maar. Hun snoetjes waren zalig om te zien toen ze de slazwierder open deden. Menig keer hoorde ik deze week de woorden : WIJ KUNNEN ECHT TOVEREN! Zalig toch. Volgende week testen we dan de kleurenkennis.


 
Professoren in spe04.02.2021

De kids die gisteren niet aan de beurt gekomen zijn om volop te experimenteren mochten dit vandaag doen en ook zij gingen er volop voor. Allen zeggen ze hetzelfde : met de flesjes is reuzeleuk. Na de speeltijd hebben we in de turnzaal allerhande kleurenspelletjes gespeeld met armbandjes, sjaaltjes en hoepels. Dit is wel niet gedigitaliseerd want ondertussen speelde ik ook op de handtrom en trommelen en foto's trekken is toch wel onmogelijk.. Ik vertelde ook een verhaal : de kleur van emoties. Iedere emotie heeft een kleur dat voor hen heel herkenbaar is.


 
Onze professoren in spe 03.02.2021

Vandaag mocht een deel van de klas al experimenteren om kleuren te toveren. Hiervoor kregen ze een tafel met allerhande flessen, water in de 3 hoofdkleuren en allerhande materialen om de flessen te vullen. Ze kregen er maar niet genoeg van. Spelenderwijs ontdekten ze ook dat er in de ene fles meer kan dan in de andere, dat sommige flessen wel moeilijk zijn om te vullen en dat als je blijft gieten, alles overloopt, dat het met de ene lepel vlugger gaat om een fles te vullen dan met de andere en...we leerden ook om heel voorzichtig te zijn want al die flessen zijn van glas... Wie vandaag niet aan de beurt kwam mag dit zeker morgen doen...


 
Onze professoren in spe 03.02.2021

Vandaag mocht een deel van de klas al experimenteren om kleuren te toveren. Hiervoor kregen ze een tafel met allerhande flessen, water in de 3 hoofdkleuren en allerhande materialen om de flessen te vullen. Ze kregen er maar niet genoeg van. Spelenderwijs ontdekten ze ook dat er in de ene fles meer kan dan in de andere, dat sommige flessen wel moeilijk zijn om te vullen en dat als je blijft gieten, alles overloopt, dat het met de ene lepel vlugger gaat om een fles te vullen dan met de andere en...we leerden ook om heel voorzichtig te zijn want al die flessen zijn van glas...
Geen foto's gevonden ...
 
Muizenverf02.02.2021

Vandaag zijn we gestart met het verhaal "muizenverf". Dat zijn 3 witte muizen die in een huis wonen met witte muren en een grijze poes. Gelukkig kan die poes hen niet zien daar ze even wit zijn als de muren. Op een dag vinden ze 3 potten met verf en ze springen erin tot groot jolijt van de kinderen. De verf druipt natuurlijk op de grond en de muizen gaan elk in een andere plas dansen. Je kan het al raden, ze toveren zo nieuwe kleuren. Daarna schilderen ze hun huis in alle kleuren van de regenboog maar ze laten één muur wit. Rarara, waarom?! Jullie kids kunnen jullie helpen om dit mysterie op te lossen. Na het verhaaltje was het tijd om zelf kleuren te toveren en dat vonden ze de max. Die verwondering op hun snoetjes als ze een nieuw kleur getoverd hadden, was goud waard. Nog eventjes ivm de verjaardag foto's op Facebook : er is met het schoolteam de afspraak gemaakt om deze enkel nog op de klasblog te zetten.


 
Hieperdehiep hoera voor Noémi 🎈🎂🎉🎶🎁29.01.2021

Het was vandaag niet alleen het feest van de regenboog maar ook het verjaardagsfeestje van Noémi want zij wordt 3 jaar. Met al die vrolijke kleuren waren we direct in feeststemming. We 🎶 luidkeels, deden de zotte 🎈 vliegen in het rond, lieten het 🎆 knallen...kortom we maakten er een superleuk feestje van. We werden getrakteerd op een beker vol met lekkers en als kers op de taart mochten we uit onze beker chocomelk of fristi drinken. Het was dubbel feest. We hebben vandaag ook volop gesorteerd en schilderden ook een regenboog om onze klas mee te versieren. De juf vertelde ook een verhaal van Grijsje. Wat was die muis verdrietig, gelukkig eind goed al goed...Volgende week staan er een paar experimenten op het programma! Jieha!!! 
Groen is gras onder mijn voeten28.01.2021

Onze klas kleurde vandaag helemaal groen...we werden er zo vrolijk van dat we al eens gekke bekken begonnen te trekken. We kregen ook een groepsopdracht nl. Zorg ervoor dat jullie witte blad helemaal groen kleurt, daarvoor kregen we een grote schelp, een blad, knikkers en groene verf. We moesten goed samenwerken want anders wilden onze knikkers niet rollen. Na de speeltijd hebben we dan getoverd. Jaja, je leest het goed, getoverd. De juf verdeelde ons in een gele groep en een blauwe groep. Iedereen mocht 1 hand schilderen in zijn eigen kleur. Daarna mochten we iemand van de andere kleur de hand schudden. Je raadt het goed...we hadden allemaal groene handen. Juist zoals bij het verhaal van Blauwtje en Geeltje...Cool hé!


 
de blauwe dag27.01.2021

vandaag was er géén wolkje aan de lucht in onze klas, alleen maar een blauwe hemel. we deden een paar spelletjes met blauw en daarna mocht iedereen een blauw voorwerp gaan zoeken in de klas. voor het versieren van onze wolk mochten een aantal kinderen de tafel die bekleed was met balletjesplastiek helemaal schilderen in het blauw (verschillende soorten blauw) en daarna mochten ze de wolken erop leggen en erop kloppen zodat die wolken ook de blauwe kleur kregen, en leuk dat dat was....we deden ook nog een sorteerspelletje met grote wasspelden en gekleurde doekjes, op het einde mochten ze de doekjes aan de wasdraad hangen. het spijt me mama en papa maar ik denk niet dat het al voor direct zal zijn dat ze jullie was gaan kunnen helpen ophangen....


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!