zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


mijn mama20.04.2021

Vandaag zijn we begonnen met het verhaaltje : ik hou lekker toch van je! Dit gaat over 2 beren en de kleine beer Ba is een beetje knorrig want niets is er ok en hij zegt alleen maar NAH of hij moppert. Gelukkig vindt zijn mama hem nog altijd super leuk en ze zegt : ook al ben je een echte mopperaar, ik hou toch héél veel van jou. Toen het verhaal gedaan was zeiden de kinderen direct : dat was een leuk verhaal. Ik denk dat ze vooral het tegenpruttelen van Ba leuk vonden en dat ze er zichzelf toch wel in herkenden. Daarna mochten nog een aantal kinderen vertellen over hun mama en hebben we gedurende de hele dag verder gewerkt aan ons kado. Maar, we hebben toch ook wel een beetje genoten van de stralende zon...
De dag hebben we afgesloten met doekjes en klassieke muziek, zo kwamen we helemaal tot rust.


 
jarige Renée en welkom aan Warre en ALies19.04.2021

we hadden vandaag een feestvarkentje in onze klas want Renée is voor de vakantie 3 jaar geworden en natuurlijk wilden we dat samen vieren. wat was ze fier en wees maar gerust haar kroon zou ze niet vergeten, ze vroeg zelfs als ze er mocht mee gaan slapen. we verwelkomden ook 2 nieuwe peuters vandaag nl Warre en Alies, we hopen dat ze het leuk vonden vandaag en dat ze zich vlug op hun gemak voelen in onze klas.
de kinderen mochten vandaag ook vertellen over hun mama aan de hand van de foto die ze meehadden en je ziet hun ogen blinken en stralen als ze mogen vertellen van hun mama die ze toch och zo graag zien. we zijn daarna ook begonnen aan het kado voor de mama's en zoals je wel kan verwachten gaan we hier nog géén foto's van posten want anders is het natuurlijk géén verrassing meer.


 
Paaseieren tellen en dieren zoeken26.03.2021

Gisteren stond alles in het teken van tellen in onze klas. We mochten gooien met de dobbelsteen en dan moesten we evenveel eitjes in onze eierdoos stoppen als er ogen op de dobbelsteen stonden, daarna staken we ze allemaal in ons mandje. We deden verder tot ons mandje bomvol was. We stonden keer op keer versteld van het feit dat er toch wel super véél eitjes pasten in de m mandjes. Jammergenoeg waren ze niet van chocolade. Vandaag hebben we eerst dieren ogen zoeken op de grote plaat en pfff, het was niet gemakkelijk hoor. Na de speeltijd hadden we dan onze afsluiter van de boekenmaand met als topmoment : het bezoek van de paashaas.


 
vrolijke beestenboel : het liedje 24.03.2021

POOTJES

 
vrolijke beestenboel24.03.2021

deze morgen zijn we gestart met het opzetten van onze dierenkroon. de kinderen mochten zelf uit alle boerderijdieren hun lievelingsdier kiezen. daarna hebben we een teloefening gedaan met een dobbelsteen, paasmandjes en eieren. we hebben de eieren eens van dichtbij bekeken, vooral de vorm en daarna deden we krullenbol : eieren tekenen in het scheerschuim. ze vonden het super tof om te doen. na de speeltijd hebben we dan het liedje van pootjes opgenomen en de dieren mochten per soort naar voor komen om hun geluid te maken, voor wie alleen moest komen was dat natuurlijk niet altijd evident. we hebben ook onze eigen zotte hond gecreëerd. op ieder bolletje moesten wij een kleurtje stempelen met onze verfdopper. hoe meer kleuren hoe vrolijker de hond werd. de dag sloten we af met het verhaaltje van Rikki en Mia de kip. de hele dag liepen ze fier als een gieter rond met hun kroon op hun hoofd.


 
Paaskonijntjes23.03.2021

We hebben vandaag allemaal een tafereel gestempeld met een paaskonijntje. Op ons blad ging de mal en wij moesten met stempels en veel verschillende kleurtjes ons blad omtoveren tot een kleurrijk geheel. Op het einde deed ik de mal weg en hopla daar kwam het paaskonijntje tevoorschijn getoverd. Wauw, zeiden ze iedere keer. Straks nog allen een grappig staartje en ze hebben er een kunstwerkje bij. Ze mochten ook allemaal een diertje kiezen voor op hun kroon. Deze gaan we gebruiken bij het zingen van ons lied. Tijdens het spelen kregen ze ook de kans om opdrachten te maken op de iPad en dat vonden ze super tof.


 
de babydieren van op de boerderij22.03.2021

vandaag stonden we stil bij verschillende babydieren van op de boerderij. we koppelden ze aan het juiste mama-dier en we leerden ook de juiste naam. alleen de puppy konden ze niet benoemen maar al de rest wisten ze héél vlot. na deze activiteit kregen ze allemaal een blad en daar moesten ze de babydieren dan juist op kleven. we hebben ook een mama kip in de klas en die heeft wel 5 eieren gelegd en kakelen dat ze deed. de kids vonden het de max en per ei dat ze legde ging het een beetje luider. mama kip wist wel niet wat ze nu moest doen met die eieren, de kinderen mochten eerst helpen zoeken hoe de kuikens uit het ei zouden komen, maar de ene ging ze kapot slaan met een hamer, de ander ging ze op de grond gooien, ze gingen ze kapot maken met een mes...maar dat klonk toch allemaal een beetje niet ok. gelukkig had ik het boek mee : kom uit het ei kleintje. daar leerden ze hoe een kip haar eieren moet uitbroeden, nl door er op te zitten en ze warm te houden. dus : mama kip zit nu op haar eieren te broeden en we zijn benieuwd wanneer de eieren gaan uitkomen. we kregen ook nog een blad met daarop de kop, de poten en de staart van het schaap, de buik moesten we met rollen stempelen en zo kreeg ons schaap een mooie krullenvacht.


 
Knorre, knorre varkentje... 19.03.2021

Deze morgen vertelde ik het boek Plons, de kids zaten op het einde te gieren van het lachen. Het was zalig om te zien. Daarna maakten we een puzzel van een varken en ondertussen mochten de kids die gisteren niet op het TOUCH screen hadden mogen spelen dit vandaag doen. Na de speeltijd kregen we een paard dat we moesten inschilderen met "1" vinger en de bijkomende moeilijkheid was : probeer zoveel mogelijk binnen de lijnen te blijven. De voormiddag sloten we af met een spelletje met dierenhelften, gekoppeld met sociale vaardigheden. De dag zelf hebben we beëindigd door te dansen op ons liedje : waar is dat feestje... De ambiance zat er direct in. Een perfecte afsluiter voor deze week.


 
Dieren op de boerderij... 18.03.2021

Deze morgen mochten ze bij het horen van hun naam een dier nadoen en de andere kleuters moesten raden over welk dier het ging. Daarna kregen we een héél verdrietige koe want al haar vlekken waren verdwenen. Gelukkig hebben wij ervoor gezorgd dat ze terug veel vlekken had en dus weer vrolijk kon grazen in de wei. We hebben ook nog een konijntje mogen stempelen met watten, want, watten zijn zacht en dat zijn konijntjes ook. We hebben ook modder gemaakt en mochten met de boerderijspullen spelen in de modder en dat vonden wij natuurlijk héél cool, je ziet dat van hier. In de namiddag was het dan tijd voor ICT op het grote scherm en dat natuurlijk in het thema van de boerderij : puzzel maken van een dier - koppel het juiste dier aan het juiste geluid - klik op het dier waarvan je het geluid hoort... Morgen doen we verder want ze vinden het héél leuk en willen natuurlijk allemaal eens aan de beurt komen


 
Krullenbol : konijntjes is het gras17.03.2021

Na een gesprekjesronde met Jules en een dramaspelletje dieren nabootsen, was het tijd om te krullenbollen. We deden de activiteit de konijntjes in het gras. Eerst hebben we de muziek volop beleefd door allerhande doe-opdrachten eraan te koppelen. Na deze beleving deden we de activiteit op papier. Na de speeltijd mochten we het haar knippen voor ons gekke kuiken.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!