zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Mama's handtas 04.05.2021

Deze morgen hebben we mama haar handtas eens van dichterbij bekeken... Eerst mochten ze zelf eens vertellen wat er allemaal in de handtas zit van hun eigen mama en daar zaten toch vooral snoepjes en koeken in voor henzelf. Toch och zo herkenbaar! We kwamen tot de vaststelling dat er toch wel héél véél zit in de tas van mama. Daarna kreeg iedereen een blad en moesten de punten met elkaar verbonden worden door over de lijnen te tekenen. Daarna mochten ze uit een blad met allerhande foto's op, 3 voorwerpen uitknippen en deze in hun handtas kleven met een lijmstift. En dat vonden ze eens super tof om te doen.


 
Ons eigen kapsalon 03.05.2021

Op bezoek in het kapsalon...
Deze namiddag zijn juf Ann en juf Hyacinta getransformeerd in, je kan het al raden : de kapper. Eens het kapsalon open was mochten we elk op onze beurt op bezoek om ons eens lekker te laten verwennen. Één vóór één vonden ze het super leuk, vooral de hoofdmassage vonden ze zalig en dat verwoorden ze ook. Nu en dan moet je eens out of de box denken. De jongens mochten ook kiezen voor een staartje en waren super fier op het resultaat. Moet kunnen...vinden wij...


 
Ketting maken30.04.2021

Deze morgen verscheen er opeens na de vertzlronde een bol plastine met rietjes. Daarbij kwam er ook nog eens een dansende schaar af en die vond de rietjes te lang en begon te knippen. Precies zoals bij de kapper, hoorde ik in koor. Ze zaten er recht op. Daarna kwamen ze zelf aan de beurt want iedereen moest de denkbeeldige haardos knippen en met het resultaat mochten ze hun eigen ketting spitten. De techniek was : houd het rietje vanboven vast en knip er dan een stukje van en leg dat dan in je potje. Je ziet het voorzekers al voor je, dat was niet altijd evident en de rietjes vlogen in het rond tot grote hilariteit van de gasten, je kan dat wel denken. Ze waren wel allemaal héél fier op hun ketting. Wij hebben met ons boek de vrolijke vogels meegedaan aan een wedstrijd van de bibliotheek en jieha, we hebben gewonnen bij de jongste kleuters en krijgen een boekenpakket ter waarde van 150 euro. Super hé, ik ben fier op mijn kids.


 
Ketting maken30.04.2021

Deze morgen verscheen er opeens na de vertzlronde een bol plastine met rietjes. Daarbij kwam er ook nog eens een dansende schaar af en die vond de rietjes te lang en begon te knippen. Precies zoals bij de kapper, hoorde ik in koor. Ze zaten er recht op. Daarna kwamen ze zelf aan de beurt want iedereen moest de denkbeeldige haardos knippen en met het resultaat mochten ze hun eigen ketting spitten. De techniek was : houd het rietje vanboven vast en knip er dan een stukje van en leg dat dan in je potje. Je ziet het voorzekers al voor je, dat was niet altijd evident en de rietjes vlogen in het rond tot grote hilariteit van de gasten, je kan dat wel denken. Ze waren wel allemaal héél fier op hun ketting.
Geen foto's gevonden ...
 
Mijn mama29.04.2021

Deze morgen vertelde ik het verhaaltje van Anna bij de kapper en natuurlijk koppelden we daar een heel gesprek aan vast. Het was een héél boeiend gesprek en ze konden blijven doorgaan. In het verhaal masseerde de kapper ook de haren van Anna en dat hebben wij dan ook eens bij elkaar gedaan. De ene vond dat super, de ander vond dat maar niets. Wij hebben vandaag ook allemaal onze eigen mama geschilderd en ondertussen goed nagedacht, welke ogen en haren heeft onze mama en ook hier koppelden we veel taal.


 
Kammen27.04.2021

We zijn nog altijd volop bezig met in het geheim de kado te maken voor de mama's. Ssst en mama : niet de pieren uit de neus vragen hé! Maar daarnaast mochten we ook experimenteren met verf en kammen (ja, we blijven in ons thema want zowel mama als de kapper gebruikt dit) en we vonden het een toppertje


 
De kapper26.04.2021

Deze morgen is Emile gestart bij ons in de klas en hij voelde zich direct thuis, we duimen voor nog super leuke dagen samen.
We zijn deze morgen gestart met een waarneming van kappersgerief. We benoemden het, vertelden waarvoor het diende, we beschreven het...daarna heb ik een blad genomen met al die voorwerpen erop, zij moesten dan het juiste voorwerp bij het juiste prentje leggen. Als slot kregen ze de opdracht om het juiste voorwerp te koppelen aan de juiste schaduw. Eerst allen samen en daarna alleen. Ook het kapperssalon ging open en ik moet zeggen, ik heb een voorkeursbehandeling gehad. Mijn haar en nagels zagen er picco bello uit. De dag sloten we af met een verhaaltje over uilskuikentjes en een ritmiekoefening met lange en korte stokjes.


 
Hieper de hiep hoera voor Henri23.04.2021

We hebben onze week afgesloten met een feestje want Henri wordt 4 jaar en dat kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. We zongen uit volle borst, deden de zotte ballon alle kanten uitvliegen en werden getrakteerd met lekkere snoepjes. En,...we vonden dat de max. Daarna was het waarneming van ons kappersgerief en hebben we een kapsalon ingericht. We hebben er nog niet veel kunnen in spelen want het was in de namiddag zo'n mooi weer en de zandbak lag naar ons te lonken en daarom hebben we buiten gespeeld met de kids van juf Pauline, maar natuurlijk wel elk in onze eigen bubbel. We vonden het SUPER TOF!!!!
De foto's van het buiten spelen vind je terug onder foto's... 
thema mama bij de kapper22.04.2021

we zijn nog altijd volop bezig met het maken van ons kado voor de mama's en daardoor zullen jullie géén foto's zien verschijnen van onze werkmomenten. ook een deel van onze nevenactiviteiten zijn gekaderd in ons thema en daarvan kunnen jullie wel een beeld krijgen.


 
Krullenbol21.04.2021

Deze morgen zijn we begonnen met te bewegen op klassieke muziek en er waren trage en vlugge stukken. Na een aantal verschillende bewegingsopdrachten zijn we overgeschakeld naar een weelderige haarbos tekenen voor mama. Ze vonden het de max. Vooral het vlugge gedeelte. De dag sloten we af met een verhaaltje van mama kangoeroe.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!