zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


op bezoek in het dorp van Daba (de foto's)24.02.2021
 
op bezoek in het dorp van Daba24.02.2021

vandaag mochten we op bezoek in het dorp van Daba en ze toonde ons hoe alles eraan toe ging in haar dorp. de kinderen maken kennis met veel nieuwe feiten en waren toch wel verwonderd dat zij geen bad hebben, zelfs géén badkamer, géén kookplaat, géén wasmachine en vaatwasmachine....
eens Daba ons alles had getoond en een beetje uitleg had gegeven, mochten we zelf op ontdekking gaan...
na de speeltijd was er nog tijd voor een verhaaltje van Jules waarbij ze heel veel denkvragen kregen, deden we een aantal Afrikaanse dansen en maakten we muziek.
voor de kinderen heb ik de foto's in een filmpje gezet, van ze vinden het super om daarnaar te kijken en dan vertellen ze meestal ook honderduit : Op bezoek in het dorp van Daba


 
Afrika23.02.2021

Vandaag mochten we de buis van onze piepende stokpop Daba versieren met zelf geknipte stroken. De kids mochten ook spelen in onze Afrikahoek met krokodillen, aapjes, slangen,...en in ons Afrikahuisje. De dag sloten we af met een filmpje van onze Jules die op reis geweest is naar Afrika en hiervan een filmpje had gemaakt. We vonden dat keicool en ook wel interessant om te zien hoe alles daar reilt en zeilt. Morgen mogen we op bezoek naar het Afrikaanse dorp...we kijken er naar uit.


 
Op reis nar Afrika22.02.2021

Wat waren alle kinderen verwonderd toen ze deze morgen ontvangen werder door de stewardess in Zaventem, sommoge keken maar een beetje zotjes hoor. Gelukkig zag iedereen het direct zitten om mee te vertrekken op reis. Eerst zijn we onze bagage gaan inchecken en daarna kreeg iedereen zijn vliegtuigticket. Eenmaal in het vliegtuig moest iedereen zijn eigen stoel zoeken en kon het avontuur beginnen. De kinderen gingen volop mee in het verhaal en iedereen heeft wel een olifant, giraf, krokodil en...gezien. Machtig gewoon. In de klas heb ik een verhaal verteld in het Puriaans (nononsen taal) en wonderbaarlijk maar iedereen heeft het verhaal begrepen gewoon door de intonatie en mimiek. Ze vonden het zelfs super om naar te luisteren. We zijn ook onze eigen stok-pieppop Daba aan het maken. De dag hebben we afgesloten door te kijken naar een film over een dag uit het leven van Daba


 
carnaval in de klas op een liedje12.02.2021

carnaval in onze klas
 
carnaval in de klas12.02.2021

eerst deden we een spelletje met de twister en daarna maakten we iets lekkers klaar voor op ons feestje. we hadden dikke pret hoor!!!!


 
Het kleurenmeneertje11.02.2021

Vandaag kregen we een kleurenmeneertje voorgeschoteld maar je raadt het al, hij was nog helemaal wit. In het hoekje ging een klein gekleurd kleurenmeneertje en wij moesten het grote meneertje schilderen zoals dat kleintje. De juf heeft dat wel slim gezien want aan de tafel hadden we allemaal een ander meneertje. Wie dus naar een ander keek en deze kopieërde, was eraan voor de moeite. Bij de jongsten waren de stukken ook aangeduid met stift zodat zij daar konden naar kijken. Wie niet aan het schilderen was kreeg een doe-opdracht rond kleuren. Niemand heeft in de voormiddag met speelgoed gespeeld. In de namiddag konden ze ook kiezen om een kleurenspelletje te spelen of ze konden zich uitleven aan de knutseltafel met toverpapier. Spannend hoor! Het was uiteindelijk een super leuke dag die voorbij gevlogen is.


 
kleurentekening10.02.2021

vandaag mochten we ons eens uitleven met het kris kras krabbelen op papier, gewoon voor de fun en te tonen dat we dat ook wel durven om eens kriebel krabbel te tekenen. geniet van het filmpje
 
Hieperdehiep hoera voor Floor🎈🎂🎉🎶🎁09.02.2021

We hadden vandaag een feestvarkentje in de klas want onze Floor is vandaag 3 jaar en dat hebben we samen goed gevierd. Floor heeft er héél hard van genoten. Ze straalde de hele dag en de fluit weerklonk meerdere keren in de klas. We werden verwend met een super lekkere wafel die heel origineel was aangekleed. Na het feesten deden we ook nog een werkje en dat was : koppel het voorwerp aan de juiste kleur bv de zon bij geel leggen. Eerst deden we dit met de echte materialen die we eerst samen bekeken en die ze daarna op een gekleurd blad moesten leggen, dan deden we dit met de getekende voorwerpen en daarna maakten we het werkje eens samen en pas dan mochten ze het zelf doen. Het was niet gemakkelijk hoor! We moesten super goed nadenken.


 
Kleuren schilderen08.02.2021

Vorige week hebben we volop geëxperimenteerd en deze week kijken we nu eens wie de kleuren onder de knie heeft. Bij juf Hyacinta mochten ze een matrix make en bij mij kregen ze een blad met potloden die ze in de juiste kleur moesten schilderen. In de namiddag speelden we een kleurenspelletje met M&M's en oh wat was het verleidelijk om ze 1 voor 1 in je mond te stoppen. De dag sloten we af met het ding dong huisje rond de kleuren.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!