zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Uitdaging... 18.05.2021

We hadden geluk vandaag, de weergoden waren ons goed gezind en we hebben 2 momenten kunnen fietsen waarbij we een heel parcour moesten afleggen. In de klas kregen ze dan een uitdaging : wie zijn auto kan er het verst rijden, wie zijn auto geraakt over de zwarte lijn?... Wat kan je gebruiken om ervoor te zorgen dat je auto verder kan rijden... Als nevengriepje kregen ze een fietswiel en ze mochten de spaken versieren met kleeffiguren. In de namiddag kreeg er ook al een groepje verschillende opdrachten met auto's. En de dag sloten we af met een verhaal van Musti en de autobus. Hopelijk kunnen we morgen ook nog eens fietsen.


 
Hieper de hiep hoera voor Ivanela17.05.2021

we hadden vandaag terug een feestvarkentje in de klas want Ivanela is vandaag 3 jaar geworden en natuurlijk hebben we dat gevierd in de klas. Eerst hebben we samen uit volle borst gezongen, het vuurwerk laten knallen, de zotte ballon laten vliegen,....kortom er was véél ambiance. Daarna hebben we de waarneming gedaan van de juf haar fiets en iedereen wilde wel eens rinkelen met de bel. Om 11u was de regen verdwenen en zijn we vlug naar buiten getrokken om samen eens te fietsen. We maakten ook een zebrapad voor in de klas, een politiewagen en een gewone auto. Vanaf morgen kunnen ze hier dan mee spelen
hier het filmpje van de fietsende bende : https://youtu.be/GOaK7G3LIxA


 
Het zebrapad11.05.2021

Vandaag stond het zebrapad in de kijker. Hoe ziet dat daaruit, waarvoor dient het? Hoe steek ik over? Dit hebben we allemaal proefondervindelijk ondervonden. In de klas hebben we dan zelf ons eigen zebrapad mogen schilderen en kleefden we de stroken van Jules en Marie hun fluojas met de zelf geknipte aluminiumfolie. Mss kunnen we volgende week zelf een zebrapad maken in onze klas en een verkeerpark aanleggen in de klas. Volgende week eens kijken hoe de kinderen dit aan boord zullen leggen... 
De fluojas10.05.2021

Deze morgen mocht iedereen uitgebreid vertellen over hun weekend en wat ze allemaal hadden beleefd. Daarna maakten we het donker in de klas en de juf haalde 2 sterke zaklampen uit. In de kring lagen Fluo jassen en aan het wiel slingerde Sam de verkeersslang met zijn fluojas aan. Wat gebeurt er als je de zaklamp daarop schijnt? Ze konden het direct vertellen en ook waarom het zo belangrijk is dat wij dit dragen als het donker is. Daarna mochten de jongens Jules schilderen naar voorbeeld en de meisjes Marie. De voormiddag sloten we af met het boekje : de herrie auto van meneer Klein. In de namiddag ging de steentjestafel open en de ontdekhoek met auto's, planken en buizen. We speelden ook een racespelletje op de computer. De dag sloten we buiten af met autorijden, waaraan we verschillende opdrachten koppelden. Emile had ook nog groot nieuws te vertellen want hij is dit weekend grote broer van Lou geworden, hij was héél fier.


 
De fluojas10.05.2021

Deze morgen mocht iedereen uitgebreid vertellen over hun weekend en wat ze allemaal hadden beleefd. Daarna maakten we het donker in de klas en de juf haalde 2 sterke zaklampen uit. In de kring lagen Fluo jassen en aan het wiel slingerde Sam de verkeersslang met zijn fluojas aan. Wat gebeurt er als je de zaklamp daarop schijnt? Ze konden het direct vertellen en ook waarom het zo belangrijk is dat wij dit dragen als het donker is. Daarna mochten de jongens Jules schilderen naar voorbeeld en de meisjes Marie. De voormiddag sloten we af met het boekje : de herrie auto van meneer Klein. In de namiddag ging de steentjestafel open en de ontdekhoek met auto's, planken en buizen. We speelden ook een racespelletje op de computer. De dag sloten we buiten af met autorijden, waaraan we verschillende opdrachten koppelden.
Geen foto's gevonden ...
 
jarige Fran07.05.2021

We hadden geluk vandaag want het was terug PARTYTIME, er was feest voor Fran die 3 jaar wordt. Ook deze keer was er volop ambiance in de klas en werd er gezongen uit volle borst, knalde het vuurwerk in het rond en onze ballon wordt steeds maar zotter en zotter. We werden vandaag verwend met lekkere cakejes, ze waren in 1,2,3 verorberd. Als afsluiter van het thema hebben we een gezelschapsspelletje gespeeld.
Aan alle mama's : een super leuke dag zondag en laat jullie maar eens goed verwennen. GENIET VAN JULLIE DAG....


 
jarige Ann-Axelle06.05.2021

Vandaag hebben we uitbundig de verjaardag gevierd van Ann-Axelle. Ik denk dat het 5de leerjaar kon mee genieten van ons zangtalent. Ze was in elk geval super enthousiast en ze genoot ook van elk moment. Wij werden ook héél goed in de watten gelegd want we werden verwend met een lekker ijsje, met achteraf handjes die precies vliegenvangertjes waren. Gelukkig hebben we water, zeep en washandjes in de klas....en als kers op de taart kregen we ook nog een lekker zakje met snoepjes. Je hoorde in elk geval niemand klagen...ze waren wel eventjes in paniek toen Jules zich de emmer toe-eigende, hij was toch precies opeens hun beste vriend niet meer. We hebben natuurlijk ook nog een beetje gewerkt. Ze mochten de ketting van mama versieren met kleeffiguurtjes, maar, ze moesten ze wel zelf uitduwen met de ponsjes. Niet gemakkelijk hoor, en daarna ze met de lijmstift op de lijn kleven....we hebben toch wel gezwoegd....


 
laat de knikkers maar rollen met...de haardroger (filmpje)05.05.2021

hier het filmpje van de activiteit met de haardrogers. Tip : zet het geluid niet te hard want de haardrogers produceren een heel kabaal.
 
laat de knikkers maar rollen met...de haardroger05.05.2021

Wat hebben we veel geleerd en plezier beleefd. We mochten de knikkers, pingpongballen en de parels laten rollen in de doos en we gebruikten daarvoor een haardroger. Niet evident hé om deze aan te krijgen, en soms zag je de haren en ook wel eens de trui van juf Ann wapperen in de wind. En natuurlijk vonden ze dat super grappig. We kwamen nogal vlug tot de ontdekking dat de parels en de pingpongballen niet zwaar genoeg waren, want ze vlogen in het rond. Natuurlijk ook hier grote hilariteit. Ook ons blad vloog uit de doos, gelukkig bestaat er zo iets als plakband. De ene was héél geconcentreerd bezig en de ander stond soms te gieren van het lachen. Het was een keitoffe activiteit, zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel aan alle mama's die hun haardroger hebben ontleend. We merkten ook dat de grote krachtige haardrogers veel beter waren voor deze activiteit dan de iets kleinere en lichtere modellen. Maar ook dit is techniek, alles zelf ondervinden. Op het einde kregen ze als opdracht : zorg ervoor dat de pingpongballen uit je eigen doos in een andere doos vliegen. Met momenten een beetje chaotisch en hilarisch, maar ook dat moet kunnen. Alleen jammer dat je het geluid niet kan afzetten want 4 haardrogers die samen blazen is toch wel een aanslag op je oren hoor!!!! 
laat de knikkers maar rollen met...de haardroger05.05.2021

Wat hebben we veel geleerd en plezier beleefd. We mochten de knikkers, pingpongballen en de parels laten rollen in de doos en we gebruikten daarvoor een haardroger. Niet evident hé om deze aan te krijgen, en soms zag je de haren en ook wel eens de trui van juf Ann wapperen in de wind. En natuurlijk vonden ze dat super grappig. We kwamen nogal vlug tot de ontdekking dat de parels en de pingpongballen niet zwaar genoeg waren, want ze vlogen in het rond. Natuurlijk ook hier grote hilariteit. Ook ons blad vloog uit de doos, gelukkig bestaat er zo iets als plakband. De ene was héél geconcentreerd bezig en de ander stond soms te gieren van het lachen. Het was een keitoffe activiteit, zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel aan alle mama's die hun haardroger hebben ontleend. We merkten ook dat de grote krachtige haardrogers veel beter waren voor deze activiteit dan de iets kleinere en lichtere modellen. Maar ook dit is techniek, alles zelf ondervinden. Op het einde kregen ze als opdracht : zorg ervoor dat de pingpongballen uit je eigen doos in een andere doos vliegen. Met momenten een beetje chaotisch en hilarisch, maar ook dat moet kunnen

Geen foto's gevonden ...
 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!