zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Oléoléolé... 31.05.2021

Oléoléolé, weerklonk het in onze klas. De mascotte van de rode duivels zag het goed zitten en zong uit volle borst. Tot groot jolijt van de kids en ik moet zeggen, de sfeer zat er direct in. Met als onze attributen voor de rode duivels zullen ze wel winnen, hopen we! We deden de waarneming van al het materiaal en natuurlijk ook van de foto's van hun papa. Toch altijd zalig om te zien hoe hun snoetjes stralen als ze over hun eigen papa mogen vertellen. Ze zijn zo fier als een gieter. We zijn ook begonnen aan ons cadeau voor papa...maar natuurlijk verklappen we nog niet wat het wordt...spannend hé


 
De brandweer en de trein27.05.2021

Amaai, de juf vertelde eerst een verhaal van de brandweer en we leerden dat je een ladder nodig hebt om het bovenste verdiep van het huis te blussen. We kregen een blad met allemaal brandende huizen en de brandweermannen konden er niet aan. Gelukkig waren wij de reddende engelen en zorgden we ervoor dat iedereen de juiste ladder kreeg. Oef, gelukkig alle branden zijn geblust. Daarna gingen we op reis met de trein, maar oei, er waren geen wagons? Hoe kunnen wij dan reizen? De juf toverde blokken uit haar kast en verf en daarmee mochten wij de wagons stempelen op het spoor. Bijkomende moeilijkheid : er mogen géén 2 dezelfde wagons naast elkaar rijden.


 
Waar is Jules26.05.2021

Deze morgen merkten we dat Jules weg was, maar waar we ook keken in de klas, hij was nergens te vinden. Misschien was hij wel op reis? Wie weet. Daarna zijn we naar de turnzaal getrokken waar we verschillende opdrachten deden : start/stoppen. Rijden over de juiste strepen en banken, ons stuur op de juiste plaats nl zoals op de foto houden terwijl we reden... Kortom we stonden niet veel stil. Grappig is ook, geef ze een rond deksel in hun handen en ze zijn direct vertokken met hun auto en ze amuseren zich ten volle. Grappig vonden ze ook toen mijn benen de brug werden waar ze onder moesten rijden. Toen we na de speeltijd in de klas kwamen lag daar een omslag van Jules met een boodschap op : ik heb mij verstopt en jullie moeten gaan zoeken in de school. Goed kijken hé. In de omslag zaten verschillende foto's van plaatsen in de school. We moesten iedere keer op de plek van de foto gaan zoeken. Wie kent de school super goed?! En niet alle plaatsen waren evident, de vraag was ook steeds? Hoe raak ik daar? En, waar zat hij nu? Surprise, vraag het maar vlug aan jullie kleuter. Ze zullen het wel vertellen.


 
Mijn auto25.05.2021

Vandaag draaide alles rond auto's. We sorteerden ze per kleur, we telden ze, we vergeleken de rijen auto's met elkaar...kortom,iedere activiteit ademde auto uit. Als slot mochten we allemaal een puzzel maken van de auto en we moesten dit doen door het stappenplan te volgen. Je ziet mama en papa, wij kunnen al lezen, net zoals jullie


 
Wat rijdt waar? 21.05.2021

Deze week hebben we afgesloten met een denkopdracht. Waar rijdt, vliegt of vaart welk voertuig? We deden ook nog een sorteer en telspel met de auto's en kregen op de grote PC een grote vertelprent te zien. De juf had er iets speciaals mee gedaan, want opeens verschenen daar vlekken die bepaalde voertuigen of scène verborgen en wij moesten dan vertellen wat verstopt zat. Daarna toverde de juf de vlekken weer weg en wisten we of het juist was. We waren vandaag ook in de mood van puzzelen...er zijn massa's puzzels door onze kinderhanden gegaan. De dag sllten we af met het bekijken van het dingdonghuisje dat vorig jaar werd opgenomen door juf Ann en juf Trui. We zaten met open mond te kijken.


 
mijn papa heeft een auto...en hij rijdt ermee...in de verf20.05.2021

hier het filmpje :
 
Mijn papa heeft een auto...daar rijdt hij mee....in de verf🙊🤪20.05.2021

Deze morgen was het dolle pret want we mochten een weg afleggen met de auto's in de verf. We vonden het de max. De foto's zijn vooral sfeerbeelden want juf Ann haar gsm kon het gebeuren niet altijd goed volgen. We speelden ook een memory op de grote tv, nl koppel het geluid aan het juiste voertuig. Ook het tellen van auto's is de revue gepasseerd. Het thema blijft ons boeien.
Juf Ann had ook ons cadeau mee van de boekenweek (een tas boordevol mooie kinderboeken) en we zagen het direct zitten om naar een aantal boeken te luisteren. We vertelden direct welke ons eigen voorkeur had. Zalig hé! Hopelijk vertelt de juf er vlug eentje van...please...


 
Mijn papa heeft een auto...daar rijdt hij mee....in de verf🙊🤪20.05.2021

Deze morgen was het dolle pret want ze mochten een weg afleggen met de auto's in de verf. Ze vonden het de max. De foto's zijn vooral sfeerbeelden want mijn gsm kon het gebeuren niet altijd goed volgen. We speelden ook een memory op de grote tv, nl koppel het geluid aan het juiste voertuig. Ook het tellen van auto's is de revue gepasseerd. Het thema blijft ons boeien.
Geen foto's gevonden ...
 
Welke kant moet ik nu rijden19.05.2021

Deze morgen zijn we gestart met stopspelletjes te spelen. De juf speelde politie met een stopbordje in de handen. Als het bord in de lucht zat moesten we direct stoppen. Daarna moesten we kijken naar waar het bord uitgestoken werd en naar die kant moesten we dan lopen... Als slot kreeg iedereen een blad met pijlen op en we moesten de auto's laten rijden in de juiste richting. We maakten ook een collage rond het woordje fiets. De kinderen mochten vertellen waar ze aan dachten bij het horen van het woordje fiets en dit mochten ze dan tekenen. Na de speeltijd hebben we samen met 1ste kleuterklas b parcours afgelegd met onze fiets.


 
Welke kant moet ik nu rijden19.05.2021

Deze morgen zijn we gestart met stopspelletjes te spelen. De juf speelde politie met een stopbordje in de handen. Als het bord in de lucht zat moesten we direct stoppen. Daarna moesten we kijken naar waar het bord uitgestoken werd en naar die kant moesten we dan lopen... Als slot kreeg iedereen een blad met pijlen op en we moesten de auto's laten rijden in de juiste richting. Na de speeltijd hebben we samen met 1ste kleuterklas b parcours afgelegd met onze fiets.
Geen foto's gevonden ...
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!