zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


taart maken22.09.2020

vandaag maakten we nu eens een taart maar jammergenoeg was ze niet om op te eten. we kregen allemaal stroken en we moesten ze op de juiste plaats kleven. soms was het wel eens goed zoeken hoor.
we oefenden ook spelenderwijs de verschillende begrippen in, zowel door zelf bv op de berg te staan, maar ook door de foto's van Jules na te bootsen.
we vinden het liedje : wie is jarig, wie oh wie? toch ook wel de max, het is een echte hit


 
Ict in onze klas21.09.2020

Onze klas was vandaag in 2 groepen ingedeeld. Bij juf Hyacinta kregen ze 2 opdrachten. Nl ballon in juiste kleur stempelen en een schaduwenspel van ballonnen. Bij mij kregen ze ict met de iPads en de grote PC.


 
Vlaggen 19.09.2020

Onze eerste feestweek sloten we af met vlaggetjes. Hoe zien ze eruit?...We deden ook een kleurensorteerspel in de bewegingsklas met vlaggetjes natuurlijk en daarna maakten we zelf een vlaggenslinger op ons blad. We leerden ook het liedje : wie is jarig, wie oh wie... Volgende week gaan we verder met de feestweek en het wordt vooral aftellen tot donderdag voor het grote verjaardagsfeest van Jules.


 
Confetti en kado17.09.2020

We zijn vandaag gestart met de waarneming van onze confettibak. En, weet je wat er zo speciaal aan is? Er zit vanalles verstopt onder de confetti en wij moeten alle spulletjes zoeken. De juffen hebben er een opdracht aan gekoppeld want zij geven ons foto's van al die voorwerpen en wij moeten de voorwerpen dan op de juiste foto leggen. Als doe-opdracht kregen wij daarna een blad met figuren op die verstopt zitten onder de confetti en wij legden de figuren op de juiste plaats. Goed kijken was de boodschap. In de confettibak zat ook een kado en daarom kregen we hier ook een opdracht voor, nog niet iedereen kwam hier aan de beurt. Morgen doen we verder...


 
Krullenbol16.09.2020

Vandaag hebben we gekrullebold. Eerst deden we dit met de ballonnen op muziek, eerst alleen en daarna mochten we met de ballon stempelen op elkaar. Ze vonden het allemaal super om op de anderen te stempelen met de ballon, maar toen de rollen werden omgekeerd was dat voor velen wennen. Na de speeltijd mochten ze op de muziek stempelen met waterballonnen en zandballonnen.


 
Zusje voor Noah15.09.2020

Wat is onze Noah trots. Hij is grote broer geworden van een zusje : Amélie. Dat verdient toch wel een kado. Dus hebben we samen een kado gemaakt. Wat was hij fier toen hij het mocht meedoen naar huis. Ze mochten vandaag ook verder werken aan hun kroon, ze mochten stickers opkleven en voor velen was dat hard labeur. We leerden een liedje WIE OH WIE, we deden een ballon na en dit tot grote hilariteit van de kids. We speelden ook buiten in de schaduw.


 
Hieperdehiep hoera voor Romain 🎉🎈🎁🎂🎶14.09.2020

Hieperdehiep hoera voor Romain
We hadden vandaag ons 1ste feest🐷tje in de klas want Romain is 3 jaar geworden en natuurlijk hoort daar een feestje bij. Sommige keken de 🐈 uit de 🌳 en anderen zongen uit volle borst mee. Wat hebben ze gesmuld van de lekkere monsterdonuts. Opeens had ik wel een aantal smurfen in de klas🙈🙊🙉.
N het feesten hebben we ook nog een beetje gewerkt want iedereen mag zijn eigen kroon maken.


 
Klein naar groot 11.09.2020

Ons thema naar school en vriendjes hebben we vandaag afgesloten door boekentassen te leggen van klein naar groot. We deden dit eerst met concreet materiaal en eens we dat onder de knie hadden zijn we overgestapt op papier. Als finaal einde kregen ze hun vriendjesboekentas en mochten ze proberen om bij ieder klasgenootje het juiste symbool te leggen. Niet gemakkelijk hoor!


 
Onze grote vriend Jules10.09.2020

We leerden een versje aan in de klas en daarin staat dat Jules één van onze vrienden wordt en natuurlijk vinden wij dat keicool.Daarom mochten we vandaag allemaal onze eigen Jules schilderen. Zo hebben we hem altijd dicht bij ons. We hadden nog een beetje tijd over en deden een taalactiviteit : zoek de voorwerpen terug op de grote prent.


 
Tellen 09.09.2020

We zijn er vandaag ingevlogen met een wiskunde activiteit nl tellen. We moesten evenveel koekjes in de boekentas stoppen als er dopjes op stonden en ja, we deden het met echte koekjes. Wat was de verleiding groot om ze direct op te eten. Gelukkig had de juf er veel meegebracht, daarna deden we dit samen in de kring met namaak koekjes en dan mochten we het helemaal alleen doen. De dag ronden we af met muziekinstrumenten, ambiance verzekerd.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 ...

18

... 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!