zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Vliegenmepspel.01.10.2020

Tijdens het vrij spelen hebben we een super leuk spelletje gespeeld. Nl het vliegenmepspel. Op de tafel lagen verschillende fruitsoorten en ze hadden elk een vliegenmepspel. Ik benoemde een stuk fruit en dan moesten zij er om het eerst op kloppen. Wie eerst was kreeg en vlieg voor in zijn pot. Soms maakten we het ook een beetje moeilijker door meer fruitsoorten op tafel te leggen en door met kaartjes te werken, zodat ze moesten kijken om daarna vlug te kunnen kloppen. Sommigen waren hierin héél bedreven en amaai ik was blij dat ik géén vlieg was want ze klopten erop los.


 
appelmoes maken01.10.2020

Op dinsdag zijn we samen naar de boomgaard geweest, waar we trouwens de dag van ons leven hebben beleefd. Van Joos mochten we ook veel appel plukken en rapen en toen dachten wij : we kunnen misschien best eens iets maken met al die appels. De kinderen zeiden : misschien appelsoep! Maar na een kort gesprekje zijn we tot de conclusie gekomen dat het géén appelsoep maar appelmoes is. Dus we zijn erin gevlogen....op het eind van de rit....mochten we natuurlijk proeven....mmmmm
Wat ben ik blij....we hebben nog al onze vingers en er zat géén vlees in de appelmoes


 
bewegingsomloop op woensdag (1x in de maand)30.09.2020

we zijn de dag héél sportief gestart nl met een bewegingsomloop in de turnzaal en vrij fietsen. spelenderwijs kunnen de kinderen zelf hun eigen grenzen ontdekken en verleggen. iedereen was vol enthousiasme bezig en beleefden veel plezier. na de speeltijd vertelden we nog eens samen ons verhaal van rupsje nooit genoeg en ze blijven er geboeid naar luisteren. morgen mogen zijn het eens alleen vertellen aan mij. spannend hé! ik kijk er al naar uit. we leerden ook zelf een vlinder tekenen en deden dit dmv krullenbol. ze kregen muziek te horen met daarin 2 verschillende muziekfragmenten. bij ieder fragment hoort een specifieke opdracht en zo kwamen wij zelf tot een vlinder. eerst hebben we dat natuurlijk ook gedaan door met lintjes de bewegingen in het groot te doen.


 
Naar de boomgaard 29.09.2020

Wat hebben wij vandaag een fantastische dag beleefd. De kids hadden de dag van hun leven. We mochten zelf het fruit van de bomen trekken, ofwel met onze handen of met een speciale fruitstok. Het spreekt voor zich dat we dat de max vonden. We hebben ook veel gesmuld want een druif, appel en peer die je zelf plukt is wel 100x beter. We hadden ook een hele originele notenkraker (deze vid je terug o de foto's). Daarna maakten we samen super vers en megalekkere appelsap. Als kers op de taart maakten we een ritje met de traktor en nee, we zaten niet in een kar maar op een zeil. We sloten de uitstap af met stappen door de modder...Meer moest dat niet zijn. De foto's vind je terug op de website onder foto's : tijdelijke reportage 29/09


 
Rupsje nooit genoeg 28.09.2020

We zijn vandaag onze fruit 14daagse gestart met het verhaaltje van 🐛 nooit genoeg. Gedurende ons thema zal dit verhaal verschillende keren aangebracht worden, als boek, als tafelpoppenspel, als verteltafel,als filmpje...kortom op veel verschillende manieren. De rups maakt overal gaatjes in en daarom hebben we ook een ontdek al met papier en allerlei spullen waarmee je gaatjes kan maken. We hebben ook een wormenbak (gelukkig géén echte) en die moeten we verleggen met een pincet. Zo oefenen we onze fijne motoriek. We kregen ook de kans om een rups te spitten. Als werkje stempelden we een rups door de 1-1 relatie toe te passen en kleefden we rupsen door te tellen. En joepie, morgen met onze laarzen naar de boomgaard. Ook emmertje niet vergeten. We kijken er naar uit.


 
Hieperdehiep hoera voor Jules🎶🎁🎉🎈🎂24.09.2020

Vandaag werd onze Jules 3j en dat verdiende natuurlijk een feestje. Het was zalig om toe te komen op de speelplaats deze morgen. De vrolijke feeststemming kwam ons tegemoet. Dank je wel mama's en papa's hiervoor. We zongen, dansten op Bumba, deden bas ballon, lieten het vuurwerk knallen en...we maakten lekkere popcorn. Zowel met een super machine kje had die snoetjes moeten zien toen de machine popcorn begon uit te spuwen, het was zalig!), als op de ouderwetse manier in een kom waarin de maïs ruzie maakt met elkaar. Dankzij de mama van Floor konden we er ook op los toeteren. Ik vermoed dat de decibels boven het gemiddelde was...maar wat vonden ze dat de max!


 
Blazen23.09.2020

Vandaag stond blazen in de kijker. Wat kan je wegblazen en wat niet en hoe komt dat? We speelden ook een spelletje en deden krullenbol op muziek


 
taart maken22.09.2020

vandaag maakten we nu eens een taart maar jammergenoeg was ze niet om op te eten. we kregen allemaal stroken en we moesten ze op de juiste plaats kleven. soms was het wel eens goed zoeken hoor.
we oefenden ook spelenderwijs de verschillende begrippen in, zowel door zelf bv op de berg te staan, maar ook door de foto's van Jules na te bootsen.
we vinden het liedje : wie is jarig, wie oh wie? toch ook wel de max, het is een echte hit


 
Ict in onze klas21.09.2020

Onze klas was vandaag in 2 groepen ingedeeld. Bij juf Hyacinta kregen ze 2 opdrachten. Nl ballon in juiste kleur stempelen en een schaduwenspel van ballonnen. Bij mij kregen ze ict met de iPads en de grote PC.


 
Vlaggen 19.09.2020

Onze eerste feestweek sloten we af met vlaggetjes. Hoe zien ze eruit?...We deden ook een kleurensorteerspel in de bewegingsklas met vlaggetjes natuurlijk en daarna maakten we zelf een vlaggenslinger op ons blad. We leerden ook het liedje : wie is jarig, wie oh wie... Volgende week gaan we verder met de feestweek en het wordt vooral aftellen tot donderdag voor het grote verjaardagsfeest van Jules.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 ...

16

... 

17

 

18

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!