zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Kijk eens wat ik al kan... 14.01.2021

In onze kring zaten vandaag 3 beren en er lagen allemaal spullen in het rond. Wij moesten de juiste spullen bij de beer leggen. De kleine spullen bij kleine beer,en zo verder...daarna kregen we een blad met verschillende stukken kaas op en een pot met muizen. We moesten elke muis bij het juiste stukje kaas leggen, daarna mochten we ook nog een toren maken met onze zelf gekleurde pakjes. Morgen gaan we muizen vangen...
De voormiddag sloten we af met een zoektocht naar de knuffels uit het verhaal kleine muis zoekt een huis, wie een knuffel vond mocht hem in het juiste huis stoppen. De klasdag zelf sloten we af met iets heel leuks, nl spelen met de kleurenkoffers die we gekregen hebben van Sinterklaas en zwarte Piet. Juf Pauline en juf Ann toonden ons wat we allemaal kunnen doen met de materialen en daarna mochten we zelf alles uitproberen.


 
kijk wat ik al kan...13.01.2021

we zijn deze morgen nog eens gestart met het verhaal van kleine muis, ze blijven vragen om het te vertellen...ze krijgen er maar niet genoeg van. ik verander zo nu en dan ook verschillende zaken en wees maar gerust dat ze reageren als het niet juist is.
Daarna zijn we begonnen met krullenbol : roeren in de soep. eerst hebben we echt geroerd in een pot, daarna deden we dit in de lucht en ze konden zelf verwoorden dat als je roert in je pot, je eigenlijk rondjes maakt. daarna zijn we dan ook in de klas op zoek gegaan naar rondjes en ze hebben er super veel gevonden. daarna deden we krullenbol op papier.
we hebben ook nog eens de muziekpartituur gedaan en hebben met de trommelstokken en een bekken muziek gemaakt aan de hand van een verhaaltje van Jules in de regen. de dag hebben we afgesloten door te proberen een hoge toren te maken met de bekkens. niet gemakkelijk hoor!!!
voor ze hun auto terug in hun garage mochten steken kregen ze een knuffel en vanop hun plaats moesten ze proberen hem in het bed van Jules te gooien. waar waren er nu meest knuffels in of naast het bed? We hebben er 2 rijen mee gemaakt en ontdekt dat de rij van in het bed veel langer was dan de knuffels uit het bed.


 
filmpjes roeren in de soep en muziekpartituur13.01.2021

misschien eens leuk om samen met je kleuter naar te kijken, ze vinden het ook steeds spannend om zichzelf eens bezig te zien
 
Kijk eens wat ik al kan... 12.01.2021

Deze morgen was er iets vreemds gebeurd want alle auto's lagen omgekeerd op het tapijt. Wie had dat nu weer gedaan? Lena mocht de eerste auto nemen en hem dan aan de juiste persoon geven, zo gingen we verder tot iedereen zijn auto op de straat had gehangen. Wist iedereen wie er op de foto stond? Niet zo gemakkelijk als je denkt hoor. Jules heeft ook met elk van ons een babbeltje gedaan met de telefoon, grappig hé . Daarna mochten we spitten op een stokje maar niet zomaar hoor, we kregen een kaartje en moesten dat patroon volgen...het was goed kijken geblazen. We maakten vandaag ook kennis met een muziekpartituur die we samen moesten volgen. Morgen mogen we krullenbol en dat vinden we iedere keer super fijn.


 
kijk wat ik al kan...11.01.2021

we blijven onszelf verbazen van wat we allemaal al kunnen. bij juf Hyacinta kregen we schrijfopdrachten en bij juf Ann was het vandaag knippen en scheuren. brrr, dat scheuren is toch echt wel moeilijk hoor, maar de leuze is en blijft : van proberen kan je leren.
we hebben ook onze benen eens losgegooid en we mochten samen dansen, en proficiat aan allen want ze deden allemaal super enthousiast mee!!!!
de dag sloten we af met het dingdonghuisje en dat blijft toch wel altijd een toppertje bij de kinderen. 
kijk wat ik al kan...11.01.2021

we blijven onszelf verbazen van wat we allemaal al kunnen. bij juf Hyacinta kregen we schrijfopdrachten en bij juf Ann was het vandaag knippen en scheuren. brrr, dat scheuren is toch echt wel moeilijk hé, maar de leuze is en blijft : van proberen kan je leren.
we hebben ook onze benen eens losgegooid en we mochten samen dansen, en proficiat aan allen want ze deden allemaal super enthousiast mee!!!!
de dag sloten we af met het dingdonghuisje en dat blijft toch wel altijd een toppertje bij de kinderen.

Geen foto's gevonden ...
 
Kijk eens wat ik al kan... 08.01.2021

Deze morgen zijn we rustig gestart nl met een sessie yoga. Ze vonden het super fijn..en vonden het vooral toppie dat ze hun juf zagen op het scherm. Daarna hebben we ruimtelijke begrippen geoefend met onze knuffel want daarna hebben we ook verschillende opdrachten mogen doen bij de juf. Deze namiddag was het dan vooral bouwen naar een voorbeeld en de kleuren. Ook het verhaal van kleine muis kwam terug aan bod waar ik iedere keer foute zaken vertelde, en reageren dat ze deden... 
Kijk eens wat ik al kan... 07.01.2021

Wat stond er vandaag allemaal in de kijker? Wel, we hebben mogen tellen vandaag zowel met concreet materiaal als op papier, we draaiden bolletjes voor in de soep, we kregen een mozaïekenplank waarbij we de juiste kleuren op de juiste plaats moesten steken, we luisterden geblinddoekt naar muziekinstrumenten en daarna mochten we inkleuren op een blad welk instrument we hoorden... Je ziet het was een hele boterham en niet iedereen heeft al alles kunnen doen...dit zou een beetje gekkenwerk geweest zijn. Er was ook een verteltafel van kleine muis zoekt een huis...


 
kijk wat ik al kan...06.01.2021

vandaag stond voor de speeltijd klimmen en klauteren in de kijker en we deden ook nog eens zotjes met het liedje van hoofd en schouders...want we hebben het ook eens gedaan in 5de versnelling, de kids stonden te gieren van het lachen. de max gewoon
na de speeltijd kreeg iedereen dan een matrix voorgeschoteld, natuurlijk deden we dit eerst samen in de kring.
de voormiddag is voorbij gevlogen...


 
Kijk eens wat ik al kan... 05.01.2021

Wat kwam er vandaag allemaal aan bod : samen met Jules en een liedje leerden we hoe je Jules of jezelf kan tekenen, daarna deed de juf dit begeleid met ons en op het einde mochten we eens alleen proberen. Bij juf Hyacinta kregen we een een kleuropdracht met legende. De juf had ook een kussensloop met daarin allemaal voorwerpen uit het verhaal en adhv die voorwerpen mochten ze vertellen wat er allemaal gebeurt in het verhaal. We deden ook nog een energizeroefening en een beetje yoga zodat we in de namiddag fris en monter terug konden starten.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 ...

11

... 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!