zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


en mijnen vlieger met zijnen...16.06.2021

eerst en vooral wil ik de mama's en de papa's van de meisjes vragen om nog eventjes geduld te hebben ivm de foto's van de kinderboerderij. we hebben een aantal problemen om de foto's op de website te krijgen, maar genen paniek we komen wel met een oplossing.
Vandaag hebben we vooral gewerkt aan ons eindwerkje en de dag hebben we in alle rust afgesloten met wat yoga-oefeningen buiten in de schaduw.


 
Diep in de zee 15.06.2021

Deze morgen zijn we gestart met ons thema diep in de zee. We zijn gestart met het verhaal van klein wit visje in de diepe zee. Daarna schilderden we een deeltje van ons eindwerkje. De meeste nevenactiviteiten stonden in het thema water. Een aangename afkoeling tijdens deze warme dagen


 
schoolreis de kinderboerderij14.06.2021

Wat waren we blij dat we nog eens op uitstap mochten met zijn allen. Het op reis gaan met de grote autobus is voor de kids al een heel groot evenement dat ze super leuk vinden. Toen we aankwamen bij Het Herreke waren ze super enthousiast om alle dieren te gaan bekijken. Super leuk vonden ze dat ze met een pony mochten rijden en hem zelfs ook verzorgen en als kers op de taart mochten we een ritje doen met tractor en kar. We hadden in elk geval de zon mee en hebben volop genoten van onze uitstap. We hebben liters water verslonden, gelukkig konden we de flessen bij tijd en stond terug aanvullen met lekker fris water. Als afsluiter kregen we ook een lekker ijsje en daar genoten ze ten volle van. Niemand zei nee!!!!
Morgen komen er nog meer foto's bij want soms was onze klas in 2 groepen gesplitst en dan waren de meisjes mee met juf Trui en de jongens met mezelf. De foto's van juf Trui zet ik er dan morgen op


 
Rollen... 11.06.2021

Deze morgen zijn we gestart met een sportles met BALLEN. De eerste hindernis was : laat de bal rollen over de bank en dat vonden ze super tof om te doen, daarna moesten ze springen in de hoepels, over de stapstenen stappen, over de Zweedse bank lopen, over de evenwichtsbalken stappen en tot slot moesten ze de bal in de juiste kleurendoos stoppen. Daarna deden we nog allerhande vaardigheden met de ballen. Op het einde waren er een paar die zeiden : dat was super leuk hé! Zalig om te horen hé. Na de speeltijd hebben we dan samen eens popcorn gemaakt en amaai het viel in de smaak! Tijdens het eten werd het plots : stil!!! En nu kijken ze uit naar de uitstap met de grote autobus....naar de kinderboerderij.


 
op bezoek bij de plaatselijke barbier10.06.2021

Deze morgen stond er een "sjakoch" in de kring, wisten de kinderen mij te vertellen. Toen ik vroeg wat we zouden kunnen doen met die handtas, wisten ze te vertellen dat hun mama dat altijd mee doet als ze erop uit trekken en dat er daar van alles inzit. Toen ik vroeg op papa ook zo'n handtas had, hoorde ik in koor : NEE! Ik vertelde dat het nochtans wel van de papa was maar dat dat géén handtas maar een beautycase is. Natuurlijk waren ze héél benieuwd naar de inhoud en dus deden we de waarneming van papa zijn scheergerief. Daarna opende de barbier zijn deuren in onze klas en mocht iedereen eens de revue passeren.
De foto's zijn vooral sfeerbeelden want ik was mijn gsm vergeten en heb foto's getrokken met een oud fototoestelletje uit de klas waar de kinderen mogen mee spelen.


 
Wat doet papa? 09.06.2021

We zijn deze morgen gestart met een gesprekje over papa is een timmerman. Waaraan denk je dan? Wat gebruikt hij allemaal?... Daarna kregen we een opdracht met verschillende papa's en die waren allemaal iets aan het doen. Wij moesten de voorwerpen bij de juiste papa leggen, wie dit al kon mocht de kaartjes zelf van elkaar knippen.


 
De bal van de rode duivels 08.06.2021

Deze morgen kregen we een blad met daarop een voetbal maar oei, er ontbraken nog veel lijnen en gekleurde vlakken. Wij meodten de bal omtoveren tot een echte rode duivelsbal


 
Hieper de hiep hoera voor Elena07.06.2021

We mochten terug een feestje bouwen in de klas, want Elena is 3 jaar geworden. Ze was er helemaal klaar voor en stap voor stap wist ze mij te vertellen hoe we haar verjaardag gingen vieren. Ze was ook héél de dag super fier dat ze de werker was en vooraan mocht stappen. Zalig om te zien hoe zij echt van haar dag genoot. We hebben natuurlijk ook nog iets anders gedaan, nl. tafelhockey en dat vonden wij super hoor. Op de tafel lagen allemaal pingpongballen en andere kleine ballen en wij mochten hockey spelen met een rietje. We moesten ervoor zorgen dat de ballen steeds in beweging waren. Jammer dat je niet alle uitdrukkingen van hun snoetjes kunt vastleggen, want soms waren ze toch wel goud waard.


 
Hieperdehiep hoera voor Leon🎉🎂🎶🎁🎈05.06.2021

Vandaag mochten we terug een feestje bouwen want Leon was jarig en we hadden er allemaal veel zin in. Er was direct ambiance. Na het feestje kregen we een grote bal voorgeschoteld (op papier) en die mochten we voorzien van verschillende kleuren. We deden dit niet met een borstel of met een rol, neenee, we kregen alleen maar ballen en daarmee mochten we de bal versieren. Cool hé!


 
Klop klop klopperde klop02.06.2021

We zijn volop bezig met het kado voor papa dus mogen we niet veel vrijgeven. We zijn ook aan het trainen om samen met papa te kunnen timmeren. De kloptechniek met de hamer krijgen we stilletjes aan onder de knie


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!