zoeken
   


pe  
Ann Vercruysse  


Rollen... 11.06.2021

Deze morgen zijn we gestart met een sportles met BALLEN. De eerste hindernis was : laat de bal rollen over de bank en dat vonden ze super tof om te doen, daarna moesten ze springen in de hoepels, over de stapstenen stappen, over de Zweedse bank lopen, over de evenwichtsbalken stappen en tot slot moesten ze de bal in de juiste kleurendoos stoppen. Daarna deden we nog allerhande vaardigheden met de ballen. Op het einde waren er een paar die zeiden : dat was super leuk hé! Zalig om te horen hé. Na de speeltijd hebben we dan samen eens popcorn gemaakt en amaai het viel in de smaak! Tijdens het eten werd het plots : stil!!! En nu kijken ze uit naar de uitstap met de grote autobus....naar de kinderboerderij.


 
op bezoek bij de plaatselijke barbier10.06.2021

Deze morgen stond er een "sjakoch" in de kring, wisten de kinderen mij te vertellen. Toen ik vroeg wat we zouden kunnen doen met die handtas, wisten ze te vertellen dat hun mama dat altijd mee doet als ze erop uit trekken en dat er daar van alles inzit. Toen ik vroeg op papa ook zo'n handtas had, hoorde ik in koor : NEE! Ik vertelde dat het nochtans wel van de papa was maar dat dat géén handtas maar een beautycase is. Natuurlijk waren ze héél benieuwd naar de inhoud en dus deden we de waarneming van papa zijn scheergerief. Daarna opende de barbier zijn deuren in onze klas en mocht iedereen eens de revue passeren.
De foto's zijn vooral sfeerbeelden want ik was mijn gsm vergeten en heb foto's getrokken met een oud fototoestelletje uit de klas waar de kinderen mogen mee spelen.


 
Wat doet papa? 09.06.2021

We zijn deze morgen gestart met een gesprekje over papa is een timmerman. Waaraan denk je dan? Wat gebruikt hij allemaal?... Daarna kregen we een opdracht met verschillende papa's en die waren allemaal iets aan het doen. Wij moesten de voorwerpen bij de juiste papa leggen, wie dit al kon mocht de kaartjes zelf van elkaar knippen.


 
De bal van de rode duivels 08.06.2021

Deze morgen kregen we een blad met daarop een voetbal maar oei, er ontbraken nog veel lijnen en gekleurde vlakken. Wij meodten de bal omtoveren tot een echte rode duivelsbal


 
Hieper de hiep hoera voor Elena07.06.2021

We mochten terug een feestje bouwen in de klas, want Elena is 3 jaar geworden. Ze was er helemaal klaar voor en stap voor stap wist ze mij te vertellen hoe we haar verjaardag gingen vieren. Ze was ook héél de dag super fier dat ze de werker was en vooraan mocht stappen. Zalig om te zien hoe zij echt van haar dag genoot. We hebben natuurlijk ook nog iets anders gedaan, nl. tafelhockey en dat vonden wij super hoor. Op de tafel lagen allemaal pingpongballen en andere kleine ballen en wij mochten hockey spelen met een rietje. We moesten ervoor zorgen dat de ballen steeds in beweging waren. Jammer dat je niet alle uitdrukkingen van hun snoetjes kunt vastleggen, want soms waren ze toch wel goud waard.


 
Hieperdehiep hoera voor Leon🎉🎂🎶🎁🎈05.06.2021

Vandaag mochten we terug een feestje bouwen want Leon was jarig en we hadden er allemaal veel zin in. Er was direct ambiance. Na het feestje kregen we een grote bal voorgeschoteld (op papier) en die mochten we voorzien van verschillende kleuren. We deden dit niet met een borstel of met een rol, neenee, we kregen alleen maar ballen en daarmee mochten we de bal versieren. Cool hé!


 
Klop klop klopperde klop02.06.2021

We zijn volop bezig met het kado voor papa dus mogen we niet veel vrijgeven. We zijn ook aan het trainen om samen met papa te kunnen timmeren. De kloptechniek met de hamer krijgen we stilletjes aan onder de knie


 
Oléoléolé... 31.05.2021

Oléoléolé, weerklonk het in onze klas. De mascotte van de rode duivels zag het goed zitten en zong uit volle borst. Tot groot jolijt van de kids en ik moet zeggen, de sfeer zat er direct in. Met als onze attributen voor de rode duivels zullen ze wel winnen, hopen we! We deden de waarneming van al het materiaal en natuurlijk ook van de foto's van hun papa. Toch altijd zalig om te zien hoe hun snoetjes stralen als ze over hun eigen papa mogen vertellen. Ze zijn zo fier als een gieter. We zijn ook begonnen aan ons cadeau voor papa...maar natuurlijk verklappen we nog niet wat het wordt...spannend hé


 
De brandweer en de trein27.05.2021

Amaai, de juf vertelde eerst een verhaal van de brandweer en we leerden dat je een ladder nodig hebt om het bovenste verdiep van het huis te blussen. We kregen een blad met allemaal brandende huizen en de brandweermannen konden er niet aan. Gelukkig waren wij de reddende engelen en zorgden we ervoor dat iedereen de juiste ladder kreeg. Oef, gelukkig alle branden zijn geblust. Daarna gingen we op reis met de trein, maar oei, er waren geen wagons? Hoe kunnen wij dan reizen? De juf toverde blokken uit haar kast en verf en daarmee mochten wij de wagons stempelen op het spoor. Bijkomende moeilijkheid : er mogen géén 2 dezelfde wagons naast elkaar rijden.


 
Waar is Jules26.05.2021

Deze morgen merkten we dat Jules weg was, maar waar we ook keken in de klas, hij was nergens te vinden. Misschien was hij wel op reis? Wie weet. Daarna zijn we naar de turnzaal getrokken waar we verschillende opdrachten deden : start/stoppen. Rijden over de juiste strepen en banken, ons stuur op de juiste plaats nl zoals op de foto houden terwijl we reden... Kortom we stonden niet veel stil. Grappig is ook, geef ze een rond deksel in hun handen en ze zijn direct vertokken met hun auto en ze amuseren zich ten volle. Grappig vonden ze ook toen mijn benen de brug werden waar ze onder moesten rijden. Toen we na de speeltijd in de klas kwamen lag daar een omslag van Jules met een boodschap op : ik heb mij verstopt en jullie moeten gaan zoeken in de school. Goed kijken hé. In de omslag zaten verschillende foto's van plaatsen in de school. We moesten iedere keer op de plek van de foto gaan zoeken. Wie kent de school super goed?! En niet alle plaatsen waren evident, de vraag was ook steeds? Hoe raak ik daar? En, waar zat hij nu? Surprise, vraag het maar vlug aan jullie kleuter. Ze zullen het wel vertellen.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!