zoeken
   
kerst...17.12.2019

vandaag werkten we in 2 groepen. bij juf Hyacinta maakten de kids een rendier en toverden de achtergrond om in een sneeuwlandschap. bij juf Ann oefenden we nog eens extra onze nieuwjaarsbrief (ben benieuwd hoe ze het allemaal gaan doen op 1 januari 2020) en maakten daarna een schaduwenspel en een puzzel rond kerstmis. in de namiddag kwamen de nieuwe peuters op bezoek. op 6 januari starten Alice, Louane en Berat. op 4 februari starten Remi en ook Eliot (Eliot kon er jammer genoeg niet bijzijn deze namiddag maar hij komt een andere keer met ons kennis maken)


 
kerstboom maken16.12.2019

we zijn vandaag gestart met een zoekopdracht : zoek alle voorwerpen terug op de grote prent. je denkt misschien dat dit gemakkelijk is, maar niets is minder waar!!!! na de speeltijd kregen we pas een hele moeilijke opdracht voorgeschoteld : maak per 2/3/4 een kerstboom ofwel met de grote houten blokken of met de duplo's. pff, eerst begon iedereen op zijn eentje en pas na een tijdje begonnen er velen samen te werken. maar amaai, een kerstboom maken dat is wel niet van de poes hoor!!!


 
Schaduwen 13.12.2019

Vandaag hebben we met de overheadprojector geëxperimenteerd en spelenderwijs van alles ontdekt over schaduwen. Soms is de schaduw helemaal zwart, soms zien we er nog door. Stonden we dicht bij het doek maar ver van de lamp dan was onze schaduw klein, stonden we dicht bij de lamp dan was onze schaduw super groot, die schaduw deed ook alles achter van onszelf. We amuseerden ons maar ondertussen staken we toch oh zo veel op...de foto's geven vooral een beeld weer voor de kids... we deden ook nog vele andere zaken : spitten, tekenen met de lichtbak, kerstboom versieren met plasticine, ontdekkerstdlzen...En als toemaatje : Louis was aan het oefenen om zwarte Piet te worden. Hij is goed op weg..


 
Kerstmis12.12.2019

Na de drukte van Sinterklaas en de koekenbak zijn we nu aan het genieten van de rust die kerstmis met zich meebrengt. Deze week zijn er bijna géén foto's want we zijn volop in de ban van het maken van onze nieuwjaarsbrief. Daarom nu een paar sfeerfoto's. Morgen werken we rond schaduwen. Spannend hé!


 
Nog steeds Sinterklaas en zwarte Piet 05.12.2019

Vandaag deden we nog eens een meetoefening, nl zet alle schoentjes klaar met de juiste wortel erin. We hebben ook nog eens op de gewone en de super grote computer gewerkt in het thema van sinterklaas


 
In de ban van Sinterklaas en zwarte Piet 03.12.2019

Vol spanning kijken we uit naar morgen : nl de komst van Sinterklaas en zwarte Piet in onze school. De ene zijn dol enthousiast, de andere hebben een bang 💕... De 🚢 van Sinterklaas in de klas is een SUPER groot succes, ik denk dat hij na 14 dagen in onze klas niet maar vaar-vaardig zal zijn🙉🙈😘. We kregen vandaag ook een rare meetopdracht van zwarte Piet : hoeveel lieve vrouwtjes heb je nodig om je rij evenlang te maken als het stokpaardje? Best wel véél hoor. Daarna kregen we elk apart een meetoefening en een schaduwenspel. Bij juf Hyacinta hebben we een puzzel van zwarte Piet mogen maken en een schoenenkleuropdracht. We zullen wel goed slapen. De dag hebben we afgesloten met het zingen van sinterklaasliedjes en een teloefening met picknicken. Mmmm, meer moet dat niet zijn...


 
alle zwarte pieten kunnen op de daken lopen29.11.2019

deze voormiddag was onze klas omgetoverd tot een dakenparadijs. de kids vonden het super. 
filmpje 1 is een video opgenomen terwijl de kinderen bezig waren
filmpje 2 is de foto's die na elkaar afgespeeld worden op een liedje van zwarte piet
WAT EEN BEDRIJVIGHEID!!!!!!
na de speeltijd hebben we dan terug spelletjes gespeeld met het 6de leerjaar. het was toppie! en iedereen deed enthousiast mee
 
Sinterklaas en zwarte Piet 28.11.2019

Vandaag hebben we nog eens goed de kledij van zwarte Piet en Sinterklaas bekeken en besproken en benoemd. Daarna hebben we de kledij samen gesorteerd. Eens we dat onder de knie hadden deden we het samen op papier en daarna mochten we het alleen proberen. We leerden ook dat Sinterklaas en zwarte Piet hier een groot, mooi huis hebben. We kregen elk zo'n 🏠 op papier maar oei, er waren stukken uit verdwenen en wij moesten ze terug op de juiste plaats kleven. Morgen is het dakentocht 🌃 in onze klas, hopelijk zijn we even lenig en handig als Sinterklaas en zwarte Piet en vallen we niet van de daken🙈. De zwarte pieten hebben een parcour gemaakt in onze klas en op het einde wordt er nog een gooi en mikspelletje aan gekoppeld. Na de speeltijd zijn het gezelschapsspelletjes met het 6de leerjaar. Jieha!


 
Geef Sinterklaas terug kleur27.11.2019

Wat waren wij happy vandaag toen we in de las kwamen want Sinterklaas en zwarte Piet zijn op bezoek geweest. En amaai, zwarte Piet is wel heel zotjes geweest. Hij had er een rommeltje van gemaakt en er een zotte boel van gemaakt. Mijn oren toeteren nog na van al hun enthousiaste verhalen. Als opdracht kregen we vandaag : geef Sinterklaas terug kleur.


 
sint en zwarte piet26.11.2019

vandaag hebben we de kledij van sinterklaas en zwarte piet eens van dichterbij bekeken en amaai, er zitten daar toch rare woorden tussen hoor. daarna hebben we onze muts voor ons hoofddeksel versierd. we moesten in ieder stukje in een andere kleur stempelen. de juf vertelde ook een verhaaltje, we zongen uit volle borst en ...in de namiddag hebben we ons zelf eens getransformeerd tot sinterklaas en zwarte piet. in de namiddag hebben we onze schoen gezet voor de sint...vol spanning en ongeduld wachten we af. heeft hij onze klas gevonden? gelukkig heeft juf Ann het licht laten branden, nu maar hopen dat Jules ook flink blijft doorslapen.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!