zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Snelkoppelingen06.09.2020

 
Klasagenda 6de leerjaar 2020-202104.09.2020

!!! Je moet ingelogd zijn in Google Drive om deze agenda te kunnen zien !!!
 
Tableau vivant Kinderspelen van Pieter Breughel24.03.2021

16 maart 2021

Poseren voor een schilderij? Niet steeds even gemakkelijk! Hier zie je hoe het schilderij ‘Kinderspelen’ van Breughel tot stand kwam... ;-)
 
Pyjamadag14.03.2021



Na een intensieve dag schoolwerk dromen de zesdejaars van hun droomberoep dat ze dankzij school misschien ooit kunnen uitoefenen.
Maar ook Bednetters hebben net als alle kinderen grootse dromen voor de toekomst. Dankzij Bednet vallen deze dromen niet in duigen.
Daarom trok iedereen vandaag uit solidariteit zijn of haar pyjama aan.


 
Onze klas kiest kleur tegen pesten!12.02.2021


 
Kledijgezichten met Bela Borsodi29.01.2021

Vrijdag 22 januari moesten we kledij meebrengen naar school: trui, broek, kousen,...
Daarmee hebben we gezichten gemaakt. De inspiratie kwam van de kunstwerken van Bela Borsodi. Van een paar kledingstukken hebben we gezichten gemaakt. Je moest er goed over nadenken. Zo kon je bijvoorbeeld van de mouwen van een trui ogen maken en van een sok kon je bijvoorbeeld een neus of een tong maken. We moesten we zoveel mogelijk met maar één kledingstuk werken. Als we klaar waren met ons ontwerp, dan konden we een foto nemen van het ontwerp met de tablet. Om de kunstwerken goed te laten uitkomen, hadden we keuze tussen verschillende achtergronden (wit, hout, zwart). Zo kregen we verschillende effecten.
De resultaten vind je hieronder.


 
Audacity29.01.2021

We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
Houtskooltekeningen11.02.2021

Vrijdag 5 februari mochten we tekenen met houtskool.

Eerst hebben we een video gezien over technieken met houtskool. We hebben ook de houtskooltekeningen van enkele bekende kunstenaars gezien en erover gepraat. Dan hebben we mogen experimenteren met de technieken (hard, zacht, arceren, open wrijven,...). We kregen attributen zoals: een dun en dik houtskoolstaafje, papier, een wattenstaafje en een kneedgom.

Vervolgens hebben we een schets mogen maken van de tekening die we wilden maken. Het moest liefst een donker landschap zijn met een sneeuwpop. De rest mochten we met onze fantasie opvullen. Daarna kregen we een lesuur tijd om de tekening te maken.

Toen we klaar waren moesten we onze tekening vernissen. Wat vinden jullie van onze kunstwerken? Mooi, toch?!

 
Maken, ontwerpen en decoreren van een kerstboom met 3D-geprint voetje17.12.2020

Toekomstige ingenieurs aan het werk

Het 6de leerjaar maakte ook dit jaar weer kerstboompjes voor Kerst en Nieuwjaar. We zijn begonnen met de hand te figuurzagen. Als het zaagwerk af was, moesten we het boompje schuren met schuurpapier. Daarna hebben sommige van ons alle boompjes in het wit geverfd.

Natuurlijk moeten de boompjes kunnen rechtstaan! Daarom was onze volgende opdracht om een voetje te ontwerpen en te tekenen in 3D in het programma Tinkercad. Dat was niet gemakkelijk omdat we goed moesten kijken naar de afmetingen en we geen fouten mochten maken. Daarna kon het geprint worden met de 3D-printer. We konden zelf kiezen welke kleur we het voetje van ons kerstboompje zouden geven. Toch super tof, hé!

Als laatste stap hebben we de boompjes nog versierd en ingepakt in krantenpapier.


 
Sinterklaas op school02.12.2020

Vandaag was het zover: Sinterklaas kwam naar school!
Vol spanning wachtten we op de Sint. Eerst hebben we naar wat Sinterklaasmuziek geluisterd. Toen was het de moment: we gingen Sinterklaas roepen. Na een tijdje kwam hij aan met een kleine auto. Daarin zaten 2 zwarte pieten. Maar hij miste 1 piet. Grapjespiet had namelijk Pablo verstopt.
Iedereen danste vol enthousiasme op het liedje 'Links, rechts, voor, achter' van Marco Kraats & Diego.

Daarna was het aan iedere klas om Pablo te bevrijden. De opdracht van het 6de en het 5de: we gingen samen levende memorie spelen. Het was het laatste spel dat we moesten doen. Daarna heeft de Sint in zijn grote boek gekeken en daarin zat een envelop met een code. Die code leidt naar de kist waarin Pablo zat. Uiteindelijk hebben we haar bevrijd en cadeautjes gekregen voor op de speelplaats en een mandarijntje erbij.

Dag sinterklaasje, dag, dag, dag, dag, zwarte piet.


 
pag. ...

1

... 

2

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!