zoeken
   


6lj  
Gert Troch   
Agenda 6de leerjaar05.06.2016

 
Stoumont 201610.05.2016


Download een lijst "Wat neem ik mee?"
De voorbije jaren werden we regelmatig geconfronteerd met teken. Het is interessant als u het een en ander van deze beestjes weet. Bekijk het document en KLIK HIER!

Bos en Sport
Route de l'Amblève 88
4987 Stoumont
tel.: 080 78 64 22 (enkel in noodgevallen)

email: bosklassen (at) beveren-leie.be

 
Stoumont 2016 - foto s en filmpjes22.05.2016

   
 
Stoumont 2016 - programma10.05.2016


 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
07.00
vertrek
(om 7.30u. verzamelen)
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
09.00
  voorbereiding en uitleg Mountainbike
Mountenbike naar Coo
begeleid bezoek aan de grotten van Comblain-au-Pont
WILDCRAFT


Wildcraft betekent “Levenstechnieken in en met de natuur”
Hoe warm blijven, water drinken en eten in de natuur?

 
kamers in orde brengen + inpakken
11.00
aankomst te Wéris
bezoek aan de dolmen en menhirs
beklimming van de Côte-de-Wannes
vertrek naar de burcht van Logne
pick-nick
vrije tijd
wandelingetje
verrassingsactiviteit
13.00
pick-nick
 pick-nick
bezoek aan de waterkrachtcentrale van Coo
geleid bezoek aan de burcht van Logne 
pick-nick
terug naar Beveren-Leie
14.00
rit naar Stoumont bezoek aan (Plopsa-)Coo   
 
15.00
aankomst in Stoumont
verkenningswandeling
 met de mountainbike terug naar Stoumont vieruurtje
verrassingsactiviteit
terug naar Stoumont
 
aankomst te Beveren-Leie (17.00u.)
18.30
avondmaal avondmaal avondmaal avondmaal in bed ;-)
19.30
kamers installeren
douchen
knutselactiviteit
gezelschapsspelen
douchen
brieven schrijven gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen

douchen
vrij podium + fuif

 
21.30
in bed in bed in bed vrij podium + fuif  
22.30

    in bed  
 
Stoumont 2016 - kamernamen10.05.2016

 
Verslag wedstrijd Robocup junior 201620.05.2016

Zaterdag 30/04 was het zover. De wedstrijd   vond plaats. De Robocup is een wedstrijd waarmee je samen met een robot moet dansen die je zelf moet programmeren en bouwen. Die dag hebben we veel moeten doen. Iedereen was zenuwachtig en nieuwsgierig hoe het daar op de wedstrijd zou zijn.

De dag voor de grote dag. Iedereen was zenuwachtig. We brachten nog de laatste puntjes in orde. Zo maakten team Dieren nog een reservejasje voor Kitty (de robot), haalde team Minions de laatste fouten uit hun programmatie en schilderde team Ruimte nog de laatste helmen. We hebben ook een kleine generale repetitie gehouden voor het 5de leerjaar en enkele kleuterklassen. Zij vonden het alleszins zeer goed. Tijdens die oefenoptredens verliep alles perfect volgens plan.
Daarna moest alles nog klaargezet worden. We moesten zeker de robots, kledij, decor en de laptop meenemen. We schreven het ook allemaal op een briefje om alles nog eens te kunnen checken vlak voor het vertrek.Zaterdag 30 april. We zijn vertrokken met volgeladen auto’s om 8u. De rit ging eigenlijk vrij vlot en er was geen file. Een uur later zijn we aangekomen in “Tour & Taxis“ vlakbij het Zuidstation van Brussel. Iedereen was in zijn nopjes, want hier hadden we maanden aan gewerkt. We waren ook heel goed voorbereid, dus we keken allemaal zelfzeker uit naar de wedstrijd zelf.
Nadat we onze tafel hadden gevonden, moest Team Ruimte (Maxime, Sam, Elian, Thymo Senne en Olivier) al direct naar de jury voor een interview. We hadden ons goed voorbereid op de vragen die ze konden stellen. De papa van Robin hielp ons daarbij. De jury stelde vooral vragen over hoe we de robot hadden gebouwd en geprogrammeerd maar ook over het decor en het thema en het team zelf. Kort na de eerste groep volgden Team Dieren (Noémie, Maïthé, Febe, Evie, Linde en Robin) en Team Minions (Geike, Liesl, Alexine, Sarah, Kimberly en Eline). Na al de goede commentaar van de jury wisten we zeker (nu ja) dat we een (of misschien meer) podiumplaatsen zouden behalen.

Voor de wedstrijd begon mochten we nog een beetje rondlopen in het grote gebouw want daar was namelijk een wetenschapsbeurs aan de gang.

‘s Middags om 12.30u. begon de wedstrijd, maar wij gingen al wat vroeger naar de plaats waar de wedstrijd zich afspeelde om ons goed voor te bereiden. Achter het podium kwamen we onze presentator tegen en dat was niemand minder dan Dempsey van het Ketnetprogramma “Helden”. Iedereen wou een handtekening van Dempsey. Als eerste van onze klas moest team Dieren optreden, daarna team Ruimte en dan team Minions. Behalve enkele kleine probleempjes, verliep alles zoals gepland! Na de optredens waren we behoorlijk tevreden over ons zelf, de een meer dan de ander, maar we hoopten allemaal dat we met de klas het podium zouden halen.

‘s Namiddags om 4 uur was het zover: toen mochten we eindelijk de uitslag weten. Iedereen was super nerveus. Onze presentator wist de sfeer er wel in te brengen. Toen het aan onze categorie, dansen voor het lager onderwijs, was werden we nog nerveuzer. Hij begon met de derde plaats aan te kondigen, maar wij behaalden die niet. De tweede plaats echter was voor team Minions. Toen hij zei dat de eerste plaats voor team Dieren was (ook van onze school) waren we allemaal door het dolle heen!!! We hadden gewonnen!!! Wel jammer dat team Ruimte niet in de top 3 terecht is gekomen!

Tot slot willen we toch nog even onze sponsors bedanken. Zonder de sponsors was het allemaal niet gelukt want de robots en de decors kosten toch heel wat geld!!! Dus bedankt aan de sponsors Ducavo en ‘ t Courantje die ons gesteund hebben!De leerlingen van het zesde leerjaar.
 
Stop Motion filmpjes 201610.05.2016 
Robocup 2016 - de filmpjes03.05.2016

In afwachting van een verslag over onze wedstrijd in Brussel, hier alvast de filmpjes van het optreden en de commentaren achteraf:

team Ruimte:


team Dieren:


team Minions:
 
Robocup-verslag over team Dieren.12.04.2016

Hallo, hier zijn we weer: ‘Team Dieren’

Intussen hebben we weer heel wat gedaan. Nu is ons dansje helemaal af. We moesten wel van onze meester meer dansen met de robot en dat hebben we dus gedaan. Nu moeten de dansers tijgers spelen en het tijgerwelpje (robot) beschermen tegen de jager.

We hebben ook al heel wat decor geknutseld. We hebben nog een struik bij gemaakt van karton. We zijn nu ook volop bezig met ons bloemenpoortje af te werken waaruit de robot opduikt. We hebben met heel de groep beslist om een tweede robot te gebruiken om het poortje te laten openen wanneer de robot er in het begin van het liedje uit komt.

We hebben ook al de achtergrond voor het stop-motion filmpje gemaakt. Het filmpje gaat over een meisje dat door de jungle loopt en één voor één komen dieren achter haar stappen. Eenvoudig maar cool.

Op de wedstrijd zelf zijn er maar drie dansers (Febe, Evie en Robin). De anderen (Noémie, Maïthé en Linde) kunnen jammer genoeg niet aanwezig zijn bij de wedstrijd zelf.
Nu moeten we wel nog terug naar de jungle geraken, dus we hebben nog het spannendste avontuur te gaan.

Tot de volgende keer
Team Dieren

p.s: Kitty is ook al zenuwachtig voor de wedstrijd. Dieren hé!!!!!!
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!