zoeken
   


6lj a 6lj b
Gert Troch  Brecht Velghe


dag van de jeugdbeweging :-)17.10.2014

Hallo allemaal,

Femke en ik (Alixe) brengen jullie een verslag over de dag van de jeugdbeweging en daarom hebben we een paar kinderen ondervraagd.

Over de CHIRO:
Meerdere kinderen gaan naar de Chiro te Beveren-leie.

Thibault (3 de leerjaar) vertelt: ik vindt het superleuk en zeer tof!
Thymo (5de leerjaar) vertelt: We doen er veel spelletjes en het leukste is dat we ons mogen vuilmaken.
Yenlo en Rune D. (6 de leerjaar) vertellen: De leuke punten zijn dat de vieruurtjes altijd lekker zijn, en er is zeer toffe leiding. Het minder puntje zijn de wc's en we doen te veel dezelfde spelletjes. En de slogan van de chiro is: "c-h chi  chi ro we zij  een toffe bende we zijn van de chiro".
Dit was Chiro-Leieland!!!Over de SCOUTS:
Zij zijn met niet zo veel.

Romy en Mirte-marit (3 de leerjaar) vertellen: ze vinden het zeer leuk en het is dicht bij de Gavers.(Meer hebben ze ons niet verteld.)
Dit was de scouts!!!Over de KSA:

Péronne en parise (1 ste en3 de leerjaar) vertellen: De spelletjes zijn zeer tof maar de leider, dat is een ander verhaal :-( . En de slogan is: "oranje blauw, wat is dat nou? KSA ja ja ja!"
Dit was de KSA.
 
Groot spektakel16.10.2014

Het was vrijdag 26 september toen de jonge arendbuizerd en de Europese oehoe en het baasje ons in de turnzaal opwachtten, toen klas 6 & 5 en de kleuters de vogels kwamen bewonderen. Omdat de arendbuizerd de dag ervoor een konijn gegeten had wou hij niet vliegen. Maar dat was nog niet alles: hij heeft ook nog zijn behoefte gedaan in de turnzaal. De arendbuizerd had kleine pootjes en daardoor was het moeilijk om te landen op de leren handschoen van zijn baasje. Omdat hij niet wou vliegen heeft het baasje hem terug weggestoken en heeft dan maar de Europese oehoe uitgehaald en die heeft vlak boven ons hoofd gevlogen. Hij vloog vlotter dan zijn kameraad. En dat was het dan ik hoop dat je er van genoten hebt.m.v.g.
Rune & Manu

 
ROBCUP [IDEEEN)13.10.2014

Thema leger: We startten met de robot, de robot heet Rudy. Wat gaan ze in het stop-motionfilmpje doen: tanks, soldaatjess, loopgraven, straaljagers, legerauto's en misschien een huisje. En er zijn er 3 van de groep weg. Nu zijn ze nog met 5.robocup003.jpgThema Far West: Ze zijn nog volop bezig met de robot te bouwen. Het stop-motionfilmpje: Saloon wordt gemaakt door iedereen van de groep. De kledij van de robot zal gemaakt worden door de mama van Fran en Emma. Maar verder weten we nog niet. Geheim.Thema EK:De robot heet  footbalbot.Het stop-motionfilmpje zal post-its gebruiken in verschillende kleurtjes, in het totaal gebruiken ze 132 post-its. Ze gaan twee doelen maken en voor 1 mannetje gaan ze 35 kleine post-its gebruiken; voor 1 bal hebben ze 12 post-its nodig, voor een middenijn hebben ze 32 grote post-its nodig hebben en ze gaan ook het woord goal maken in post-its.Thema angry Birds: ze waren eerst de groep van the lego movie, maar ze zijn veranderd naar angry birds. Ze weten nog niet zoveel wat ze gaan doen maar ze zijn op de goede weg. We hebben slecht nieuws ook:1 meisje gaat stoppen met de groep. Nu zijn ze nog met 4. Ze hebben een nieuw liedje van Ariana grande met "break free".

Verslaggevers: jullie vragen zich zeker af wie de verslaggevers zijn. Dat zijn Simon en ik, Amber.
 
robocup (verslag 2)22.09.2014


Thema leger: eerst uitleg over de robot; de robot zou een legerpak aanhebben en zal bewegende handen hebben. We hebben in het vorig verslag nog een ander lied vermeld, maar ze gaan op "home" van Dotan dansen. De danseressen gaan ook legerkledij aanhebben.robocup003.jpg

Thema EK: eerst wouden ze het thema België kiezen maar daar konden ze niet echt veel over vertellen. En daarom hebben ze het thema
EK gekozen. En nu over de robot zelf: de robot zal een T-shirt aanhebben van België en ook een vlagje van Belgiërobocup003.jpgHet decor zal een vlag zijn in de vorm van een voetbal. Er zullen ook grote kartonnen voetballers gemaakt worden. De kleren van de danseressen zijn voetbaltruitjes.Thema FAR WEST: de aankleding van de robot bestaat uit een cowboyhoedje, een bruin jasje met een sherifster en zal een kartonnen geweer in de hand. Ze dansen op "Timber" van Pitbull en Kesha. In het stop-motionfilmpje gaat er een cowboy een paard vangen met een lasso. De achtergrond bestaat uit een saloon.  Decor: een bordje met far west op, een hoefijzer en een cactus.
Tot slot: de meesters vonden dat zij de beste ideeën hadden en mogen dus de nieuwste legorobot gebruiken.
THE LEGO MOVIE  Zij hebben nog niet heel veel ideeën. Die zullen we later dan geven.

 
Robocup - de voorbereiding12.09.2014

Dit jaar doet het 6de leerjaar ook weer mee aan de robocup junior wedstrijd. We gaan nu de groepen voorstellen:
   thema EK: Morgan en Hélène doen een presentatie over voetbal, Ian en Maxime zijn de bouwers van de robot, Hélène en Michèle doen het decor, Delphine, Femke, Alixe en Océane doen de dans.
   
Thema the LEGO  movie: Yenlo en Rune doen de presentatie, Nathan en Darwin doen het decor, Yasmine en Julie doen de dans op muziek van 'the lego movie'.
   Thema Far West: dans: Iris, Fran en Emma op een liedje van Timber; Tanguy en Joran doen de kledij van de robot. Casper en Henri doen de presentatie. Henri en Xander doen het bouwen van de robot en iedereen doet mee aan het maken van het decor en het stopmotionfilmpje.
   Thema Leger: Kiara doet de presentatie. Matisse en Manu bouwen de robot. Raf en Joey staan in voor het decor. Rune is verantwoordelijk voor het stopmotionfilmpje. Kiara, Catho en Fran doen de dans op het liedje 'naid'.

 
Start in het 6de leerjaar04.09.2014

De eerste dag was er spanning om bij meester Gert te zitten. We zijn begonnen met een leuke start, en dat was een kringgesprek over de voorbije vakantie. 's Morgens kwamen in onze klas de leerlingen van het 1ste leerjaar op bezoek.
Toen was het tijd om eens goed te ravotten, de speeltijd natuurlijk.

Na de middag hebben we graffitikunst gemaakt. Dat was met het andere 6de leerjaar. Daar kroop wel veel tijd in, maar het was wel onze eerste dag.
En toen was het BIJNA TIJD. Hier zal nog veel te beleven zijn in het 6de leerjaar A.

Groeten het 6de leerjaar A
 
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!