zoeken
   


6lj a 6lj b
Gert Troch  Brecht Velghe


Composteren09.03.2015

Hoi, ik ben Ian.

Op 9 maart kwamen er twee mensen op bezoek in onze school. Zij zijn milieumeesters in Waregem.
Ze heten Mark en Christine. Christine had kaartjes bij van de diertjes in het compostvat. Dan ging Mark aan de slag. Hij gaf ons een folder van het compostvat en een balpen uit gerecycleerde petflessen. We leerden heel wat bij.

Vervolgens gingen we naar buiten naar onze compostvaten. Hij toonde ons een paar beestjes uit zijn compostvat. Dat waren wormen, duizendpoten, mieren enz. Hij toonde alles wat er in het compost mocht maar ook wat er niet in mocht. We mochten de dieren uit het compostvat ook eens vastnemen. Dat was heel tof! Dan was het speeltijd en was het gedaan.

 
Bezoek aan OLV-Hemelvaart05.03.2015

Hoi, ik ben Darwin.
We zijn op 11 februari naar de middelbare school OLV-Hemelvaaart geweest. We kwamen toe en we gingen naar de turnzaal. Daar kon je als opwarmertje touwtjespringen. Daarna hebben we een liedje gezongen. We kregen allemaal een kaartje met een kleur. Toen hebben ze ons verdeeld. Iedereen moest bij zijn kleur gaan staan.

We kregen een leeg lessenrooster. Het doel was het lessenrooster invullen met stempels. We kregen dan een rebus. Die rebus leidde ons naar het vak en het lokaal. Als we het leerzame spelletje hadden gedaan dan moest jouw groepje naar een rode bus. En zo moest jouw groepje het meeste stempels halen.

Als het gedaan was mochten we in de refter een hotdog eten en een drankje drinken. Ik vond het dus een geslaagde dag.

 
De boekenquiz05.03.2015

Hallo allemaal,

Ik (Alixe) zal jullie uitleggen wat de boekenquiz precies inhoud.
Op 25 februari vertrokken we naar een school in Waregem namelijk: Middenschool Groenhove.We moesten allemaal verzamelen aan de inkom om 8.00 uur stipt in onze school met onze fiets.Het was niet zo leuk op de fiets want het was ongeveer een half uur rijden en het regende en het was koud.

Toen we aankwamen in Groenhove mochten we onze fiets op de speelplaats zetten en naar binnen gaan.Er zaten al andere scholen maar gelukkig waren we niet de laatste.
Per klas waren er 5 deelnemers.
Voor 6A waren dat:

 • Nathan
 • Hélène
 • Kiara
 • Ian
 • Michèle
 
 

En voor 6B waren dat:

 • Joran
 • Emma
 • Delphine
 • Stijn
 • Maxime
 
 

De boeken die de deelnemers moesten lezen en waar vragen over gesteld gingen worden waren:
 • War Horse
 • Warrior Cats
 • Van Zilver Zal De Ketel Zijn
 • De Verzwegen Brief
 • De Zeven Sprong

Er konden ook "jokers" ingezet worden. Wat is dat nu, de "joker"?Wel, dat kan maar op 1 boek worden ingezet. En wie dan bij dat boek de vragen juist heeft, krijgt het dubbel aantal punten. Dus wie slim was, zette zijn joker in op het boek dat hij het beste uit zijn hoofd kende. 6A en 6B hadden de joker ingezet op het boek "Van Zilver Zal De Ketel Zijn". Onze jokers zagen er uit als doosjes met humor op -> 6A. En van 6B was het een clown met een circustent. Want het thema was humor (dit is hetzelfde als het thema van de boekenweek). Uiteindelijk konden 6A en 6B niet winnen. Ze zeiden alleen de top 3 en daar zaten we niet bij, dus wisten niet op de hoeveelste plaats we stonden. Maar op de 1ste plaats stond de school Gaverbeek.Dit werd geschreven door Alixe Dujardin 6A.

 
junior journalist wedstrijd05.03.2015

Hallo iedereen, ik ben Amber en ik ga jullie vertellen over junior journalist wedstrijd. Op 5 februari hebben het 5de en het 6de leerjaar bezoek gekregen van Koen Lavens van het Davidsfonds. Hij kwam voor de uitreiking van de prijzen!

De winnaars van 5A zijn: Noemie, zij schreef over karate; Geike schreef over karate en judo en Eline schreef over de 4-kamp. Dit zijn de winnaars van de klas van juf Ingrid.

De winnaars van 6A zijn: Julie, zij schreef over een ballet optreden; Rune. M schreef over een zwemkampioenschap en Raf schreef over discuswerpen. Dit zijn de winnaars van de klas van meester Gert.

De winnaars van 6B zijn: Joran, hij schreef over het WK veldrijden; Delphine schreef over volleybal en Emma schreef ook over volleybal. Dit zijn de winnaars van de klas van meester Brecht.

Er was ook een hoofdwinnaar  in het 5de of het 6de leerjaar en hij of zij was:........ Raf van 6A.

De winnaars kregen een boek en de hoofdwinnaar kreeg een ticket om op 26 april naar Bellewaerde te gaan om misschien nog eens in de prijzen te vallen. Raf zijn verhaal ging over Lucas die discuswerpen doet.


 

Dit was het van de junior journalist wedstrijd.
Amber van 6A.


 
Handbaltornooi Desselgem 201512.02.2015

Op woensdag 11 februari verzamelden we aan de sporthal in Desselgem om een handbaltornooi mee te spelen. We bespraken de teamopstelling en begonnen te spelen. De eerste wedstrijd was voor ons even wennen. We kwamen 3-1 achter maar we konden nog 1 keer scoren, in de laatste minuut van de 12 scoorden we nog een ongeldig doelpunt. Dus we verloren nog op het nippertje.

We kregen 15 minuten pauze tot de volgende wedstrijd. We wisselden elke zes minuten van de wedstrijd.  De tweede wedstrijd wonnen we met 7-0 en dat was goed voor ons doelpuntensaldo. Met die punten bepaalde een meneer onze plaats in de rangschikking.
We kregen een pauze van 45 minuten en in die tijd dronken en aten we wat in de kleedkamer.

We stonden klaar voor een belangrijke match. De opstelling was zoals bij de twee vorige wedstrijden op terrein twee. We wonnen de deze match met 6-4. Na twaalf minuten spelen wisten we pas dat we mee deden voor de tweede en derde plaats.

De laatste wedstrijd bepaalde of we zilver of brons kregen bij de prijsuitreiking. We begonnen de wedstrijd heel goed, na een tijdje stond het 4-1 voor ons. Na zeven minuten kregen we een doelpunt tegen. We hielden het uiteindelijk niet meer uit door 2 snelle counters (tegenaanvallen) door de tegenstrevers. Eindstand: 4-4. Uiteindelijk had het andere team een beter doelpuntensaldo, dus kregen we brons op de uitreiking.

 
Langlaufen te Rodt09.02.2015

Na een spannend moment hoorden we donderdag 29 januari dat we vrijdag 30 januari mochten gaan langlaufen. Op het eerste zicht wel tof, maar het heeft zo zijn nadelen, zoals: we moesten om 6 uur op school zijn, 4,5 uur op de bus zitten… Maar het was het allemaal waard. Samen met de derde graad beleefden we een van de mooiste dagen van ons leven.

Zodra we van de autosnelweg waren (ongeveer na 3 uur.) was het zicht adembenemend. Van besneeuwde bossen tot hoge bergen. Wanneer we aankwamen, kregen we informatie over koetjes en kalfjes. We kregen onze latten en ‘eendenschoenen’. We brachten ons gerief naar de boom met het getal 8. Na 5 minuten we al op latten in de oefenweide. Onze begeleider heette Marcel.

Na een leuke voormiddag langlaufinitiatie, verdienden we wel een paar boterhammetjes, in een Biermuseum. In de namiddag zouden we een grote toer maken, maar wel in 3 groepen: de trage groep die 3km aflegde, de gemiddelde groep die 5km aflegde en de snelle groep die 9km aflegde. Daarna moesten we weer de bus op.

En zo liep deze mooie dag ten einde.

Tanguy
 
Langlaufen te Rodt06.02.2015

Er zijn 6 filmpjes te bekijken van ons langlaufavontuur in Rodt:


 
Langlaufen te Rodt04.02.2015

We hebben de lokale pers gehaald! Het blad Grenzecho publiceerde op 30 januari een aantal foto's waarop jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar staan. Je kan ze vinden op www.grenzecho.net (je moet wel nog doorbladeren naar de juiste datum).
 
'DOE DE KLIK'14.11.2014

Het was donderdag 13 november 'DOE DE KLIK'-dag, een project rond zuinig zijn met energie.

We moesten punten verzamelen voor de elektrische auto van Klikje. De opdracht was om zoveel mogelijk punten te verzamelen met het energie-ganzenbord dat op een reuzentablet stond.
Tussendoor mochten we op computers andere leerrijke en toffe spelletjes spelen zoals

Levelgame Meester Gelato, Afvalrace, Energievreters, Energiefiches, Energietips


Als het toen aan jouw nummer was, moest je met andere klasgenoten het ganzenbord spelen. Als je op een vraagje stond, dan moest je met de elektrische kleurensteen rollen en dan kreeg je een vraagje, een weetje of een spelletje waarmee je punten kon verdienen. Maar het kon ook gebeuren dat je op het zwarte gat stond en dan moest je terug naar de start. Klikje (de juf) zei ook dat we moesten samen werken om zoveel mogelijk punten te krijgen.

In de namiddag, na de speeltijd, was het slotmoment en de prijsuitreiking.


We hebben gehoord en gezien dat haar auto bijna geen lawaai maakt en Klikje heeft ook verteld dat de auto moet opgeladen worden en dat dat ruim ruim 6 uur duurt. Ze heeft ook verteld hoe je de auto kunt opladen: je kunt een soort oplaadmat in je garage leggen en dan laadt de auto op of je kunt ook nog je auto in het stopcontact steken met een speciale kabel.

Ze heeft ook verteld over de energievreters (dat zijn apparaten die veel elektriciteit nodig hebben zoals: de oven, de broodrooster, de diepvriezer, de computer, het koffiezetapparaat, de frigo en de microgolf ).


En dan was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking... Welke klas zou gewonnen hebben? SPANNEND! Tromgeroffel... en... het werd 6B. Maar omdat iedereen goed had mee gedaan, kregen we een zakje met een stylo, een lat, een ballon, een sleutelhanger en een tattoo.


Dit was de reportage van Julie en Kiara.

 
pompoenen uithollen20.10.2014

17/10/14

Het is bijna HALLOWEEN en daarrond maakten we een knutselwerk, namelijk het uithollen van een pompoen! We begonnen met wat uitleg van de meesters; dat is natuurlijk heel belangrijk want anders bak je er niets van. Toen begonnen we er aan. Het was eerst wat gepruts met het bovenste deel van de pompoen af te snijden
Sommige moesten zelfs een zaag gebruiken! Maar toen vlogen we er in. Dan kwamen we aan het  vuilste werk, de pompoenen uithollen. Als je klaar was met uithollen dan moest je met alcoholstift je HALLOWEENgezicht tekenen. Je moest natuurlijk wel een scherp mes mee hebben anders kon je je gezicht niet uitsnijden. Als je klaar was mocht je in de moestuin de overblijvende planten uittrekken van de pompoenen, maar als je geen bescherming had voor je handen dan moest je onkruid trekken.

De resultaten zie je hieronder en kan je live bewonderen in de inkom van onze school!


Het was een heel leuke en geslaagde activiteit.
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!