zoeken
   


6lj a 6lj b
Gert Troch  Brecht Velghe


Snelkoppelingen08.09.2014

 
AGENDA25.08.2014


 
Stoumont 201519.05.2015


Download een lijst "Wat neem ik mee?"
De voorbije jaren werden we regelmatig geconfronteerd met teken. Het is interessant als u het een en ander van deze beestjes weet. Bekijk het document en KLIK HIER!

Bos en Sport
Route de l'Amblève 88
4987 Stoumont
tel.: 080 78 64 22 (enkel in noodgevallen)

email: bosklassen (at) beveren-leie.be

 
Stoumont 2015 - foto en film26.05.2015

Blijkbaar zijn er wat probleempjes met het weergeven van de foto's. Dit zijn de mogelijke oplossingen:
* Heel even wachten vooraleer op de fotoknop te klikken.
* Op het fotoknopje gaan staan, rechter knop van de muis klikken en kiezen voor 'link openen in nieuw venster'.

   
 
Stoumont 2015 - programma19.05.2015

 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
07.00
vertrek
(om 7.30u. verzamelen)
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
opstaan
klaarmaken
ontbijt
09.00
  geleid bezoek aan de burcht van Logne voorbereiding en uitleg Mountainbike
Mountenbike naar Coo

WILDCRAFT


Wildcraft betekent “Levenstechnieken in en met de natuur”
Hoe warm blijven, water drinken en eten in de natuur?

 
kamers in orde brengen + inpakken
11.00
aankomst te Wéris
bezoek aan de dolmen en menhirs
 vertrek naar de burcht van Logne beklimming van de Côte-de-Wannes boerengolf
13.00
pick-nick
 pick-nick
vrije tijd
 
pick-nick
waterkrachtcentrale
pick-nick
terug naar Beveren-Leie
14.00
rit naar Stoumont  begeleid bezoek aan de grotten van Comblain-au-Pont bezoek aan Coo  
15.00
aankomst in Stoumont
verkenningswandeling
vieruurtje
terug naar Stoumont
brieven schrijven
 met de mountainbike terug naar Stoumont aankomst te Beveren-Leie (17.00u.)
18.30
avondmaal avondmaal avondmaal avondmaal in bed ;-)
19.30
kamers installeren
douchen
knutselactiviteit
gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen
douchen
gezelschapsspelen

douchen
vrij podium + fuif

 
21.30
in bed in bed in bed vrij podium + fuif  
22.30

    in bed  
 
 
Stoumont 2015 - kamernamen19.05.2015

 
Robocup wedstrijd (Malle)13.05.2015

Op zaterdag 9 mei 2015 zijn we, 6A en 6B, naar Malle geweest voor de Robocup Junior-wedstrijd. We namen deel met 3 groepen die als thema FAR WEST, Superhelden en Angry Birds hadden. Om kwart voor 8 moesten we met iedereen op de parking verzamelen om tijdig op de wedstrijdplaats te geraken.

begin in Malle

Rond 9.15u. kwamen alle groepen aan in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. We kregen van de meester een plaats om onze decors ,robots en computers te zetten en daarna mochten we op het podium eens proberen te dansen. Eerst was het aan Stebabelei 1 (Superhelden), daarna aan Stebabelei 2 (Far West) en een beetje later was het aan Stebabelei 3 (Angry Birds). De repetitie verliep niet steeds even vlot, maar na hier en daar wat bijsturen lukte het dan toch.
Daarna was er een belangrijk onderdeel van de wedstrijd: een interview bij de jury. We moesten uitleggen hoe we aan de opdracht begonnen waren en hoe we de dans, de robot en het programmeren hadden gedaan. We waren wel zenuwachtig, maar gelukkig ging het toch goed.


dansen

Om 12.30u. begon de danswedstrijd; we kregen 5 minuten om alles klaar te zetten. De 3de groep die moest dansen was Stebabelei 1 (Superhelden). Hun robot was bijna gevallen maar gelukkig was Delphine er nog, ze was juist op tijd. Als 4de was het aan Stebabelei 2 (Far West), zij mochten 2 keer proberen want bij de eerste keer heeft de robot zichzelf afgesloten maar gelukkig ging de tweede keer goed, alleen heeft hij niet de bolletjes afgeschoten, maar ze hebben dat zeer goed gedaan. Na de pauze was het aan Stebabelei 3 (Angry Birds). Bij hen ging alles goed en ze hadden geen 2de kans nodig. De jury heeft bij alle drie de groepen zeer goede commentaren gegeven. Iedereen van de groepen was blij dat ze gedaan hadden met dansen. Na de optredens van alle groepen ging de jury overleggen.
De 3 groepen zijn dan nog wat gaan rondlopen om de zenuwen wat los te laten. We zijn dan Lieve Scheire tegengekomen. Dat is een bekende presentator die “De schepping van Scheire” en “De schuur van Scheire” presenteert. We hebben  ook handtekeningen gevraagd voor de 3 groepen en sommigen staan ook op de foto met hem. Daarna zijn we gaan kijken naar de robots die redden. We zijn dan ook nog eens gaan kijken naar alle robots van de andere teams en er zaten veel mooie robots tussen.

Bekijk onze filmpjes:


prijsuitreiking

Rond 3 uur was de prijsuitreiking. Eerst waren er de prijzen voor de robots die redden. Natuurlijk was iedereen zenuwachtig... Dan was het eindelijk aan de robots die dansen. Na gespannen afwachten wisten we dat we jammer genoeg niet in de top 3 zaten. Op de eerste plaats stond de S-killers.
sponsors

Met dank aan onze sponsors: Anylink, Pivan Cleaner, quantis, Bart Huygelier en Inge kapster aan huis. Dankuwel aan deze mensen en ook natuurlijk aan de meesters en de kinderen die meededen met de Robocup.


Amber en Yasmine
 
Les "Dode hoek"12.05.2015

Wij zijn op 12 mei 2015 naar Waregem geweest met de Lijnbus om te leren over de dode hoek.
Eerst hebben we een filmpje gezien waarin we 4 tips kregen hoe je ongevallen in het verkeer kunt vermijden. In die filmpjes speelde ook Marijn Devalck, beter bekend als Boma van F.C. de Kampioenen, mee. We kregen die tips van een echte politieagent. Daarna mochten we zelf eens achter het stuur zitten van een vrachtwagen en konden we zien dat je als vrachtwagenbestuurder niet altijd alles kan zien. Toen hebben we een paar krantenkoppen besproken waarbij de dode hoek de oorzaak was van ernstige en dodelijke ongevallen. Die artikels werden toegelicht door een echte vrachtwagenchauffeur.

Michèle en Nathan
 
Robocup Junior 201509.05.2015

De grote dag nadert : de Robocupwedstrijd op 9 mei in Malle.
We, 3 groepen uit 6A en 6B, hebben er lang aan gewerkt. We begonnen in september 2014.We hebben veel overlegd en samengewerkt.Het was een boeiend en leerrijk project.
We hebben er alle vertrouwen in dat het zaterdag een onvergetelijke dag wordt.

Zonder onze sponsors was deze uitdaging niet mogelijk.We willen hen dan ook heel speciaal danken:En nu maar duimen voor onszelf!

FAR WEST
ANGRY BIRDS
SUPERHELDEN
 
Bezoek aan het VTI van Waregem28.04.2015

Hallo iedereen,

We zijn met het 6de leerjaar naar het VTI geweest op vrijdag 24 april. We hebben alle onderdelen van een helikopter met led-lampjes gemaakt en meegekregen naar school en we moeten dat dan nog maken in school. We hebben er al vast veel van opgestoken!

Eerst zijn we naar de afdeling van elektriciteit geweest en daar konden we de led-lampjes maken. Er waren twee leerkrachten die de hele tijd aan het bekvechten waren. Dat was wel grappig.
Daarna zijn we naar de afdeling van metaal geweest waar we de cockpit hebben gemaakt. Vervolgens zijn we naar de afdeling van houtbewerking geweest en daar hebben we de staart en nog andere onderdelen gekregen en geschuurd. Tenslotte zijn we naar de afdeling textiel geweest en daar hebben we een poppetje gemaakt en het spandoek met VTI erop voor aan de staart te hangen.
Als souvenir hebben we een balpen met VTI erop gekregen en ook een drankje. Het bezoek zat erop. We hebben er veel van geleerd!

Hélène en Joey
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!