zoeken
   
Tafeltje dekje24.10.2020

Vrijdag dekten we de tafel voor de 7 dwergen, dat was een hele opdracht. Daarbij moesten we tellen en ervoor zorgen dat alles op de juiste plaats lag. Dus vanaf nu zijn jullie heel gemakkelijk mama en papa...laat jouw kleuter maar de tafel dekken! Vraag hen maar waar het mes moet liggen en hoe de tandjes van het mes moeten liggen. Zo leerden we een heleboel begrippen op een speelse manier.


 
Zeven dwergen op een rij22.10.2020

Dinsdag leerden we een liedje over de 7dwergen. We knutselden sneeuwwitje met vormen. Het sprookje mochten we voor een 2de maal beluisteren, maar nu in het grote sprookjesboek, het was muisstil in sprookjesland.
Woensdag mochten we echt bewegen als dwergen en tekenden we lussen met krullenbol en we maakten er kabouters van.
Donderdag was er luisterdictee voor de jongste kikkers en mochten de oudste kikkers in stilte aan het werk. We leerden om zelfstandig te werken en eventueel hulp te vragen aan een vriendje. Net voor de middag speelden we een dobbelspel waarbij we verschillende bewegingen mochten nadoen. De dag sloten we af met de 7 dwergen op een rij. Op een speelse manier leerden we de begrippen van de rangorde. De eerste kabouter, de tweede kabouter,....de (voor)laatste kabouter.


 
Verjaardag Jinte19.10.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Jinte, ze mocht 4 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons op heerlijke donuts.


 
Verjaardag Celeste16.10.2020

Vandaag mocht Céleste 4kaarsjes uitblazen. Morgen is ze pas jarig, maar vandaag trakteerde ze ons met heerlijke chocomousse. Sneeuwwitje koos vandaag ook grote en kleine dwergen uit de kring en sorteerde ze in de juiste volgorde. Aan de werktafel bekeken we de appel van dichtbij, we maakten een afdruk van de appel.


 
Klasuitstap naar de bib het boekenbos14.10.2020

De bib was precies een bos. In groep volgden we een spoor van blaadjes lands verschillende plaatsen in de bib. We leerden het reglement kennen en aan de hand van voorwerpen ontdekten we welke boeken er voor kleuters in de bib aanwezig zijn. In de afdeling beeld en geluid luisterden en keken we en gaven we aan welk gevoel ons dat gaf. We leerden hoe we een boek moeten uitlenen. Als afsluiter werd een verhaaltje voorgelezen met de kamishibai.


 
Hoge bomen in de kikkerklas14.10.2020

Maandag mochten we in groepjes werken. In het verhaal van 'Coco kan het' vloog Coco naar het topje van de allerhoogste boom. Maar wat is dat nu HOOG? Welke boom is de allerhoogste? Welke boom is daarna de hoogste? Hoe weten we zeker dat dit de hoogste twee bomen zijn?
We gingen in groepjes aan het werk en mochten per groepje 1 boom tekenen. Daarna kwamen we allemaal samen en legden de getekende bomen in volgorde van laag naar hoog. We benoemden de kleuren.
Dinsdag mochten we een uil tekenen met krullenbol en maakten we kennis met de vriend van Coco, de kraai. Hij vertelde ons dat hij honger had. We hielpen de kraai met het zoeken naar het juiste voedsel. We sorteerden het voedsel volgens de beginletter; vogelzaad, vlieg, vetbol, koek, pinda's,... de letter V, K, P kwamen vooral aan bod.


 
Vormen vliegen en op zoektocht naar de duivenjongen09.10.2020

Donderdag vlogen we samen met Coco in mooie vormen op de speelplaats. We maakten kennis met de rechthoek, de vierkant, de cirkel en de driehoek. Vrijdag zat er een koekoek in het vogelnest. We luisterden naar de verschillende vogelgeluiden en speelden een spelletje met de koekoeksklok. Na de speeltijd hielpen we mama duif met het zoeken naar haar duivenjongen. Ze hadden zich verstopt op school, gelukkig kregen we een plattegrond van de school en konden we ze snel terugvinden. Mama duif was ons heel dankbaar.


 
Fladderend bezoek07.10.2020

Vandaag kregen we bezoek van Kristof, hij kwam met enkele van zijn vogels langs. We konden er heel veel verschillende soorten zien. We speelden een zoekspelletje, we mochten raden of de vogels van hier of van in het buitenland kwamen, we mochten een echte vogel ook aaien,...kortom we leerden weer veel bij!


 
Verjaardag Seppe06.10.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Seppe. Hij mocht vandaag 4 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons op lekkere zelfgemaakte donuts. In het verhaal van ‘Coco kan het’ was Coco band dat hij zou vallen. We deden een experiment in de klas. Wat zou er gebeuren als deze eieren uit een vogelnest hoog uit de boom zouden vallen? Eerst deden we een experiment met een toren duploblokken.... daarna met zand, een zachte handdoek als ondergrond. Vraag maar eens aan jullie kleuter hoe het komt dat het ei brak. Wanneer brak het niet, hoe kwam dat? In de namiddag mochten we fladderen als echte vogels.


 
Coco en zijn vrienden04.10.2020

Vrijdag stelde CoCo zich voor aan de kinderen. Ze was helemaal naar de klas gevlogen en stelde een heleboel vragen over vogels. We maakten samen een mindmap van vogels. Zo leerden we al over het voedsel, de vogelsoorten, het uiterlijk en de activiteiten van vogels.
Jack bracht de geheime doos mee en Romée kon het juiste voorwerp raden, ze luisterde heel goed toen Jack de doos aan het schudden bracht. We dansten het weekend tegemoet met de vogeltjesdans.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!