zoeken
   
Dinoborrel25.11.2020

Vandaag haalden we de ijsballonnen uit de diepvries. Hoe krijgen we de dino’s nu uit de eieren van ijs? We bedachten verschillende oplossingen, we probeerden met verschillende materialen de dino te bevrijden... uiteindelijk kwamen we erop dat warm water het snelste middel was die de dino kon bevrijden. Daarna mochten we feest vieren voor de geboorte van onze dino. We dronken een groen dinodrankje en mochten dinokoekjes eten. We zijn intens gelukkig met de komst van ons nieuw vriendje in onze klas, de girosiegminosaurus. Als slot zongen we ons themaliedje van Gino de dino.


 
De geboorte van onze dinosaurus25.11.2020

Dinsdag was het eindelijk zo ver...onze dino was uit zijn ei gekomen, na 8dagen. Iedereen was onder de indruk. We bedachten samen een naam...Girosiegminosaurus kwam om 9u uit zijn ei piepen. We wogen hem en de weegschaal gaf 44gram aan. Hij mat 7cm.
Julot was vandaag de werker en mocht de letterkroon met de letter T dragen. Hij verzamelde in de klas voorwerpen met de beginletter T. Normaal gingen we van start met de letterkoffer om deze mee te nemen naar huis, maar door de Corona verloopt dit nu even anders. Daarna mocht hij voorwerpen tekenen in de Lettermap.


 
Hoe krijgen we dino’s in een ei van ijs25.11.2020

Maandag deden we een proefje, hoe krijgen we dino’s in een ei van ijs? Hoe maken we van water ijs? We deden de test en trokken naar de diepvries.


 
dinosaurussen komen tot leven20.11.2020

De kleuters brachten vandaag de dino's terug tot leven in de klas met de ipads. Als je op google de naam van de dinosaurus intypt dan kan je die bekijken in 3D. Heel leuk en eenvoudig te bedienen. Probeer het zeker eens thuis uit met de ipad of smartphone.


 
Levensgrote lengte van de dino20.11.2020

Donderdag kwamen we heel wat meer te weten over de dino’s uit het informatieve boek. Wisten jullie dat de grootste dino ter wereld wel 40meter lang was? Wij deden de test en gingen aan de slag met meters. We maakten zelf onze eigen meter en maakten een lange rij van kleuters in de gang. Helaas waren we samen geen 40meter lang, slechts 27 meter lang. Nu hadden we wel een beter idee van hoe lang 40meter wel was... in de bouwhoek maakten we dinoskeletten met kartonnen rolletjes. Ook proficiat voor het dragen van de fluo-jas. We mochten 4 stickers kleven op Sam de verkeersslang.


 
Hongerige dino’s20.11.2020

Woensdag speelden we een spel. 2 dino’s hadden allebei reuzehonger. Ze hadden echter 1 probleem, de 2 dino’s hingen aan elkaar vast met hun buik. Aan elke kant lag er een bot... het was het recht van de sterkste...maar wel telkens jammer voor de andere dino die niets heeft.. hoe konden we dat nu oplossen. Na heel wat ideeën en overleg kwamen we er uiteindelijk op dat de dino’s beter samen werken! Door samen te werken kunnen de veel meer bereiken. Na de speeltijd oefenden we het schrijfpatroon, de zigzag in en we maakten er een dino van.


 
Verjaardag Julie17.11.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Julie, we werden getrakteerd op mooi versierde cupcakes. Julot kon raden wat er in de geheime doos zat na een gouden tip van Romée. We leerden vandaag een nieuw liedje van Gino de dino. Na de speeltijd mochten we werken met onze nieuwe digitale vriend, de bluebot. Daarmee leren de kleuters programmeren op een speelse manier.


 
Verjaardag Marie16.11.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Marie in onze klas. Ze verjaarde in de herfstvakantie en vandaag in de klas. Eerst waren we heel benieuwd wat er in de geheime doos zat van Nina. Marie kon een pop raden en het was Maram die specifiek kon raden dat het een barbiepop was. Na de speeltijd ontdekten we een zo in onze klas. Het ei was van niemand...wie had dit hier nu neergelegd? De klaspop wist ook van niets, Kikker wilde het zitje bijna opeten. Maar toen hoorden we iets bewegen in het ei... wat moeten we nu met het ei in de klas? Na overleg hebben we het ei in een handdoek gelegd en op de verwarming gelegd... nu afwachten... Daarna werden we in 4groepen verdeeld. Er lagen foto's van dieren en foto's van eieren door elkaar. Het was de bedoeling om het juiste dier bij het juiste ei te leggen. De groepjes slaagden er bijna allemaal in om het juiste dier aan het juiste ei te koppelen. We sloten de dag af met een lekkere aperitief van Marie.


 
Verjaardag nina30.10.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Nina, ze trakteerde ons op heerlijke, kleurrijke cupcakes. We luisterden naar het mooie verhaal van Sorry en namen foto’s voor onze herstelmuur. We speelden ook het sprookje uit in het speelbos. In de namiddag mochten we ons laten schminken in een personage van het sprookje; sneeuwwitje, de jager, een prins of de heks. Namens de kikkerklas een veilige herfstvakantie toegewenst.


 
Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land28.10.2020

Maandag mochten we samenwerken in groepjes en een tafereel uit het sprookje van sneeuwwitje schilderen. We speelden een ritmespelletje in de mijnen. In de grotten van de mijn weerklinkt een echo, we speelden dit na. Dinsdag maakten we heerlijke appelchips. We haalden het klokhuis uit de appel en sneden de appel in dunne schijfjes. We legden ze op de bakplaat en deden er wat citroensap op. Anderhalfuur in de oven op 100graden, daarna de schijfjes omdraaien en nog een halfuurtje in de oven. En dan proeven maar!
Woensdag speelden we spelletjes met de spiegels. Eerst mochten we onszelf bewonderen in de spiegels en beschrijven wat we zien. Daarna mochten we onszelf spiegelen in een bolle spiegel (vb een pollepel) en wat zagen we daar? We stonden ondersteboven, hoe gek is dat? Op het einde mochten we de gekke bekken bewonderen in de spiegel van het vriendje die achter ons stond.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!