zoeken
   
Verjaardag Abdo07.12.2020

Vandaag trakteerde Abdo ons met heerlijke taart voor zijn verjaardag. Iedereen vertelde enthousiast over het Sinterklaasgebeuren thuis. Na de speeltijd begonnen we al aan ons nieuwjaarswerkje, maar dat blijft nog even geheim.


 
Versje spiekpietjes06.12.2020

Klik hier om het versje de bekijken en beluisteren.
 
De buis en de speurtocht naar de spiekpietjes06.12.2020

Donderdag ontdekten we een spiekpietje in onze klas en hij had een brief mee. Sinterklaas had de schroef ontvangen, maar hij past niet. De grootste Zwarte Piet probeerde het schroefje te pakken, maar het lukte niet. Daarom had ťťn van de Pieten de buis waarin de schroef gevallen was, nagemaakt om dit in de klas eens uit te proberen. Wie kan er helpen om wel bij die schroef te kunnen?
We bedachten verschillende ideeŽn. In het boek bekeken we verschillende ideeŽn die de Zwarte Pieten had uitgevoerd.
In de voormiddag gingen we op speurtocht naar de spiekpietjes die de klas van juf Winnie had verstopt. We voerden alle opdrachten enthousiast uit.

Vrijdag mochten we in een bootje varen op de melodie van 'de Marie Louise'. Daarna gingen we aan de slag met de stoomboot op papier op de muziek van krullenbol. Daarna kregen we terug een brief van Sinterklaas. Hij was zo blij dat de kleuters meegedacht hadden over een oplossing. We luisterden naar het laatste stukje van het verhaal en ontdekten samen hoe Sinterklaas het probleem met de schroef intussen had opgelost. Een fijn Sinterklaasweekend!


 
sinterklaasfeest en lait chocolatť02.12.2020

Vandaag was het eindelijk zo ver. Sinterklaas kwam aan in een rijdend voertuig. Maar hij had een probleem Piet Pablo was verdwenen, hij was vertrokken met 3 zwarte pieten, maar er waren maar 2 zwarte pieten mee in de auto. Samen met Sinterklaas gingen we op zoek naar Piet Pablo, het was grapjespiet die hem had verstopt in een kist. Gelukkig konden we hem bevrijden via de opdrachten die samen mochten uitvoeren.
Na de speeltijd maakten we samen met Filou een lekker drankje 'lait chocolatť'.
Je prends du lait et du cacao. Je tourne, tourne, tourne. C'est quoi? C'est du chocolat!


 
we testen de voertuigen uit02.12.2020

Klik hier voor het filmpje
 
wat nu02.12.2020

Kapitein Piet roept de Zwarte Pieten bij elkaar. "Wie van jullie kan de stoomboot redden? Zonder motor zijn wij en de geschenkjes in groot gevaar!"
Hoe moet Sinterklaas nu naar ons land komen? De stoomboot kan niet verder varen. Kunnen de kleuters manieren bedenken waarop Sinterklaas dan naar onze school kan komen? We gaven suggesties van verschillende voertuigen. We sorteerden ze in drie categorieŽn; rijden, varen of vliegen. In groepjes gingen we aan de slag en mochten we uittesten...


 
een nieuwe schroef02.12.2020

De boot van Sinterklaas is stuurloos. Er is een schroefje uit de stoomboot gefloept. Het viel in een diepe buis. Wat is een schroef? Waarvoor heb je ze nodig? We gingen op onderzoek en zochten per twee naar schroeven in onze klas. Met de ipads trokken we foto's. Daarna keken we welke schroef we precies nodig hadden voor de stoomboot. We namen de maat met onze vingers om te meten hoe groot die schroef was, uiteindelijk namen we een liniaal bij de hand omdat deze toch preciezer was. Aan de knutseltafel schilderden we een spiekpietje.


 
Speurtocht spiekpietjes28.11.2020

Vrijdag stapten we vol verwachting binnen in de klas...en ja hoor Sinterklaas was ons niet vergeten. Klik hier voor het filmpje. Hij bedankte ons met lekker snoepgoed. Na lang zoeken, vonden we uiteindelijk 27 zakjes gevuld vol lekkers. Daarna trokken we naar buiten en maakten een wandeling in Beveren-Leie. We hingen 12 spiekpietjes uit in de schoolomgeving. Op elk spiekpietje hangt een QR code, scan de code met jouw smartphone en lees de opdracht. Wie zin heeft in de spiekpietjes speurtocht, kan al eens op zoek gaan. Kun je ze alle 12 vinden? De start is aan de schoolpoort. Deel een foto met ons op social media met #stebabelei # spiekpietjesspeurtocht Veel plezier ermee!


 
Sos stoomboot28.11.2020

Donderdag lag er een fles in de klas...het was flessenpost. We probeerden de brief uit de fles te halen, maar dit lukte niet. We bedachten verschillende ideeŽn en probeerden uit... uiteindelijk klopten we erop met de hamer. We lazen de brief voor... en de luisterden naar het eerste deel van het verhaal. Gedurende anderhalve week proberen we met de kinderen verschillende problemen op te lossen die zich op de stoomboot voordoen. Op het einde van de dag hebben we onze schoen gezet met wat lekkers voor Sinterklaas, zwarte Piet en Slecht-weer-vandaag. We legden er ook een brief bij met verschillende oplossingen voor het oplossen van het probleem op de stoomboot.


 
themalied gino de dino25.11.2020

Klik hier om ons themaliedje mee te zingen.
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!