zoeken
   
De vraag van de dag14.01.2021

Maandag begon met de vraag van de dag. Met welke letter begint mijn naam? Zo kwamen
we tot de conclusie dat de letter J de meest voorkomende beginletter is in onze klas. Alle kleuters mochten zich ook laten meten hoe groot we reeds zijn. Zo zien we dat iedereen verschillend is.
Dinsdag kwam Filou ons een gekend liedje zingen in het frans ‘tête, épaules, genoux er poefs’. Vraag maar eens aan jullie kleuter om het te zingen en dansen. We puzzelden onze talentenfoto. We sloten af met de vraag van de dag: ‘hoe voel ik me?’ Allerlei gevoelens kwamen aan bod.


 
Verjaardag Riene09.01.2021

Donderdag kwamen er nog getalenteerde kleuters aan het woord om hun talent voor te stellen. Vrijdag vierden we de verjaardag van Riene, ze mocht 5 kaarsjes uitblazen. We keken naar de kaft van het boek ‘sneeuwman kan’, wat kunnen wij goed? Zijn er dingen wie we vroeger nog niet konden en nu wel? Wie of wat heeft jou daarbij geholpen? Hoe voelt het om het nu wel te kunnen? Na het beluisteren van het verhaal, mochten we alle prenten uitbeelden. Er kwamen ook een heleboel rijmwoorden aan bod. Vraag maar eens aan jullie kleuter wat er rijmt op: staan, hop, sneeuw, lied. Daarna werkten we per 2 en mochten we elkaars silhouet tekenen op behangpapier.


 
Kijk eens wat ik al kan06.01.2021

Maandag vertelden we uitgebreid over de vakantie. We tekenden ook allemaal ons gezin, onze huisdieren en stelden ze aan elkaar voor. We speelden ook een voelspelletje.
Dinsdag trakteerde Ryan ons op iets lekker voor de geboorte van zijn zusje Lina. Ze werd in de kerstvakantie geboren. Enkele kleuters mochten vandaag al hun talent voorstellen adhv een voorwerp, foto’s of iets wat ze voordeden. We knutselden ook allemaal een sterretje voor het zusje van Ryan, we maken een mobiel voor in de babykamer.
Woensdag keken we verder naar al de talenten van de kleuters, donderdag gaan we hier verder mee. Ondertussen maken we ook puzzels en bouwwerken volgens voorbeeld.


 
Foto s nieuwjaarsbrief01.01.2021
 
gelukkig nieuwjaar vanwege de kikkerklas01.01.2021

Liefste ouders,

Dit is mijn nieuwjaarsbrief,
mijn nieuwjaarsbrief,
helemaal voor jou want ik vind je lief.
Ik wens je heel veel voor ‚t nieuwe jaar,
alle leuke dingen bij elkaar.
Hé hé, ho, ho,
Zonneschijn,
          nooit meer pijn,
                  een glaasje wijn,
                      gelukkig zijn!
Dit is mijn nieuwjaarsbrief,
mijn nieuwjaarsbrief,
helemaal voor jou want ik vind je lief.
Ik wens je heel veel voor ‚t nieuwe jaar,
alle leuke dingen bij elkaar.
Hé hé, ho, ho,
Eén miljoen,
     niks meer doen
          en van je kapoen,
                  een dikke zoen!!
Dit was mijn nieuwjaarsbrief,
mijn nieuwjaarsbrief,
helemaal voor jou want ik vind je lief.
Ik roep nu nog heel luid en klaar
een heel gelukkig NIEUWJAAR!!!

Van jullie superster
Klik hier voor het filmpje
 
Kerstfeestje in de klas19.12.2020

Vrijdag was het zo ver, we keken er al 2 weken naar uit...het kerstfeestje in de klas. We maakten zelf heerlijke kerstwafeltjes in de voormiddag en versierden onze eigen placemat. In de namiddag was er muzikale pak met allerlei opdrachten. We sloten af aan de feesttafel met lekkere kerstwafeltjes en limonade. De kikkerklas wenst jullie fijne feestdagen toe.


 
de kleinste kerstboom16.12.2020

Maandag luisterden we naar het mooie kerstverhaal 'de kleine kerstboom'. Daarna versierden we onze nieuwjaarskaart en zijn we volop ons nieuwjaarswensen aan het inoefenen. Misschien heb je hier en daar al enkele noten horen vallen? Dinsdag mochten we volop rijmen, telkens we een rijmwoordje vonden, mochten we een kerstbal aan onze kerstboom hangen. Onze boom was al snel gevuld. We luisterden naar het verhaal 'Kikker is ongeduldig'. Heel wat kleuters herkenden zich in Kikker zijn plaats, soms kunnen we ook eens ongeduldig zijn...
Woensdag kwamen we in onze mooiste kerstoutfit om een filmopname te doen van ons nieuwjaarsliedje. De oudste kikkers hadden ook een gezelschapsspelletje meegenomen om samen te spelen met de jongste kikkers. Met kerstmuziek op de achtergrond, kwamen we al volledig in de kerstsfeer. Het was een groot succes, dit zullen we zeker nog eens herhalen!


 
De ster13.12.2020

Vrijdag zat er een sterretje in onze Aftelkalender. De ster verwees naar de krullenbolactiviteit aan de schrijftafel. Eerst mochten we bewegen in de turnzaal als een ster, we lieten ze ook fonkelen. Daarna maakten we een sterke sterrenslinger die niet mocht breken tot aan onze klas. #samensterk Na de speeltijd tekenden we een ster op het ritme van de muziek. We maakten ook een groot en klein vuurwerk en mochten nadien een wens doen.


 
verjaardag Spencer10.12.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Spencer. Eerst was er een gezamenlijk moment voor ons jaarthema, we mochten dansen op het liedje 'je hoort erBIJ' In de klas werkten we verder aan ons kerstgeschenk en genoten we van een lekker ijsje bij het kersttafereel aan de inkom op school.


 
Lichtjes in het donker10.12.2020

Dinsdag kwamen we binnen in een donkere klas, hoe kunnen we voor meer licht zorgen? De kleuters bedachten oplossingen. We hanteerden verschillende lichtbronnen in de klas en de lichtjes van de kleuters. De kerstboom werd ook mooi versierd, we maakten het gezellig in de klas. We mochten ook eens in een donkere klas werken, met enkele kerstlampjes aan. Aan de knutseltafel werkten we verder aan ons kerstgeschenk. Ons Nieuwjaarsliedje oefenen we heel goed in.
Woensdag zaten er lucifers in onze aftelkalender. Wat is dat? Waarvoor gebruiken we dit? Zo legden we de link met de poppenkast. Daarin werden de gevaren uitgelegd van vuur.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!