zoeken
   
Verjaardag juf Eline14.02.2021

Vandaag vierden we de verjaardag van juf Eline. We zongen, we dansten en vierden in onze eigen klasbubbel. Dank je wel voor de vele leuke tekeningen en de attenties.


 
Brrrr K K koud14.02.2021

Dinsdag was het heel koud, beetje zoals op de Noordpool. We waren er goed op gekleed. We bibberden van de kou, brrr, brrr we spraken alle woorden vanaf nu haperend uit. We probeerden onze eigen naam in losse klanken uit te spreken. Het was ook dikke-truiendag en we trokken niet alleen onze dikke truien aan, maar ook onze warme pantoffels.


 
De letters van het alfabet06.02.2021

Dinsdag mocht Sofia proberen om zelf een verhaal te vertellen voor de klas. Hoe komt dat dit al lukt? Inderdaad wij lezen de tekeningen, ook dit is voorlezen. Daarna vertelde de juf het verhaal, welke verschillen merken ze op?
Woensdag maakten we slingers met onze vingers, we haakten ze in elkaar en maakten een levensechte slinger met al onze vriendjes. Daarna mochten we doen-alsof-confetti gooien en het allemaal van ons afschudden. Na de speeltijd mochten we lussen schrijven met krullenbol. We maakten van de lussen letterdieven.
Donderdag maakten we kennis met de letter P, we mochten ze ontleden met een pincet. Wie kon de stukjes aan elkaar plakken? Kleef alle stukjes van P-a-n-d-a aan elkaar, welk woord hennen we dan? Er kwamen allerlei woorden aan de beurt met de letter P.
Vrijdag kwam de letter L aan de beurt. Wat zagen we op de pagina van Alfabet? Een luchtballon. Met welke letter begint dit? Met een echte ballon gingen we op ballonvaart doorheen het boek. Door te rijmen wist Alfabet, de letterdief naar welke letter hij ging. Wat rijmt er op ballon? Zon, bij de zon zie je zuurstok, dat rijmt op rok. Daarna keken we bij de letter R,...


 
Mijn naam begint met de letter 29.01.2021

Donderdag bekeken we alle voorwerpen die de kleuters hadden meegebracht met dezelfde beginletter als hun voornaam. Deze krijgen nu een plaats in ons letterwinkeltje. Vrijdag gingen we op stap met de iPad rond de schoolomgeving, daarbij gingen we op zoek naar letters. Waar zien we ze? Waarvoor dienen ze? Daarna trokken we de jungle in... in de letterjungle mochten de kleuters op zoek naar specifieke letters in een zoekplaat op de iPads, touchscreen en de computer.


 
de letterdief27.01.2021

Maandag kwamen de kleuters enthousiast binnen in de klas. Plotseling merkten ze op dat er letters verstopt zaten in de klas. We gingen op zoek, we vonden allerlei letters. Als de kleuters kaar waren met zoeken, gingen we in de kring om ze samen te bekijken. We vertelden ook waar we de letters hadden gevonden. De link werd gelegd tussen de letter en het voorwerp. Waren er kleuters in de klas met de B als eerste letter van hun naam?
Aan de werktafel knutselen we zelf een letterdief in elkaar. We kregen ook bezoek van de letterdief, iedere dag steelt hij een letter uit ons boek. Deze steekt hij dan in zijn rode rugzak, waar hij alle letters in verzamelt. Nogmaals dank aan de mama van Riene voor het maken van de letterdief.
Dinsdag mochten we samenwerken, we werden verdeeld in groepjes en mochten op zoek gaan naar voorwerpen met een bepaalde beginklank.
Woensdag was er letteryoga, we mochten in de turnzaal in groepjes de letters vormen met ons lichaam.


 
Franse initiatie in de kleuterklas22.01.2021

Klik hier om het filmpje te bekijken 
 
Ieder stukje is uniek maar samen zijn we een meesterwerk22.01.2021

We sloten dit leuk thema af met een winterse yoga, het aanleren van de letter A van Anders zijn, zelfstandig foto’s nemen van werkjes die ze gemaakt hebben. Onze tenen hadden zelfs wiebeltenen, we probeerden ermee te tekenen., dat was niet handig, maar wel leuk om te doen.


 
Kijk eens wat ik al allemaal kan20.01.2021

Maandag mochten de kleuters hun eigen naam in plasticine maken en fotograferen met de iPad. We speelden ook een blinddoekspel en mochten raden wie ze konden voelen. Ondertussen werd er druk verder gebouwd, opdrachten gemaakt,... het tussendoorkastje werd ook geďntroduceerd in de klas. Telkens we een momentje over hebben, mag de werker van de dag een spelletje kiezen. Op woensdag mochten we de speelgoedkoffers uittesten die we kregen van Sinterklaas. Er werden afspraken gemaakt. Iedere dag mag er een andere klas met het speelgoed uit de koffer spelen op de speelplaats .


 
Verjaardag Eva 15.01.2021

Vandaag vierden we Eva haar verjaardag in de klas, ze trakteerde ons op heerlijke chipjes. Er was ook iets geks gebeurd in de klas. Juf Eline wilde drinken van haar glas water, maar toen ontdekte ze dat er iemand van haar glas had gedronken.... er stond een vingerafdruk op....van wie zou deze zijn? We gingen op onderzoek, het was een geheime missie, want we mochten niet verklappen dat we eigenlijk de dader zochten. De werker en de helper namen alle vingerafdrukken van de kleuterjuffen en directeur Tine. We vergeleken de vingerafdrukken met de afdruk op het glas... vraag maar eens aan jullie kleuter wie de dader was?


 
Dat ben ik14.01.2021

Woensdag deden we allerlei bewegingsmomentjes in de turnzaal. We deden een potlood na, we probeerden een boek op ons hoofd te leggen en wie kon voorzichtig rond te stappen. Tot slot krabden we zachtjes aan de verschillende lichaamsdelen en gaven we elkaar en onszelf een deugddoende massage. Donderdag was er een nieuwe vraag van de dag: hoe kom je naar school? De meeste kleuters komen met de auto naar school, dit hangt natuurlijk enorm af van het weer. We houden dit een hele week bij en promoten enorm ‘te voet’. De oudste kikkers mochten zwemmen met juf Eline. Van het water gingen we naar de sneeuw, de eerste sneeuwvlokken vielen vandaag.
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!