zoeken
   
Afrikaanse muziekinstrumenten 06.03.2021

Donderdag mochten we ons Afrikaans liedje begeleiden met muziekinstrumenten. Vrijdag maakten we kennis met Akiko, een vriendje uit Japan. Hij is heel goed in origami en toonde ons hoe we happertjes maken. We schreven getallen op de flapjes en daaronder klanken. Het was de bedoeling dat de kleuters woorden bedachten met deze klank. De jongste kikkers mochten ook hun fijne motoriek trainen met allerlei materialen.


 
Reis rond de wereld06.03.2021

Woensdag maakten we een reis rond de wereld in de turnzaal. Het was wel opletten want we mochten de grond niet aanraken, want dat was het water... we luisterden naar het verhaal ‘mijn papa woont in Afrika’. Daarna werden we verdeeld in groepjes en kregen we een prent van Afrika en van België. Elke groep kreeg een blad met daarop losse elementen. Iedere groep moest de elementen uit het knipsel in het juiste land kleven.


 
Verjaardag Elias02.03.2021

Vandaag mocht Elias 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere dinokoekjes. We maakten ook Afrikaanse melktaart. Dus wie dit thuis nog eens wil maken, bekijk dan zeker het recept in jullie mailbox.


 
Verjaardag Elias02.03.2021

Vandaag mocht Elias 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere dinokoekjes. We maakten ook Afrikaanse melktaart. Dus wie dit thuis nog eens wil maken, bekijk dan zeker het recept in jullie mailbox.
Geen foto's gevonden ...
 
Wereldkinderen02.03.2021

Maandag keken we naar de meegebrachte voorwerpen van de kleuters. Iedereen mocht iets mee brengen van een vreemd land. Zo hadden we dingen uit Afrika, Egypte, Spanje, Sri Lanka, ... we situeerden dit even op de landkaart. Daarna luisterden we naar het informatief verhaal van ‘Wereldkinderen’ Elk kind heeft zijn eigen huidskleur, zijn taal en zijn gewoonten. Wat doen kinderen in Afrika overdag? Eten kinderen overal met mes en vork?


 
Verjaardag Julot Peirs 28.02.2021

Donderdag vierden we de verjaardag van oudste Julot, hij mocht 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere Chipjes. We sloten de dag af met Afrikaanse poppenkast.
Vrijdag gingen we terug op ontdekking in de Afrikaanse klas. We maakten van dichtbij kennis met de verschillende muziekinstrumenten, we speelden een spel,... Daarna mochten we heen en weer slingeren als echte aapjes, we keken hoe lenig we zelf waren. Tijdens de Schrijfmotoriek mochten we zelf een aapje tekenen adhv een versje.


 
We vliegen naar Senegal24.02.2021

Maandag vertrokken we met de volledige kleuterafdeling met het vliegtuig naar Senegal. Alle kleuters mochten hun ticket inruilen voor een stoeltje op onze denkbeeldige vlieger. Daarna gingen we op stap met Daba, een 6-jarig Senegalees meisje. We vergeleken de leefwereld van de kleuters met de leefwereld van Daba. Aan de knutseltafel schilderen we een Afrikaanse zonsondergang.
Dinsdag keken we naar de daglijn van Daba en we maakten terug de vergelijking met een dag bij ons in de klas. Wat doet Daba op hetzelfde moment in Senegal? De probeerde de foto's in de juiste volgorde te leggen. We keken ook naar het fotoverhaal van Daba en haar vriendjes.
De bewegingsklas is ook volledig ingericht in het thema van Senegal. We maakten kennis met de kledij van Senegal.
Wist je dat een korte of lange trui een "BOEBOE" heet?
Wist je dat een wikkelrok een "PANJE" heet?
Wist je dat "Ayou néné" 'slaapwel kindje' is?
In de bouwhoek maakten we ook Afrikaanse maskers.


 
Carnavalsfeest14.02.2021

Vrijdag was het zo ver, we kwamen allemaal in een mooie carnavalsoutfit naar de klas. Eerst gingen we op letterzoektocht in de nabije schoolomgeving. Ze verzamelden alle letters van het alfabet, bij de laatste letter van het alfabet vonden we heerlijke letterkoekjes. Daarmee mochten de iets lekker maken in de klas. We maakten vanillepudding en mochten deze versieren met de letters van onze eigen naam. In de namiddag deden we een modeshow van onze carnavalsoutfit. Klik hier voor het filmpje. We dansten er op los en mochten tot slot onze lekkere pudding met letterkoekjes opeten. Zo sloten we het thema van de letterdief af. Fijne vakantie en hou jullie gezond!


 
filmpje speciaal voor onze lieve grootouders14.02.2021

Klik hier om het filmpje te bekijken.
Lieve grootouders,
samen wandelen onder onze paraplu, is niet voor nu. Want corona is in ons land, we mogen niet knuffelen en niet schudden aan elkaars hand. Een zoentje geven kan niet meer, maar een kaartje sturen doen we weer. Voor jullie lach ik heel blij. Houdt jullie gezond! Vele kusjes vliegen uit mijn mond. Hopelijk zijn we weer snel bij elkaar en krijgen we een beter jaar! Jullie kapoen xxx
 
Kaartjes posten voor de grootouders14.02.2021

Geen kleuterproject dit jaar, dus geen optreden voor onze grootouders, daarom knutselden we wenskaarten voor onze lieve grootouders. We staken ze allemaal in een enveloppe en mochten deze zelf op de post gaan doen.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!