zoeken
   
De bij25.04.2021

Woensdag had Henri de geheime doos mee naar de klas, na 1 vragenronde en een tip konden we het uiteindelijk raden... het was een speelgoedtrein. Dit is ook zijn symbooltje in de klas, goed gevonden Henri! Daarna mochten we bewegen zoals de vleugels van een bij. In krullenbol leerden we een bij tekenen adhv een versje.
Van onder naar boven en weer terug.
Hop, hop, op de brug.
Van onder naar boven en weer terug.
Is het een bijtje of is het een mug?
Teken een lijfje met pootje opzij.
1,2,3,4,5,6
Vleugels en streepjes, het is een bij!


 
Verjaardag Henri20.04.2021

Maandag stond er een doos in de klas. Wat zou erin zitten? Marie-Lucia mocht een kijkje nemen... er zat een bloem in en een kaart. Wat staat er allemaal op de kaart? Er staat een imker op. Wat is een imker? En wat heeft die bloem ermee te maken? We maken samen een woordenweb over bijen en bedenken vragen over wat we graag willen te weten komen over de bijen.
Dinsdag vierden we de verjaardag van Henri, hij trakteerde ons met een lekkere aperitief. We leerden ook een liedje over de bloem en de bij.


 
Fijne paasvakantie 12.04.2021
 
Boekenfeest05.04.2021

We keken er lang naar uit. Vrijdag was er het slotfeest van de jeugdboekenmaand. We keken er naar uit om iedereen iets te laten tonen. Wij mochten dansen op het liefje van Kikker, iedere week lezen wij voor uit een voorleesboek van Kikker van Max Velthuiijs. We werkten ook het boek uit die de bib koos voor ons en maakten er zelf een digitaal boek van. 
 
1 2 3 petits poussins05.04.2021

Klik hier om het Franse versje te bekijken. 
 
Alles in de wind25.03.2021

Maandag mochten we de seizoenskalender op de lente zetten. In het boek van ‘Fiet wil rennen’ waaide het heel hard. Hoe kan de wind dingen kapot maken? We gingen op onderzoek en keken of de wind een veer, wc-papier, houtsnippers, bladeren, een steen, een houten blok en zand in de lucht kan houden. We gebruikten een waaier en een haardroger. Daarna gebruikten we de ventilator. We besproken de verschillen tussen de materialen en de windkracht.


 
Letter F van Fiet21.03.2021

Donderdag maakten we een collage van een struisvogel. Vrijdag stond de letter F in de kijker. We spreken de letter uit en houden onze hand voor onze mond en zo voelen we de F-klank. Welke klank horen we vooraan bij onze eigen naam? Weet je welke letter bij die klank hoort? Daarna gingen we op zoek naar afbeeldingen met de letter F. De voorwerpen die de kleuters hadden meegebracht krijgen een plaatsje in onze letterhoek.


 
Spiraalstruisvogel21.03.2021

Dinsdag bracht Filou een frans versje aan;
1,2,3 petits poussins
qui picorent tout mon pain
4,5,6 ont de l’appétit?
Ça va! Merci!
Woensdag deden we de spiralendans en stemden onze bewegingen af op het ritme van de muziek. Daarna werkten we op de speelplaats. Bij het horen van spiraalgeluiden tekenden we spiralen met krijt. We werden net voor de middag getrakteerd op chipjes van Seppe. Hij werd trotse broer van Robbe. We knutselden een dromenvanger. 
Verjaardag Marie-Lucia15.03.2021

Vandaag vierden we de verjaardag van Marie-Lucia, ze mocht gisteren 6kaarsjes uitblazen. Ze trakteerde ons op heerlijke ijsjes. In de voormiddag gingen we naar buiten. We mochten de wind aanvoelen terwijl we staan, zitten en liggen. We liepen tegen de wind in met een bladzijde van een krant tegen de buik. Hoe kan het nu dat de krant blijft plakken tegen je buik. Wat gebeurt er als je je omdraait? Daarna luisterden we naar het verhaal van ‘Fiet wil rennen’ . Het verhaal waar we de komende weken rond werken.


 
boekenfeest13.03.2021

Maandag gingen we op boekenpad, iedereen bracht zijn of haar lievelingsboek mee. Zo maakten we kennis met allerlei boeken...prentenboeken, sprookjesboeken, strips, informatieve boeken,... We knutselden ook een feesthoed die we naar eigen creativiteit mochten versieren. Dinsdag luisterden we naar het sprookje van 'de 3 biggetjes', donderdag speelden we dit uit. Woensdag werd Seppe grote broer van Robbe, we wensen hen een dikke proficiat. Vrijdag mochten we in pyjama naar de klas komen. Dit om bednet te steunen. Het thema dit jaar was dromen, dus mochten we elk om beurt onze droomjob vertellen. Aangezien Marie-Lucia een dagje in het ziekenhuis verbleef, mochten we even videobellen. Zo kon ze ook alle droomberoepen van haar vriendjes aanhoren en bekijken. Daarna luisterden we naar een verhaaltje in onze pyjama. We tekenden het verhaal uit per 2. In een droomwolk tekenden we onze droom.


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!