zoeken
   
Reuzenkastelen22.05.2021

Woensdag werden we verdeeld in groepjes en kregen we de opdracht om reuzenkastelen te tekenen. Er waren enkele belangrijke zaken die ze niet mochten vergeten. Het kasteel moet kantelen hebben, 4 torens, 4 vlaggen met daarop hun teken van hun groepje en een ophaalbrug mocht zeker niet ontbreken. We speelden ook met de woordschilden van de ridders.
Donderdag was er post voor ridder roderick, de postduif bracht alle brieven met de letter R naar de schildknaap. In de namiddag was er brugklas voor de oudste kikkers, ze mochten eens op bezoek naar het eerste leerjaar.
Vrijdag lag er een oude plattegrond in onze klas, we probeerden deze na te maken met de bouwblokken. Daarna mochten we het kasteel tekenen op papier vanuit verschillende hoeken. Zo kwamen we tot de conclusie dat iedereen het kasteel anders ziet. Het ligt eraan waar je zit.


 
Uitstap naar het Gravensteen17.05.2021

Samen met de prinses verkenden we het Gravensteen, van de kelders tot de uitkijktoren. Onderweg vertelde ze ons over het leven in een middeleeuws kasteel.


 
Tijdsmachine14.05.2021

Maandag stond er iets vreemd in onze klas...een tijdsmachine... we vonden er materialen terug uit de tijd van de middeleeuwen. Wie durfde het aan om in de machine te stappen? Via het informatief boek kwamen we heel wat te weten uit de tijd van toen... aan de knutseltafel schilderden we zelf een kasteel. Dinsdag waren de heel nieuwsgierig naar het voorwerp in de geheime doos. Na 2 tips kon Marie-lucia raden dat er een giraf verstopt zat in de doos. Woensdag probeerden we als een echte ridder te knielen, we maakten ook kleine kijkvensters met onze handen,...


 
Fijne Moederdag 09.05.2021

Een glimlach kost niets, maar doet wonderen!


 
de stoere bijendans08.05.2021

Voor de dansliefhebbers, klik hier om mee te dansen en te zingen met de stoere bijendans.
 
De wonderlijke avonturen van een kleine bij08.05.2021

Donderdag mochten we elk om beurt ons versje voor Moederdag voordragen. We luisterenden naar het kamishibaiverhaal Ď de wonderlijke avonturen van een kleine bij. De bloem werd ook van dichtbij bekeken, we keken naar de stuifmeeldraden. Waar is het hartje van de bloem? Wat is bestuiven? Waar zien we het stuifmeel? We herhaalden de verschillende begrippen. Met de bijenwasknijpers speelden we vrijdag een begrippen en telspel. Aan de knutseltafel werkten we onze bijenmaskers af en zo konden we zoemend het weekend inzetten.


 
Bijenpad05.05.2021

We trokken vandaag op bijenpad en op die manier mochten we ontdekken wat bijen doen en hoe ze leven. We deden allerlei opdrachten en spelletjes over de bijen.


 
Uitstap kinderboerderij03.05.2021

Vandaag trokken we naar de kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. We mochten de dieren verzorgen, kammen, eten geven, stallen uitmesten,... we hielpen ook in de keuken en mochten zelf onze ingrediŽnten voor onze pizza snijden. Onder een stralende zon aten we onze zelfgemaakte pizza op! Een super leuke dag!


 
Verjaardag Lieze30.04.2021

Vrijdag vierden we de verjaardag van Lieze, ze trakteerde ons met een lekker aperitief. We maakten ook heerlijke honingkoekjes die we in de namiddag mochten opeten.


 
Met de blue-bot bijen zoeken29.04.2021

Maandag bekeken de een informatief boek over bijen, heel veel vragen werden beantwoord. Met de blue-bot gingen we op zoek naar bijen. Spelenderwijs leren we programmeren. De blue-bot loopt vooruit, achteruit, draait rondjes en maakt hoeken van 90graden.
Dinsdag leerden we een versje aan voor moederdag, maar dit blijft nog even geheim.
Woensdag keken we naar het materiaal van een echte imker. Helaas kon hij niet op bezoek komen omwille van de coronamaatregelen, maar we kregen wel de spullen mee. We konden de kledij eens passen en we zagen een bijenkast van dichtbij. Na de speeltijd speelden we bewegingsspelletjes rond het thema van de bijen.


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!