zoeken
   
Verjaardag Elias02.03.2021

Vandaag mocht Elias 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere dinokoekjes. We maakten ook Afrikaanse melktaart. Dus wie dit thuis nog eens wil maken, bekijk dan zeker het recept in jullie mailbox.
Geen foto's gevonden ...
 
Wereldkinderen02.03.2021

Maandag keken we naar de meegebrachte voorwerpen van de kleuters. Iedereen mocht iets mee brengen van een vreemd land. Zo hadden we dingen uit Afrika, Egypte, Spanje, Sri Lanka, ... we situeerden dit even op de landkaart. Daarna luisterden we naar het informatief verhaal van ‘Wereldkinderen’ Elk kind heeft zijn eigen huidskleur, zijn taal en zijn gewoonten. Wat doen kinderen in Afrika overdag? Eten kinderen overal met mes en vork?


 
Verjaardag Julot Peirs 28.02.2021

Donderdag vierden we de verjaardag van oudste Julot, hij mocht 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere Chipjes. We sloten de dag af met Afrikaanse poppenkast.
Vrijdag gingen we terug op ontdekking in de Afrikaanse klas. We maakten van dichtbij kennis met de verschillende muziekinstrumenten, we speelden een spel,... Daarna mochten we heen en weer slingeren als echte aapjes, we keken hoe lenig we zelf waren. Tijdens de Schrijfmotoriek mochten we zelf een aapje tekenen adhv een versje.


 
We vliegen naar Senegal24.02.2021

Maandag vertrokken we met de volledige kleuterafdeling met het vliegtuig naar Senegal. Alle kleuters mochten hun ticket inruilen voor een stoeltje op onze denkbeeldige vlieger. Daarna gingen we op stap met Daba, een 6-jarig Senegalees meisje. We vergeleken de leefwereld van de kleuters met de leefwereld van Daba. Aan de knutseltafel schilderen we een Afrikaanse zonsondergang.
Dinsdag keken we naar de daglijn van Daba en we maakten terug de vergelijking met een dag bij ons in de klas. Wat doet Daba op hetzelfde moment in Senegal? De probeerde de foto's in de juiste volgorde te leggen. We keken ook naar het fotoverhaal van Daba en haar vriendjes.
De bewegingsklas is ook volledig ingericht in het thema van Senegal. We maakten kennis met de kledij van Senegal.
Wist je dat een korte of lange trui een "BOEBOE" heet?
Wist je dat een wikkelrok een "PANJE" heet?
Wist je dat "Ayou néné" 'slaapwel kindje' is?
In de bouwhoek maakten we ook Afrikaanse maskers.


 
Carnavalsfeest14.02.2021

Vrijdag was het zo ver, we kwamen allemaal in een mooie carnavalsoutfit naar de klas. Eerst gingen we op letterzoektocht in de nabije schoolomgeving. Ze verzamelden alle letters van het alfabet, bij de laatste letter van het alfabet vonden we heerlijke letterkoekjes. Daarmee mochten de iets lekker maken in de klas. We maakten vanillepudding en mochten deze versieren met de letters van onze eigen naam. In de namiddag deden we een modeshow van onze carnavalsoutfit. Klik hier voor het filmpje. We dansten er op los en mochten tot slot onze lekkere pudding met letterkoekjes opeten. Zo sloten we het thema van de letterdief af. Fijne vakantie en hou jullie gezond!


 
filmpje speciaal voor onze lieve grootouders14.02.2021

Klik hier om het filmpje te bekijken.
Lieve grootouders,
samen wandelen onder onze paraplu, is niet voor nu. Want corona is in ons land, we mogen niet knuffelen en niet schudden aan elkaars hand. Een zoentje geven kan niet meer, maar een kaartje sturen doen we weer. Voor jullie lach ik heel blij. Houdt jullie gezond! Vele kusjes vliegen uit mijn mond. Hopelijk zijn we weer snel bij elkaar en krijgen we een beter jaar! Jullie kapoen xxx
 
Kaartjes posten voor de grootouders14.02.2021

Geen kleuterproject dit jaar, dus geen optreden voor onze grootouders, daarom knutselden we wenskaarten voor onze lieve grootouders. We staken ze allemaal in een enveloppe en mochten deze zelf op de post gaan doen.


 
Verjaardag juf Eline14.02.2021

Vandaag vierden we de verjaardag van juf Eline. We zongen, we dansten en vierden in onze eigen klasbubbel. Dank je wel voor de vele leuke tekeningen en de attenties.


 
Brrrr K K koud14.02.2021

Dinsdag was het heel koud, beetje zoals op de Noordpool. We waren er goed op gekleed. We bibberden van de kou, brrr, brrr we spraken alle woorden vanaf nu haperend uit. We probeerden onze eigen naam in losse klanken uit te spreken. Het was ook dikke-truiendag en we trokken niet alleen onze dikke truien aan, maar ook onze warme pantoffels.


 
De letters van het alfabet06.02.2021

Dinsdag mocht Sofia proberen om zelf een verhaal te vertellen voor de klas. Hoe komt dat dit al lukt? Inderdaad wij lezen de tekeningen, ook dit is voorlezen. Daarna vertelde de juf het verhaal, welke verschillen merken ze op?
Woensdag maakten we slingers met onze vingers, we haakten ze in elkaar en maakten een levensechte slinger met al onze vriendjes. Daarna mochten we doen-alsof-confetti gooien en het allemaal van ons afschudden. Na de speeltijd mochten we lussen schrijven met krullenbol. We maakten van de lussen letterdieven.
Donderdag maakten we kennis met de letter P, we mochten ze ontleden met een pincet. Wie kon de stukjes aan elkaar plakken? Kleef alle stukjes van P-a-n-d-a aan elkaar, welk woord hennen we dan? Er kwamen allerlei woorden aan de beurt met de letter P.
Vrijdag kwam de letter L aan de beurt. Wat zagen we op de pagina van Alfabet? Een luchtballon. Met welke letter begint dit? Met een echte ballon gingen we op ballonvaart doorheen het boek. Door te rijmen wist Alfabet, de letterdief naar welke letter hij ging. Wat rijmt er op ballon? Zon, bij de zon zie je zuurstok, dat rijmt op rok. Daarna keken we bij de letter R,...


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!