zoeken
   
Boekenfeest05.04.2021

We keken er lang naar uit. Vrijdag was er het slotfeest van de jeugdboekenmaand. We keken er naar uit om iedereen iets te laten tonen. Wij mochten dansen op het liefje van Kikker, iedere week lezen wij voor uit een voorleesboek van Kikker van Max Velthuiijs. We werkten ook het boek uit die de bib koos voor ons en maakten er zelf een digitaal boek van. 
 
1 2 3 petits poussins05.04.2021

Klik hier om het Franse versje te bekijken. 
 
Alles in de wind25.03.2021

Maandag mochten we de seizoenskalender op de lente zetten. In het boek van ‘Fiet wil rennen’ waaide het heel hard. Hoe kan de wind dingen kapot maken? We gingen op onderzoek en keken of de wind een veer, wc-papier, houtsnippers, bladeren, een steen, een houten blok en zand in de lucht kan houden. We gebruikten een waaier en een haardroger. Daarna gebruikten we de ventilator. We besproken de verschillen tussen de materialen en de windkracht.


 
Letter F van Fiet21.03.2021

Donderdag maakten we een collage van een struisvogel. Vrijdag stond de letter F in de kijker. We spreken de letter uit en houden onze hand voor onze mond en zo voelen we de F-klank. Welke klank horen we vooraan bij onze eigen naam? Weet je welke letter bij die klank hoort? Daarna gingen we op zoek naar afbeeldingen met de letter F. De voorwerpen die de kleuters hadden meegebracht krijgen een plaatsje in onze letterhoek.


 
Spiraalstruisvogel21.03.2021

Dinsdag bracht Filou een frans versje aan;
1,2,3 petits poussins
qui picorent tout mon pain
4,5,6 ont de l’appétit?
Ça va! Merci!
Woensdag deden we de spiralendans en stemden onze bewegingen af op het ritme van de muziek. Daarna werkten we op de speelplaats. Bij het horen van spiraalgeluiden tekenden we spiralen met krijt. We werden net voor de middag getrakteerd op chipjes van Seppe. Hij werd trotse broer van Robbe. We knutselden een dromenvanger. 
Verjaardag Marie-Lucia15.03.2021

Vandaag vierden we de verjaardag van Marie-Lucia, ze mocht gisteren 6kaarsjes uitblazen. Ze trakteerde ons op heerlijke ijsjes. In de voormiddag gingen we naar buiten. We mochten de wind aanvoelen terwijl we staan, zitten en liggen. We liepen tegen de wind in met een bladzijde van een krant tegen de buik. Hoe kan het nu dat de krant blijft plakken tegen je buik. Wat gebeurt er als je je omdraait? Daarna luisterden we naar het verhaal van ‘Fiet wil rennen’ . Het verhaal waar we de komende weken rond werken.


 
boekenfeest13.03.2021

Maandag gingen we op boekenpad, iedereen bracht zijn of haar lievelingsboek mee. Zo maakten we kennis met allerlei boeken...prentenboeken, sprookjesboeken, strips, informatieve boeken,... We knutselden ook een feesthoed die we naar eigen creativiteit mochten versieren. Dinsdag luisterden we naar het sprookje van 'de 3 biggetjes', donderdag speelden we dit uit. Woensdag werd Seppe grote broer van Robbe, we wensen hen een dikke proficiat. Vrijdag mochten we in pyjama naar de klas komen. Dit om bednet te steunen. Het thema dit jaar was dromen, dus mochten we elk om beurt onze droomjob vertellen. Aangezien Marie-Lucia een dagje in het ziekenhuis verbleef, mochten we even videobellen. Zo kon ze ook alle droomberoepen van haar vriendjes aanhoren en bekijken. Daarna luisterden we naar een verhaaltje in onze pyjama. We tekenden het verhaal uit per 2. In een droomwolk tekenden we onze droom.


 
Afrikaanse muziekinstrumenten 06.03.2021

Donderdag mochten we ons Afrikaans liedje begeleiden met muziekinstrumenten. Vrijdag maakten we kennis met Akiko, een vriendje uit Japan. Hij is heel goed in origami en toonde ons hoe we happertjes maken. We schreven getallen op de flapjes en daaronder klanken. Het was de bedoeling dat de kleuters woorden bedachten met deze klank. De jongste kikkers mochten ook hun fijne motoriek trainen met allerlei materialen.


 
Reis rond de wereld06.03.2021

Woensdag maakten we een reis rond de wereld in de turnzaal. Het was wel opletten want we mochten de grond niet aanraken, want dat was het water... we luisterden naar het verhaal ‘mijn papa woont in Afrika’. Daarna werden we verdeeld in groepjes en kregen we een prent van Afrika en van België. Elke groep kreeg een blad met daarop losse elementen. Iedere groep moest de elementen uit het knipsel in het juiste land kleven.


 
Verjaardag Elias02.03.2021

Vandaag mocht Elias 6kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere dinokoekjes. We maakten ook Afrikaanse melktaart. Dus wie dit thuis nog eens wil maken, bekijk dan zeker het recept in jullie mailbox.


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!