zoeken
   
Verjaardag Rachèl10.06.2021

Vandaag vierden we de verjaardag ban Rachèl. Ze trakteerde ons op een heerlijke aperitief met chipjes.


 
De mooiste vis van de zee06.06.2021

Maandag zijn we gestart met ons nieuwe thema ‘diep in de zee’. We luisterden naar het prachtige verhaal. We leerden omgaan met de emoties ‘verlegen, trots zijn’. We leren dat we moeten delen met anderen. Ondertussen werken we aan ons geheim cadeau voor Vaderdag en leren we een versje aan. Dinsdag mochten de raden wat er in de geheime doos zat van Elise. Na 1 tip kon Romeé raden wat er in de doos zat. Woensdag speelden we buiten een spelletje ‘vis vis haai’. Na de speeltijd tekenden we een lemniscaatvis tijdens krullenbol. Donderdag mochten de oudste kikkers weer eens op bezoek naar het 1ste leerjaar. Het 1ste leerjaar kwam gezelschapsspelletjes spelen. Vrijdag luisterden we naar het verhaaltje ‘de vader van kikker’. Daarna mochten we kort iets vertellen over het beroep van onze papa. Daarna mochten we het werkuniform van ons papa tekenen.


 
Verjaardag Elise28.05.2021

Elise wordt dit weekend 6jaar, maar we vierden vandaag al feest in de klas. We werden getrakteerd op lekkere koekjes en drankjes. Spencer had ook groot nieuws, want zijn zusje Chloé werd gisterenavond geboren. We wensen hen een dikke proficiat!


 
Verjaardag Jeffen28.05.2021

Donderdag vierden we de verjaardag van Jeffen, hij mocht 5 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons op lekkere ijsjes. We mochten van de bib ook onze prijs afhalen die we wonnen met de jeugdboekenmaand.


 
Zandkoekjes maken26.05.2021

Dinsdag zochten we ridders in het verhaal ‘waar is ridder?’ We telden er meer dan 100. Na de speeltijd mochten we lekkere zanddeegkoekjes maken. Julot was onze fotograaf van dienst en legde alle stappen van het recept vast op foto. We maakten kleurrijke wapenschilden die we in namiddag mochten opeten.
Woensdag bekeken we samen de gemaakte foto’s van onze kookactiviteit. Daarna mochten we nieuwe digitools uittesten op de iPads.


 
Reuzenkastelen22.05.2021

Woensdag werden we verdeeld in groepjes en kregen we de opdracht om reuzenkastelen te tekenen. Er waren enkele belangrijke zaken die ze niet mochten vergeten. Het kasteel moet kantelen hebben, 4 torens, 4 vlaggen met daarop hun teken van hun groepje en een ophaalbrug mocht zeker niet ontbreken. We speelden ook met de woordschilden van de ridders.
Donderdag was er post voor ridder roderick, de postduif bracht alle brieven met de letter R naar de schildknaap. In de namiddag was er brugklas voor de oudste kikkers, ze mochten eens op bezoek naar het eerste leerjaar.
Vrijdag lag er een oude plattegrond in onze klas, we probeerden deze na te maken met de bouwblokken. Daarna mochten we het kasteel tekenen op papier vanuit verschillende hoeken. Zo kwamen we tot de conclusie dat iedereen het kasteel anders ziet. Het ligt eraan waar je zit.


 
Uitstap naar het Gravensteen17.05.2021

Samen met de prinses verkenden we het Gravensteen, van de kelders tot de uitkijktoren. Onderweg vertelde ze ons over het leven in een middeleeuws kasteel.


 
Tijdsmachine14.05.2021

Maandag stond er iets vreemd in onze klas...een tijdsmachine... we vonden er materialen terug uit de tijd van de middeleeuwen. Wie durfde het aan om in de machine te stappen? Via het informatief boek kwamen we heel wat te weten uit de tijd van toen... aan de knutseltafel schilderden we zelf een kasteel. Dinsdag waren de heel nieuwsgierig naar het voorwerp in de geheime doos. Na 2 tips kon Marie-lucia raden dat er een giraf verstopt zat in de doos. Woensdag probeerden we als een echte ridder te knielen, we maakten ook kleine kijkvensters met onze handen,...


 
Fijne Moederdag 09.05.2021

Een glimlach kost niets, maar doet wonderen!


 
de stoere bijendans08.05.2021

Voor de dansliefhebbers, klik hier om mee te dansen en te zingen met de stoere bijendans.
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!