zoeken
   
05.06.2017

 
Mijn superheld heet papa05.06.2017

Deze week werkten we nog even verder aan ons vadercadeautje. We namen foto's en gaven de laatste details aan ons werkje. Hopelijk vinden de papa's het ook zo mooi ;-)
In de namiddag maakten Lars & Matteo een vliegtuig in de timmerhoek;

De meisjes bouwden bruggen die we konden testen met auto's of de brug wel stevig genoeg was.

Woensdag herhaalden we even de verkeersregels in de poppenkast en vulden we de vragenlijst in voor papa. Er waren heel wat lachwekkende antwoorden ;-)

Donderdag maakten we zelfemaakte vormen met rietjes, kleefband, pijperages om daarna met zeepsop zeepbellen te maken. De kleuters leerden zelf ontdekken welk bevestigingsmateriaal geschikt was en welke vorm het beste bellen kon vormen.

Er kwamen heel wat prachtexemplaren naar boven. Meer foto's op de schoolwebsite.


Vrijdag werkten we verder aan de vormen en mochten de kleuters elkaar scheren met echt scheerschuim, de kleuters roken nu ook naar echte papa's.

In de namiddag genoten we van het zonnetje.'k Wens alle papa's een fijne Vaderdag toe. Geniet van julie cadeautje!
Volgende week maken we kennis met Tante Netje.

 
Papa s beroepen: mijn papa is een....05.06.2017

Maandag begonnen we aan een nieuw thema. In de namiddag mochten we op bezoek naar de autogarage van Michelle haar papa van de giraffenklas. We mochten eens nadenken welke vraag we gingen stellen aan de garagist. Dit tekenden we uit.


We kwamen heel veel dingen te weten, we konden zien hoe ze een band vervingen, hoe ze een motor reinigen, hoe ze een wagen takelen,... kortom heel boeiend om het allemaal eens live te zien! Een leerrijke uitstap. Meer foto's op de schoolwebsite.


De kleuters probeerden ook bruggen te maken met grote blokken, waar de auto's over konden rijden.
Soms waren er serieuse opstakels en hiervoor moesten de kleuters samen een oplossing bedenken.
Dinsdag leerden we ons versje aan voor de papa's, maar sstttt mondje toe! We zijn ook volop bezig aan ons knutselwerkje, maar hiervan zijn helaas geen beelden, anders is het geen verrassing meer!


De kleuters maakten weer een heleboel mooie werktuigen van de papa's met clics.

In de namiddag kwam de papa van Emma langs en hij vertelde ons over zijn werk als heftruckchauffeur en zijn weekendwerk als bakker. Wist je dat de papa van Emma tot 1500 kg kan dragen? (met zijn heftruck natuurlijk ;-)
We maakten samen heerlijke boules de berlins. Meer foto\'s op de schoolwebsite.


Donderdag speelden we een spelletje met verschillende voorwerpen van verschillende beroepen, we oefenden de wiskundige begrippen in en leerden het verschil tussen links en rechts.

We gingen in de namiddag op stap op zoek naar dezelfde huisnummers als op de foto's.
We konden ze bijna allemaal vinden, maar we hebben ze nog niet allemaal, dus volgende week gaan we nog eens verder gaan zoeken.

Op vrijdag gingen we nog even naar onze moestuin, want onze plantjes moeten natuurlijk voldoende water krijgen met dit dorstig weer. We zorgden voor water en gingen onkruid gaan wieden in de moestuin. Want de meeste papa\'s werken ze graag ook in de tuin! Wij ook!

En het onkruid gaat in onze composthoop.
In de namiddag kwam de papa van Lars op bezoek met zijn grote tractor. Hij leverde de grote tractorbanden voor onze nieuwe speeltuin, waarvoor dank. We mochten ook een ritje maken in de laadbak van de tractor, super leuke ervaring. Het filmpje kan je bekijken op de facebookpagina van school. Meer foto's op de schoolwebsite.


Volgende week werken we nog even verder rond de papa's.

Zet de volgende datum al in jullie agenda: dinsdag 27 juni SLEEPOVER voor alle kleuters van de giraffen- en kikkerklas.
 
05.06.2017

 
Mama lief13.05.2017

Maandag had Enora de verjaardagstas mee en wat zat er in haar geheime doos??? Ra ra ra, de verjaardagskroon, goed geraden Marit. Al had de juf het bijna zelf verklapt ;-)

De kleuters keken heel graag naar onze MAMAmuur, wat zijn ze fier op HUN MAMA;


In de poppenhoek werd de mamarol uitvoerig uitgebeeld ;-)En de nageltjes lakken hoort er natuurlijk ook bij


In de schrijfhoek stond alles in het teken van de mama;Dinsdag vierden we de verjaardag van Enora, ze werd 6jaar. We mochten lekker smullen van brownies. Meer foto's op de schoolwebsite.Met het mooie weer moeten we ervan profiteren om buiten te gaan spelen.En de mama's willen natuurlijk ook lekker ruiken;In de poppenkast werden er grappige scenes gespeeld, de foto zegt genoeg;

Op vrijdag kregen we bezoek van de mama van Enora en Flinn, haar babybroertje. We mochten allerlei vragen stellen en zo kwamen we weer heel wat te weten. Onder andere hoe we kunnen zien dat Flinn een jongen is :-) Dank je wel voor het bezoekje en de lekkere snoepjes.

Na de speeltijd gingen we ons plantjes, die nu groot genoeg waren voor de buitenlucht gaan verplanten in de grote moestuin. Meer foto's staan op de schoolwebsite.Aan alle mama's een fijne Moederdag gewenst, geniet van jullie gezin en jullie cadeautje.
Volgende week starten we met onze nieuwe thema ' In het circus'. Wie thuis materiaal heeft omtrent dit thema, breng gerust mee.

 
Mijn mama, mijn bloem07.05.2017

Op dinsdag gingen we van start met het nieuwe thema. De kleuters brachten een foto mee van hun mama die we in onze kring rond het grote hart hingen. Natuurlijk zijn we ook begonnen aan een cadeautje... helaas kunnen we hier niets over vertellen. We leerden ook al een beetje het versje, maar helaas kunnen we hier ook nog niets over vertellen...nog eventjes geduld lieve mama's. Hier enkele sfeerbeelden van de afgelopen week;
Heel wat kleuters hadden veel mamaspullen mee, wat heel leuk was voor ons mama-hoekje. Het is dan ook het populairste hoekje de komende 2weken. Zo kwamen we tot de vaststelling dat we heel fiere mama's hebben in de klas.
Zelfs de jongens hun nagels moesten eraan geloven, we leren nu ook eenmaal over de mama's, sorry voor de papa's, maar de kleuters vinden het super!

En natuurlijk in verschillende kleuren ;-)
Keuze genoeg alvastVoor onze mama's werden ook heel wat bloemen verkochtDe jongens leefden zich volledig in de rol van de MAMA's, de nieuwe mannen in spé ;-)De meisjes met hun juwelen en hakken leefden zich volledig uit.


Bij juf Lore werd er een rijmspelletje gespeeld

In de spelletjeshoek speelde Sugal een memory van mama's spullen.


Matteo bracht zijn hondje mee die hij gemaakt had met clics thuis.

We oefenden tussendoor enkele malen voor het dansje voor op het schoolfeest.

Super fier op mijn kikkers, ze hebben het super gedaan op het podium en dit onder een stralend zonnetje! Dank je wel aan alle medewerkers van het schoolfeest en de ouders & familie om te komen supporteren.
Volgende week werken we nog verder rond de mama's.

 
Groene vingers01.05.2017

Maandag trokken we samen met de giraffenklas naar de kinderboerderij BOKKESLOT te Deerlijk. Een hele leuke, drukke dag; dieren verzorgen, eten geven, stallen uitmesten, een heerlijk broodje bakken,...

Meer foto's staan op de schoolwebsite.

We werkten deze week verder aan onze bloemen/lieveheersbeestjesketting.Onze tuinman van dienst mocht alle plantjes water geven.


Bij bloemenwinkel Stien was het gezellig druk.


Vienna liet alle dieren uit in de boerderij.

In de computerhoek werd er speels geoefend met schrijfletters.

In de poppenhoek maakten de meisjes zich klaar om op te treden. Stiekem oefenen ze al wat voor het schoolfeest.

In de poppenkast werd er heel wat afgelachen...

In de spelletjeshoek werd er een gevoelsspelletje gespeeld, met dank aan de zorgjuf Joke. Een heel leuk spelletje waar de kleuters hun emoties en gevoelens konden vertellen en tonen; geniet even mee en ra ra welke gevoelens tonen de kleuters?

En met dit mooi gebaar, SAMEN een high five, sluiten we het thema TUINIEREN af.
De volgende 2 weken hebben we het over onze mama, onze bloem. Vergeet jullie mamafoto niet mee te brengen!

 
23.04.2017

 
Groeien & bloeien23.04.2017

MNa de paasvakantie hadden we heel veel te vertellen. Emma had de verjaardagstas mee in de vakantie en trok een heleboel leuke foto's. We waren heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat. Na enkele tips van Emma, kon uiteindelijk Enora raden wat er in zat...

We begonnen ook een nieuw thema 'groeien en bloeien'.
Er was ook nieuw kaal vriendje in de klas. Ze was heel erg verdrietig omdat ze graag lang haar wilde. Gelukkig konden we haar helpen en door de handleiding te lezen. Om de 2 dagen een beetje water geven en dan zou haar haar beginnen groeien.... Omdat ze nog geen naam had, zochten we samen met alle kleuters een naam. We gaven haar de naam SOLISE-ROYALE, ons grasvrouwtje.
Al onze hoeken in de klas werden aangepast naar het thema.
Onze winkel werd een bloemenwinkel.

We deden onze maïs uit de maïstafel en maakten er een moestuin van.


We konden ook echt beginnen zaaien en planten.


Na het zaaien en planten wat water en nu groeien maar....

Met de plasticine maken we mooie lentebloemen.

Ook met de vormpjes in de plasticinehoek gingen we aan de slag;


In de bouwhoek maakten Lars & Jérôme bloemen met clics.

We mochten woensdag ook nog even nadenken wat we allemaal konden vragen aan de tuinman die we donderdag bezochten.
Donderdag mochten we een bezoekje brengen aan de grote moestuin van bloemen Deconinck. We moesten niet ver stappen en luisterden geboeid naar de tuinman en -vrouw. We kregen enkele stekjes en zaadjes mee die we in ons eigen moestuin mochten planten en zaaien. Al onze vragen werden beantwoord en zo kwamen we ook te weten dat het staartje van een radijs eigenlijk de wortel is. Ook dat we radijzen zaaien en niet planten,.... Een boeiende uitstap.
Jérôme vond nog een radijsje die was achtergebleven bij de pluk.

Meer foto's staan op de schoolwebsite, onder FOTO's.

Onze klasmoestuin begint al goed vorm te krijgen;

Er werd al salade geplant, ajuintjes, wortel, radijsjes,...
Vrijdag mochten ze zelf tuinkers zaaien in ons eigen bloempotje, nu hopen dat ons haar snel groeit ;-)


Meer foto's van het zaaien op de schoolwebsite, onder FOTO's.

Volgende week werken we verder rond 'tuinieren' en maandag gaan we op uitstap naar de boerderij BOKKESLOT in Deerlijk!
Vergeet jullie laarzen/oude schoenen en speelkledij aan te doen! Ook jullie picknick niet vergeten!
 En allen duimen voor het zonnetje. 
02.04.2017

In het begin van de week knutselden we ons paasmasker ineen. We genoten in de namiddag van het mooie weer;


Dinsdag mochten we eens proeven van de verschillende soorten meegebrachte chocolade,we hadden heel veel chocolade over en maakten er lekkere chocoladekommetjes van. Hiervoor bliezen we zelf ballonnen op en mochten\r\n ze doppen in de heerlijke chocolade au-bain-marie.
Woensdag werd de zoektocht naar de paaseieren geopend, we gingen op stap met de Paashaas en vulden ons mandje met plastic eitjes, die we nadien mochten inruilen voor echte chocolade-eitjes


Donderdag werd Nelis 5 jaar, hij trakteerde ons op lekkere ijscrème met snoepjes die we serveerden in ons zelfgemaakte chocoladekommetjes.


Nelis kreeg de verjaardagstas mee naar huis en wij mochten raden wat er in de geheime doos zat. Het was Jérôme die kon raden wat er in de doos zat. Na de tip van Nelis kon hij het raden.... \"een diertje met stekels\".... een knuffelEGEL!


Vrijdag bleven we in de feeststemming, want Emma werd 6jaar. We vierden dit met heerlijke boules de berlins en een lekker drankje.Zoals iedere dag deze week worden onze vriendjes verwelkomt door de werker en de helper van de dag met een knuffel, zoen of handdruk;


We mochten in de voormiddag ook het verhaal \'Het allermooiste Ei\' inspreken met onze eigen stemmen, heel leuk om te doen. Via deze link kunnen jullie het resultaat horen en bekijken;
http://youtu.be/QVAoX-aQ1go\r\n

Net voor de middag was er een gezamenlijk moment in de turnzaal, er werden terug dikke duimen uitgedeeld. In de kleuterafdeling kregen Romanie en Marie-Lou een dikke duim omdat ze steeds nieuwe peuter helpen met het aandoen en sluiten van hun jas. Dikke duim voor hen. In het lager kregen er ook 3 leerlingen een dikke duim!

In de namiddag speelden we in de hoekjes en wensten we elkaar een goede paakvakantie toe!

Meer foto's staan op de schoolwebsite onder FOTO's.


Prettige Paasvakantie toegewenst!

 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!