zoeken
   
Wat hoort bij welke beer?22.10.2020

Vandaag moesten we eens goed kijken en nadenken: Wat hoort bij welke beer? Alle super grote dingen horen bij papa beer, alle dingen die een beetje kleiner zijn, horen bij mama beer en alle dingen die super klein zijn, horen bij kleine beer.
We keken ook naar Goudlokje en de 3 beren op het grote scherm. Bewogen mee met Bieba en Loeba. En we deden ook een ontspanningsmoment met onze knuffelbeer.


 
Herfstboom krullebollen21.10.2020

Vandaag hebben we weer gekrullebold! Deze keer mochten we een herfstboom 🌳 maken.
We oefenden eerst eens goed in de lucht op de muziek en daarna mochten we op ons blad oefenen.
We mochten strepen tekenen op de stam van de boom en als de muziek veranderde mochten we de blaadjes van de boom tekenen. Hierbij mochten we krullende bewegingen maken.
En dan mochten we dat met verf en stokken doen🤗 Op de filmpjes kunnen jullie zien dat iedereen dat super goed gedaan heeft!
Herfstboom 1: https://www.youtube.com/watch?v=3_g0kj1o8NY
Herfstboom 2: https://www.youtube.com/watch?v=Fx_evod4-XE


 
Herfstboom krullebollen21.10.2020

Vandaag hebben we weer gekrullebold! Deze keer mochten we een herfstboom 🌳 maken.
We oefenden eerst eens goed in de lucht op de muziek en daarna mochten we op ons blad oefenen.
We mochten strepen tekenen op de stam van de boom en als de muziek veranderde mochten we de blaadjes van de boom tekenen. Hierbij mochten we krullende bewegingen maken.
En dan mochten we dat met verf en stokken doen🤗 Op de filmpjes kunnen jullie zien dat iedereen dat super goed gedaan heeft!
Geen foto's gevonden ...
 
Stempelen van het haar van Goudlokje20.10.2020

Vandaag mochten we de weelderige haarlokken van Goudlokje stempelen. Amai, wat heeft ze veel haar zeg!
We werden ook even allemaal een wandelende boom. En dansten op de muziek van ‘ Ik ben een wandelende boom’.
We harden iets nieuws in onze klas vandaag. We mochten spelen met het lichtbord. Heel rustgevend en super leuk!


 
Spinnetje maken met klei19.10.2020

Vandaag maakten we kennis met Marylin: de dikke spin. We zongen de superhit: Marylin de dikke spin. Vraag maar eens aan jullie kleuter.
We bekeken haar eens goed. Ze heeft wel 8 poten en 2 blinkende ogen.
Daarna mochten we een spin maken met klei. Eerst maakten we een grote bol met onze handen en daarna mochten we rollen. We stopten 8 poten in de bol en duwden 2 ogen op de kop.
Binnenkort zijn onze spinnen te bewonderen in onze klas🕷🕸


 
Goudlokje en de 3 beren15.10.2020

Deze week zijn we gestart met het thema: Goudlokje en de 3 beren.
Maandag luisterden we naar het verhaal: 3 beren wonen in het bos en maken berenpap. De berenpap is nog veel te warm dus besluiten ze een wandeling te maken.
Goudlokje wandelt door het bos en komt het huisje tegen. Ze gaat naar binnen, eet van de berenpap, maakt een stoel kapot en slaapt in het bed van babybeer. De beren komen thuis en ontdekken dat iemand in hun huis is. Ze vinden Goudlokje en die is natuurlijk heer erg geschrokken. Ze rent het bos in.
Goudlokje of Goudblokje, zoals de kleuters haar noemen is helemaal niet flink.
Verder maakten we maandag een berenkroon: we mochten stempelen met een vork, ogen prikken, schilderen met een rolletje en snippertjes bruin papier knippen om op de oren te kleven.

Dinsdag speelden we een spelletje met beertjes. We moesten de beertjes nemen met een pincet en deze op het juiste gekleurde beertje leggen. We mochten er niet aankomen met onze handen en er ook niet van eten. Gelukkig mochten we na al ons harde werk toch een snoepbeertje proeven.

Woensdag gingen we naar het bos. De foto’s van deze uitstap kunnen jullie vinden onder de tijdelijke reportages.

Donderdag maakten we berenpap met berenkoekjes! Mmm, dat was super lekker zeg!
We deden ook een bewegingsmoment waarbij we de beren naar de overkant moesten brengen. We stapten over de bank, kropen door de tunnel en sprongen in de hoepels.
We speelden al vaak het verhaal na in het poppenhuis. Wat een pret!


 
Allemaal fruit in onze klas09.10.2020

De voorbije week mochten we met een aantal soorten fruit kennismaken.
Zo maakten we in het begin van de week kennis met de appel en de peer.

Woensdag mochten we druiven bekijken en proeven.
We maakten ook van de druiven een groepswerk. We mochten noten laten rollen in de verf tot de vorm van de druiven helemaal geverfd was.

Donderdag bekeken en proefden we de banaan. Ook van de banaan mochten we een groepswerk maken. We mochten stukken geel papier scheuren. Wat niet makkelijk was! Daarna mochten we deze stukken op de grote banaan kleven.

Wij hebben nu een mevrouwtje Appel, een meneertje Peer, juffrouwtjes Druif en Jongeheer Banaan in onze klas? Hebben jullie ze al gespot aan ons raam?

Vandaag sloten we af met de sinaasappel. We bekeken deze eens goed en hiervan maakten we geen groepswerk maar wel sinaasappelsap! Amai, dat was super lekker en vooral ook heel leuk want we mochten allemaal een sinaasappel persen.

Deze week aten we heel wat fruit en dat is lekker en gezond. In onze klas zitten er grote fruit-eters want alles was altijd op!


 
Waarneming van de appel en de peer06.10.2020

Vandaag mochten we de appel en de peer waarnemen.
We keken hoe ze eruit zagen, bespraken van waar de appels en peren komen en proefden ervan. Daarvoor moest juf de appels schillen met een mes.

Daarna mochten we een grote appel bestempelen met appeltjes en verf en mochten we een grote peer bestempelen met legoblokjes en verf. Heel leuk!

We speelden ook een voelspelletje en wij mochten raden wat het was! De kleuters kunnen al heel goed voelen en raden hoor!


 
Foto’s uitstap naar de Boomgaard02.10.2020

De foto’s van onze fantastische uitstap naar de boomgaard kunnen jullie terug vinden onder: Foto’s (bovenaan op de website): tijdelijke reportages: 29/09/20202

Veel kijkplezier!


 
Filmpje Rupsje Nooit Genoeg02.10.2020

Kan jouw kindje niet genoeg krijgen van Rupsje Nooit Genoeg?
Hier is alvast de link naar het filmpje over de rups dat we deze week bekeken in de klas:

https://www.youtube.com/watch?v=G_FrSIruAtE&feature=youtu.be

Veel kijkplezier!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!