zoeken
   
Schermen in de klas / Pieten aankleedspel01.12.2020

In de klas waren er vandaag heel wat schermen aanwezig. Zo mochten de kleuters kennis maken met de ipads. Hierop staan allerlei spelletjes rond Sinterklaas en zijn pieten. We konden een memorie spelen, een kleurplaat in kleuren, luisteren naar een verhaal,... tegelijk mochten er ook een aantal kindjes een spel spelen op onze vernieuwde computers.
Vandaag mochten we ook het aankleed spel spelen: we mochten draaien aan het rad en toen zagen we een kledingstuk. Dan nog de kleur bepalen door het rollen met de kleurendobbelsteen en Piet was helemaal klaar om Sinterklaas te vergezellen.
Morgen is het eindelijk de grote dag! Dan krijgen we hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten! SPANNEND!


 
De bakpieten bakten speculoos30.11.2020

Deze morgen stonden er ingrediënten op de tafel om iets lekkers te maken. Wat zou dat kunnen zijn? De kleuters zagen het al op het zakje staan, het zijn sinterklaaskoeken (speculoos)! Vraag maar eens aan je kleuter wat we allemaal nodig hebben: een beetje boter, een ei en de bakmix speculoos van aveve.
Eerst moeten we alles mengen, daarna kneden, dan moet het deeg een beetje rusten in de koelkast. Na het rusten mochten de kleuters het deeg uitrollen en een vormpje uit steken. Als vol leerde bakpieten, deden de kleuters het heel goed👍🏻
Daarna gingen de koekjes in de oven. Het begon natuurlijk al heerlijk te ruiken!
In de namiddag proefden we een koekje van onze zelf gebakken speculoos. Alles kleuters waren het er over eens; top!👌🏼 Zeker voor herhaling vatbaar om te doen met mama en papa en helemaal niet moeilijk!


 
Bezoek in onze klas27.11.2020

Deze morgen was het nogal schrikken toen we aan onze klas kwamen. Er stonden vuile handen op onze deur. Misschien zijn die wel van Piet, dacht ik. Nee, de kleuters wisten het zeker. Sint en Piet zijn deze nacht langs geweest. Snel deden we onze jas uit en mochten we binnen eens een kijkje nemen. De pieten hadden wel heel veel plezier gehad in onze klas. Het was een rommeltje hoor!
Voor de reacties van de kleuters kunnen jullie op onderstaande link klikken om het filmpje te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=JhLV44z_y_E

Volgende week woensdag komt de Sint op bezoek in onze school en de juf vond dat we daar natuurlijk niet zo maar naar toe kunnen gaan. Dus maakten we een kroon met de staf van Sinterklaas.

We mochten vandaag ook tekeningen maken op het luchtbord en kleurplaten kleuren. 
De kleren van Sint en Piet26.11.2020

Deze morgen stond er een grote doos in onze klas? Wat zat daar in? We mochten eens raden: de kleuters dachten: een auto, snoepjes, speelgoed,... Maar nee hoor, het waren de kleren van Sint en Piet. We bekeken en bespraken de kleren: Sinterklaas draagt een mijter, een mantel en een staf. Hij heeft ook handschoenen en een hele mooie ring. Piet draagt een broek met felle kleuren, een hemd met felle kleuren en een pietenmuts. Niet onbelangrijk, hij heeft een een zware zak om al het speelgoed in te dragen.

Nadat we alles goed bekeken en gepast hadden, was het tijd om zelf eens goed na te denken. Wat hoort bij wie? Is dat nu van Sint of was het van Piet?

Ondertussen mochten we ook spelen met het huis van Sinterklaas, de picnicktafel en de stoomboot van Sint en Piet.

Op het einde van de dag moesten we nog iets heel belangrijks doen, namelijk ons schoentje zetten! Wortels en suikertjes voor het paard, 2 pintjes voor de pieten en een glaasje water voor Sint. Natuurlijk legden we er ook nog een brief bij. Hopelijk rijden ze vanavond onze school niet voorbij!


 
Drive-in cinema25.11.2020

Deze morgen speelden we samen met de juf ons spelletje met het uiltje en het doosje. Waaaw, wij konden het al heel goed hoor! Spelen jullie samen ook nog eens het spelletje?

Daarna mochten we met onze doos naar de drive-in cinema. Elke kleuter mocht in een doos gaan zitten en kreeg, zoals dat in de echte cinema gaat, een bekertje popcorn. Dat was lekker smullen!
Samen keken we naar zen aflevering van ‘Dag Sinterklaas’. Dat was een super leuke afsluiter van ons thema DOZEN want morgen gaan we van start met het thema Sinterklaas!

Hieronder vinden jullie ook nog een foto van de kinderen die eens mochten poseren in de doos👍🏻 
Dozendans en muziek met dozen!24.11.2020

Vandaag deden we geen stoelendans maar dozendans. Het principe is hetzelfde maar in plaats van op een stoel te gaan zitten, moesten we in een doos gaan staan! Benieuwd wie gewonnen heeft? Kijk maar eens goed naar de foto’s!
Met de volgende link kunnen jullie ook een filmpje bekijken van de dozendans:
https://www.youtube.com/watch?v=9h4PCd3GeNE

Daarna mochten we ook nog muziek maken met ronde kaasdozen en trommelstokjes. We konden ons volledig uitleven. Maar we moesten ook goed kijken naar Uil. We mochten niet zomaar trommelen. Als Uil te zien was, mochten we trommelen, was Uil weg, moest het muisstil zijn. We trommelden ook bepaalde eenvoudige ritmes. Niet makkelijk!


 
Wat zit er in de doos?23.11.2020

Vandaag moesten we eens goed kijken wat er in de doos zat. We konden maar een heel klein stukje zien en moesten raden wat het was: een hond, een eend, een tros bananen, een ballon, een muis of een badeendje. We mochten de prentjes op de juiste plaats kleven.

Daarna kregen we allemaal een doos en mochten de Uil na doen. Soms ging Uil voor zijn doos gaan staan, soms erachter. Maar soms ook er in of er op of er naast.
Juf maakte het nog een beetje moeilijker en toonde foto’s van Uil en de doos.

We maakten dan nog een lange rij met dozen en mochten in alle dozen stappen.

In namiddag oefenden we ons spelletje eens. De juf toonde een kaartje en we mochten het Uiltje op de juiste plaats zetten ten opzichte van het doosje.

We sloten de dag af met het Ding Dong huisje van Jules. Die had allerlei dozen meegebracht. Hij danste met een doos, hij maakte een toren, hij kwam piepen uit de doos, maakte een puzzel,...


 
Blote-voeten-parcours in dozen20.11.2020

Het was tijd voor het blote-voeten-parcours vandaag. In de bewegingsklas stonden heel wat dozen klaar. Deze waren gevuld met allerlei verschillende dingen. We mochten eerst eens van dichtbij gaan kijken wat er allemaal in de dozen zat. Daarna werden we in groepjes verdeeld en mochten we in groepjes van 4 met onze blote voeten in de dozen stappen.

Eerst moesten we daarvoor natuurlijk onze schoenen en kousen uit doen. Dat was al een karweitje op zich. Met een beetje hulp van de juf lukte het wel.
Eenmaal de schoenen en kousen uit waren konden we beginnen. We voelden met onze voeten. Soms was het hard, soms zacht, soms prikte het een beetje en soms kriebelde het. Maar 1 keer was het ook wel heel nat! De gezichtjes van de kindjes toen ze in de doos met water stapten, waren schitterend!
 
We maken een boot!19.11.2020

Bij het binnen komen in de klas, mochten we deze keer springen over dozen.

In het boek ‘Doos’ maken de kinderen in het verhaal van alles met dozen: een trein, een kasteel, een wasmachine, een poppenkast, een dino,... maar ook een boot. Zo kwamen wij ook op het idee om met al onze dozen een boot te maken. We mochten de dozen schilderen met verschillende materialen. We schilderden de boot rood en de mast geel. Onze boot is bijna klaar. Remi vond dat de boot wel heel hard lijkt op de stoomboot van Sinterklaas!

We deden ook een zelfstandige denkoefening met eierdozen en duploblokjes. We moesten goed kijken en de duploblokjes op dezelfde plaats leggen als op het voorbeeld!

We deden ook nog een luister spelletje: wat zit er in de doos? Goed luisteren en raden maar!

Tot slot luisterden we nog naar het verhaal van Kipper’s speelgoeddoos. 
Wat zit er in de doos?18.11.2020

Vandaag was het de beurt aan onze geheime doos. We brachten een doos mee naar de klas met een geheim voorwerp. Juf legde alles dozen op het tapijt.
We bekeken de dozen één voor één. Welke doos is het? Uit was is ze gemaakt? Karton, papier, metaal, plastic? Dan mochten we eens schudden met de doos. Wat horen we? Daarna mochten we raden; wat zou erin zitten? We mochten ook eens piepeloeren om daarna de doos open te maken en te kijken wat er in zat. Soms was het een auto, soms een vliegtuig, soms nog een doos, soms een balpen of een ballon, soms een speelgoedje,... Maar 1 keer hadden we heel veel geluk: SNOEPJES! Mmm, dankjewel hoor, dat was lekker smullen!

We werkten vandaag ook verder aan onze spelletje. We schilderden een dennenappel en dat zal een uiltje worden om in ons doosje te steken.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!